Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 343 / 8 / 0
Co tam się dzieje w okolicach Dresden? W jakich cenach chodzą trawka/hasz, koka, piko, MDMA? I czy bardzo ciężko o tego typu zabawki w Dreznie czy raczej bez problemu idzie dostać?
  • 2 / / 0
Gdzie mogę dostać mefedron w Berlinie? Czy w tym Gorlizer park murzyni sprzedają coś innego niż zioło ?
  • 680 / 43 / 0
firstsnow pisze:
Gdzie mogę dostać mefedron w Berlinie? Czy w tym Gorlizer park murzyni sprzedają coś innego niż zioło ?
tak, koks, mdma, o więcej nie pytałam ale pewnie mają coś jeszcze.
jakościowo jest bardzo różnie, raz może być wyjebany towar raz bardzo średni...
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 2 / / 0
kidswithguns pisze:
firstsnow pisze:

Dzięki! jutro tam się wybiore i dam znać. wiesz jak ceny wyglądają ?
  • 301 / 7 / 0
Postanowiłem dodać najnowsze informacje na temat rynku RC w Niemczech. Ogólnie jest chujowo :-( Jest to dopiero projekt ustawy i musi zostać zatwierdzony przez Bundesrat. Najpóźniej zostaną zbanowane na jesień.

ANLAGE I - oznacza że srodki są całkowicie nie dopuszczone do obrotu.
ANLAGEII - Środki są tylko częściowo dopuszczone ale nie można ich dostać na receptę.
ANLAGE III - środk idopuszczone i można je dostać na receptę

Tutaj źródła:

http://blog.beck.de/2013/05/24/n-chste- ... stanzen--1

http://www.bundesgesundheitsministerium ... MAEndV.pdf

Ogólnie dla leniwych w projekcie ustawy widnieją:

ANLAGE I
Dimethoxymethamfetamin
Methiopropamin (chuje musieli MPA dodać :'( )
Methoxetamin ( :wall: )

ANLAGE II
AKB-48 (APINACA)
AKB-48F
AM-1220
AM-1220-Azepan
AM-2201
AM-2232
AM-2233
AM-2233
5-APB
6-APB
Buphedron
3,4-Dimethylmethcathinon (3,4-DMMC)
Ethylphenidat
3-Fluormethcathinon (3-FMC)
5-Fluorpentyl-JWH-122 (MAM-2201)
5-Fluor-UR-144 (XLR-11)
JWH-307
pentedron
α-Pyrrolidinovalerophenon (α-PVP)
RCS-4 ortho-Isomer (o-RCS-4)
UR-144

ANLAGE III
etizolam
Lisdexamfetamin
  • 680 / 43 / 0
firstsnow pisze:
kidswithguns pisze:
firstsnow pisze:

Dzięki! jutro tam się wybiore i dam znać. wiesz jak ceny wyglądają ?
40-50 euro za gieta mdma (zdarza sie taniej. ale rzadko), od 30 do 50 euro za pionę b.dobrego palenia.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 1893 / 181 / 0
buf, etylo, MPA... zadnego porzadnego stima szwaby nie zostawia, czas robic zapasy. Co ciekawe, 5-MeO-DIPT jest nielegalny ale moxy nie.
  • 301 / 7 / 0
Szkoda mi MPA i to bardzo, na maczanki mam praktycznie wyjebane totalnie. Mamy w sumie szczęście że 4-HO-MET, 4-AcO-DMT, nbomów nie pobanowali :) Na razie jest troszkę czasu na zrobienie zapasów a potem to lipa będzie :(
  • 1893 / 181 / 0
Nie bardzo rozumiem Anlage II, czy znaczy to ze posiadanie tych substancji jest legalne ale obrot nimi kontrolowany?
  • 301 / 7 / 0
Dokladnie. np liście koki które sa w redbullu :) Podlegają ścisłej kontroli :/
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.