Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 151 / 10 / 0
Nie, odurzanie się nie jest bezpieczne. Tak, smakołykami możesz sobie rozregulować organizm. Tak, stres wywołany psychedelikami może wpłynąć na owulację.

Jeśli pojawiają się niepokoje tego rodzaju nie powinnaś tripować, chyba że czekasz na porządnego bad tripa.
  • 343 / 6 / 0
Wpadłem tylko przypadkiem na ten wątek, więc zanim go przeczytam to napisze trochę o tym co wiem. U znajomych heroinistek jest nieomal zawsze zatrzymanie miesiączki, jednak bez widocznego wpływu na funkcję kobiece i bez jakiś sensacji fizycznych w rodzaju bólu itp. Ale co najdziwniejsze, heroinistki bardzo często zachodzą normalnie w ciążę. Jakby to było mało to napisze, że często heroinistki sobie chwalą to, że nie ma u nich tych ciężkich dni.
.
Mnie ten temat nigdy nie interesował, więc wiem tylko to co tam przypadkowo zasłyszałem, jednak mogę się dokładnie dowiedzieć co i jak u moich znajomych kobiet. Mogę się dowiedzieć o wpływie metadonu i heroiny, oraz w jednym przypadku o wpływie morfiny na wstrzymanie okresu u kobiet.
.
Ale jaja. Napisałem powyższy komentarz i go dodałem, ale dopiero po czasie się zorientowałem, że komentarz o miesiączce dałem w wątku maturalnym- Prezentacja Maturalna:-)
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / / 0
Ja będąc w ciągu na DXM i kodeinie + co jakiś czas feta i dużo jarania na codzień, nie zauważyłam żadnych zmian w tej kwestii u siebie, ale może to wynik tego że dbałam o siebie, raz w życiu mi się zdarzyło że się po prostu nie pojawił. polecam dużo ziół, zdrowe jedzonko, wątróbkę, rybkę i inne. przede wszystkim dieta bogata w witaminy i składniki mineralne. wiem co mówię, jestem gastronomem :grin: tzn. uczę się jeszcze. dbajcie o siebie pozdrawiam:-*
  • 110 / 1 / 0
Motor niczyj pisze:
Ale co najdziwniejsze, heroinistki bardzo często zachodzą normalnie w ciążę.[...]
To, że nie występuje miesiączka, nie znaczy, że kobieta nie jajeczkuje, także zabezpieczać się! Zawsze.
  • 2652 / 383 / 0
co do tematu - nie mam miesiączki od pół roku
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 3 / 0
Mam do was ważne pytanie dotyczące obecnego wątku. Mianowicie chodzi o następującą sprawę. W tym miesiącu nie dostałam miesiączki, wcześniej występowała regularnie i bez zastrzeżeń, ostatni stosunek płciowy miał miejsce ok.2 miesiące temu, więc stosunkowo dawno, po stosunku miesiączka była regularna, aż do teraz. Spóźnia się już 2 tydzień mimo faktu, że zażywam tabletki antykoncepcyjne. Pytanie, więc brzmi: Czy środki typu 3mmc mogły opóźnić moją miesiączkę czy jednak mogę być w ciąży?
:yay:
  • 4807 / 268 / 0
a nie lepiej zrobić testy?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 196 / 3 / 0
Testy nie dają 100% prawdy jak wiadomo, ale owszem zamierzam je zrobić za jakiś czas, gdy juz mój stres osiągnie apogeum swoich możliwości. Pytam tylko dlatego, że tutaj macie jakiekolwiek pojęcie na temat narkotyków i tego jak wpływają na miesiączkę (jak mówi sam wątek).
:yay:
  • 3197 / 380 / 0
Tak, 3mmc mogło opóźnić miesiączkę. Szansa żebyś zaszła w ciążę w opisanej sytuacji jest bliska 0.
  • 4 / / 0
Moja dziewczyna przestała brać tabletki antykoncepcyjne po długim okresie czasu. Jak może to wpłynąć na jej odczucia po dragach ?
Uwaga! Użytkownik Ochcio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.