Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Nie wiem czym sie przejmujesz. Z tego co wiem to dopoki cie nie zlapia z materialem, to we krwi mozesz miec nawet pol coffeshopu i nic im do tego. Test na THC nie moze byc podstawa do wszczęcia postepowania. Jedyne co mozesz miec to problemy w szkole.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2006 przez P-paranoi, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Odmawia się badań tak jak odmawia się składania zeznań, chyba.
A jak nie jest się pełnoletnim to starsi muszą wydać zgode na takie badanie.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Odmawia się badań tak jak odmawia się składania zeznań, chyba.
A jak nie jest się pełnoletnim to starsi muszą wydać zgode na takie badanie.
jestem pełnoletni, takze odmowie jak cos.
Test na THC nie moze byc podstawa do wszczęcia postepowania. Jedyne co mozesz miec to problemy w szkole.
tu chodzi o moich starych, jakby sie dowiedzieli, to by mnie chyba z rodziny wydziedziczyli. o to sie najbardziej boje, ze oni sie dowiedza. no ze szkoly tez moga mnie wyjebac chyba, zalezy jaki jest odnosnie tego zapis w statucie (czy to moze odgornie jest narzucone?)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Rastuch pisze:
tzalezy jaki jest odnosnie tego zapis w statucie (czy to moze odgornie jest narzucone?)
Wydaje mi się, ze to podlega subiektywnej ocenie dyrektora placowki. Czytalem gdzies artykul o szkole, gdzie co jakis czas mieli testy na THC. Pierwsza wpadka nie miala zadnych konsekwencji, wyrzucali przy drugiej.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: demon111 »
Wrazie czego to najwyżej powiedz że zgwałcił cię naćpany cygan i stąd to THC się wzięło a że było to dla ciebie traumatyczne przeżycie wspomniałeś o tym tylko księdzu ( na bank dadzą ci jeszcze siano żebyś zapomniał o gwałcie )
  • 459 / 1 / 0
Wrazie czego to najwyżej powiedz że zgwałcił cię naćpany cygan i stąd to THC się wzięło a że było to dla ciebie traumatyczne przeżycie wspomniałeś o tym tylko księdzu ( na bank dadzą ci jeszcze siano żebyś zapomniał o gwałcie )
spoko men. i'll do that

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
  • 762 / 6 / 0
P-paranoi pisze:
Wydaje mi się, ze to podlega subiektywnej ocenie dyrektora placowki.
no a jak cię nigdzie potem nie przyjmą to będzie cię musiał przyjąć spowrotem (nie wiem jak to jest na studiach, ale tqm też napewno masz pole do manewru).
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gGg »
Mojego znajomego wywalili ze szkoły bo go ktoś podjebał jak jarał na przerwie. Dyrektor zadzwonił po starych, zawołali tego gościa, starzy sie zgodzili na testy i żegnaj szkoło :) Ale klient nie miał 18 lat a z tego co wiem i tego co już to pisali to jak jesteś pełnoletni możesz odmówić testów.
.
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
To ze pozytywny wynik testu nie jest dowodem do wszczęcia postępowania to bzdura. Jezeli badania są robione w szpitalu (np trafiles na toksykologie) i są robione w ramach praktyk medycznych to policja zostaje o tym poinformowana i moze rozpocząć śledztwo. Z tymi praktykami medycznymi to chodzi o to ze jezeli trafisz na toksy i zrobią ci badania i wyjdą jakie snieprawidłowosci to szpital jest zobowiązany powiadomic policje, ale jak robisz to sobie prywatnie(np.mama robi testy, sam sobie robisz) to szpital nie ma prawa podkreślam NIE MA PRAWA poinformowac policji, objęte jest to tajemnica lekarską, za co lekarz moze stracic uprawnienia (nawet jezeli dzieki info przekazanego przez niego zostaniesz skazany. Złamał prawo) Jak juz sledztwo sie rozpocznie w takiej sprawie poki co nei grozi ci nic (samo zazywanie nie jest karalne). śledztwo ma doprowadzic do znalezienia osob udostępniających, ma sprawdzic czy uprzednio sam nie nabyłeś materiału (nabywanie, handlowanie i udostepnianie jest karalne), czy nie pchałes kiedys towaru i takie duperele. Znajomek miał taką sprawe i nic specjalnego sledztwo nie wykrylo i wybronił sie tym ze przebywał w pubie ostro najebany i dziwnie tam jebało, ale był tak zgrzany ze nic nie pamietał. Wyrok: Niewinny. Z takich spraw jest w miare łatwo wyjsc obronna reka, ale jak najbardziej pozytywny wynik testu zroboionego w ww okolicznosciach jest podstawą do rozpoczecia śledztwa.

Rastuch: Radze isc pogadac. Ale tylko pogadać, zadnych badan nic. Nie chlapnać tylko nic głupiego, a mozesz sie dowiedziec ciekawych rzeczy. Jestem akurat teraz z kumplem którego laski ojciec jest policjantem. I byla podobna sytuacja. Pogadał z policjantem i dowiedział sie wiekszosci o co tu pytają w tym dziale, czyli co grozi za, kiedy policja robi rewizje, zakłada podsłuchy etc. Psy czasem mają przejawy człowieczeństwa poza wigilią :D
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 459 / 1 / 0
Rastuch: Radze isc pogadac. Ale tylko pogadać, zadnych badan nic. Nie chlapnać tylko nic głupiego, a mozesz sie dowiedziec ciekawych rzeczy.
ale kogo miales na mysli? mam isc pogadac z tym palarzem? ale ja go nawet nie znam :P poza tym narazie sprawa z policja ucichla, narazie mam tylko przeciek, ze dyrekcja bedzie testy kilku osobom ze szkoly robic. jak cos to albo biore szczochy kumpla, albo odmawiam.

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.