Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 1392 / 10 / 0
Najszybszy wzrost gwarantuje ponoć Pereskiopsis jako podkładka. Niestety czytałem również, że w przypadku szczepionego kaktusa zawartość witaminy M nie wzrasta proporcjonalnie do rozmiarów naszego kolczastego skarbu. Źródła niestety nie pamiętam. Ktoś to sprawdzał?
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 413 / 10 / 0
dsn pisze:
Najszybszy wzrost gwarantuje ponoć Pereskiopsis jako podkładka. Niestety czytałem również, że w przypadku szczepionego kaktusa zawartość witaminy M nie wzrasta proporcjonalnie do rozmiarów naszego kolczastego skarbu. Źródła niestety nie pamiętam. Ktoś to sprawdzał?
Dodam jeszcze, że mam kilka pereskiopsisów (w końcu! :-D ) i próbowałem szczepić małe san pedro i z dwa pejotle. kurewsko trudna robota, stracilem wszystkie siewki (amator). Z tego co czytałem w poradnikach internetowych to jest trochę zabawy, ja po prostu obciałem dół i "przytknąłem" siewkę do pereskoipsisa dociskając ją kabelkiem. Oczywiście dupa, kilka dni i siewka usychała
  • 2 / / 0
Czy będąc w np. Meksyku łatwo znaleźć pejotla rosnącego w środowisku naturalnym?
Czy powszechnym jest faktem, że taki kaktus ma, powiedzmy, 12 lat i czeka, aby go skonsumować? ;]
Uwaga! Użytkownik pearl+drops nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 2 / 0
pejotl w środowisku naturalnym jest pod ochroną. (erowid)
Teraz prędzej kupisz od kogoś jak znajdziesz.
  • 1 / / 0
witam chciałem sie dowiedzeic czy z tym kak wszystko ok? czy te plamy nie sa dziwne? i czy bedzie dobrze przesadzic po zimowaniu do wieekszej doniczki. : )
http://postimg.org/image/lm6h765j3/
http://postimg.org/image/854grb6xl/
  • 279 / 2 / 0
Osobiście nic niepokojącego nie widzę... To Ceaspitosa lub Hipolito? A po zimowaniu przesadzić... Można by, choć ciężko określić... Ile ta doniczka ma? 5.5cm? 7cm? Mój 4 latek miał już za ciasno w 5.5cm doniczce i zaczął wyłazić z niej, to przesadziłem.
  • 31 / / 0
Czy jest przedzial wieku, w ktorym "moc" ma najpotezniejsza, zakladajac, ze mial sensowne i stabilne warunki caly czas?
  • 1392 / 10 / 0
Wątpię, aby ktoś to badał. Po prostu im starszy, tym pewniejszy.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 3 / / 0
Mam przed sobą pierwsze doświadczenie z pejotlem - około 15 ml wywaru. Niestety nie przechowywałem go w należytych warunkach - przez ostatnie 3 miesiące stał w ciepłym miejscu. Czy nadaje się jeszcze do spożycia, czy powinienem mieć jakieś obawy?
  • 123 / 5 / 0
Sama meskalina byłaby ok, więc wywar raczej zadziała. Ale nie wiem czy myślę w dobrą stronę. Zresztą trochę czasu minęło od napisania posta - sprawdziłeś to już? Przydatna informacja.
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.