Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 106 / 0
Zażywanie rc może grozić wazokonstrykcją, zwałem, tachykardią, arytmią a nawet bad tripem ;p Elewentualnie przy srogim przedawkowaniem toksykologiem a nie daj boże i samą śmiercią po długiej psychozie. Niektóre erceki grożą uzależnieniem i zryciem organizmu, zwłaszcza mózgownicy.

A nie dopaczyłem chodzi konsekwencje prawne... Gliniarz i prokurator, przesłuchanie, to było dla mnie do badania rozpuszczalności, nikomu nie udostępniałem bo to ja żem chciał tę rozpuszczalność i badać - i tyla :D
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2013 przez pilleater, łącznie zmieniany 2 razy.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2466 / 16 / 0
Za zażywanie RC grozi tylko stracenie czasu na tłumaczenia na komendzie tylko po to aby cię i tak postraszyli i wypuścili. Takie głupoty wygadują że już nawet lepiej kawy w domu nie trzymać bo to środek zastępczy.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 24 / / 0
Nie tyle mnie by martwiło jakieś bzdurne przesłuchanie co po prostu utrata materiału...
  • 934 / 12 / 0
niby czemu ktoś miał by coś ci zabrać? Legalne rzeczy są zwracane przez policję, chyba że zatrzymanie było za wprowadzanie do obiegu substancji zastępczej to wtedy sanepid położy łapę na tym i wtedy już można zapomnieć o jakimkolwiek zwrocie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.