Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 459 / 2 / 0
Hehe, kto się orientuję ten wie - kochana UE tak przytemperowała liczbę tujonu w absyncie żeby efekt był niewyczuwalny. Pytam o selfmade, ew. zgodny z dawnymi przepisami.

/Scalam. Następnym razem zgłoś post, proszę. -dsn

Co myślicie o stworzeniu ruchu (coś na wzór Wolnych Konopi, zresztą z nimi kooperującego), dążącego do legalizacji "roślin etnobotanicznych", znaczy się poronionych w ramach nowelizacji z 2009 r. Zebrałoby się poparcie na hyperrealu to wysłalibyśmy list do WK, czy poprą tą ideę. Co o tym myślicie?
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Dobre by to było, salvia Divinorum dostępna tak, jak tytoń. Zachęcam wszystkich czytających, do wsparcia tej inicjatywy. W Magicznym Ogrodzie, od długiego czasu, brak nasion Efedra Sinica. Ciekawe, kiedy się znów pojawią w sprzedaży.
  • 459 / 2 / 0
W szamanszopie masz efedra nevadensis jak cię interesuje.

Edit: A na allegro jest sprzedawca, który i Ephedra Sinica sprzedaje (I dużo, dużo innych).
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2013 przez Paoliusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Poczekam, ponoć mają znowu sprzedawać te nasiona a ja mam zaufanie do Magicznego Ogrodu. Kupowanie na Allegro jakoś mnie nie przekonuje. Żywię nadzieję, że pestki Przęśli Chińskiej wrócą do oferty w miarę szybko, tj. w sierpniu już się z tym uporają.
  • 4 / / 0
Może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi? :P

W MO jest dostępny susz Zornia latifolia (Maconha Brava) oraz ekstrakt z tejże rośliny z tym, że 5g ekstraktu 25x kosztuje niewiele więcej niż 5g surowca :huh:

Ktoś próbował tego wyciągu?
  • 459 / 2 / 0
Może nie jest trudny w produkcji wyciąg? :-)
  • 4 / / 0
Chodziło mi o różnice w cenie tego samego surowca.
  • 459 / 2 / 0
Nie rozumiem szczerze mówiąc ocb.
No jest surowiec i ekstrakt. Może ten ekstrakt jest jakoś łopatologicznie robiony, albo z taniego źródła dlatego kosztuje tak niewiele więcej.
  • 4 / / 0
Do wytworzenia 5g tego ekstraktu potrzeba 25g suszu - cena końcowa 29,90 (w tym koszt produkcji)
5g suszu - 19,90

Chodzi mi jedynie o to, czy surowiec użyty do wytworzenia ekstraktu nie odbiega jakoś znacząco jakością, skoro jest 4-5x tańszy niż ten sprzedawany osobno.
  • 1 / / 0
Szukam czegoś, co oczyści mnie przed snem. Tzn w głowie mam wiele myśli, które utrudniają mi zasypianie, nie mówiąc już o LD.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.