Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1343 / 18 / 0
e tam, ja po ponad 2 latach serotonine przestawałem czuć, ale nic nie czułem przez pierwsze 4 wrzucenia. IMO to ona najbardziej odpowiada za "zćpanie" a mozna ja zastapic antydepresantami
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 207 / 1 / 0
Byłem właśnie w nocnej aptece wykupić dwie butle trampka i rolki. Relanium piąteczki poszły gładko, nawet tanio, bo mniej niż 10,-. No, ale nie w tym rzecz. Druga recepta, na której są dwa poltramy 96 jest rzekomy błąd dawkowania, a za nic w świecie nie dało się aptekarki uprosić, żeby mi je wydała refundowane. To znaczy może wydać 2 tramadole, z tym że jeden jest refundowany - 24,- a drugi bez 80,- :nuts: . Także 108,- mi się nie widzi, więc popytam jutro w innych aptekach, gdzie może ten szczegół nie będzie dla nich taki ważny. Tydzień temu miałem dokładnie taki sam przypadek - w jednej aptece nie było, w drugiej złe dawkowanie, a w trzeciej sprzedane bez problemu.

Dołączam fotę recepty co w niej jest nie tak:
[ external image ]
Wybaczcie za jakość zdjęcia, ale myślę, że czytelne.

I w którym miejscu jest ten, rzekomy, błąd dawkowania? :/

Pzdr.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2013 przez enjoythetrip, łącznie zmieniany 3 razy.
if you can't sleep at night it's because you're awake in someone else's dream
  • 1343 / 18 / 0
ja tu zadnego ds nie widze nawet..
Widziałem rękę jego
[...]
  • 207 / 1 / 0
DS, czyli?
  • 1343 / 18 / 0
http://pl.wikipedia.org/wiki/Skróty_farmaceutyczne :
Dotyczą informacji dla pacjenta o sposobie podania leku, jego dawkowaniu i czasie kuracji.

Rozpoczyna je polecenie dla farmaceuty:
DS, DS. lub D.S. (z łac. da signa – wydaj; oznacz; dosł. podaj [przedstaw] znaki [oznaczenie]) – określające, jaką informację ma umieścić na opakowaniu leku
Widziałem rękę jego
[...]
  • 207 / 1 / 0
Dzięki, informacja na pewno się przyda.

Dodaję całą receptę z poukrywanymi danymi z wiadomych względów.
I ona by mi spokojnie wydawała, nawet oba, tylko, że jest złe dawkowanie. Może mi dać jedno na refundację, a drugie bez, a ja chcę oba refundowane.
[ external image ]

Gdzie jest ten cały problem z dawkowaniem?
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2013 przez enjoythetrip, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1343 / 18 / 0
jezeli ten "bazgroł" ma oznaczać DS 1x1,2ml, to tu jest bład - zapisała za małe dawkowanie w stosunku do 2 opakowań po 96ml, stad powinieneś - w teorii - iść do lekarza po ponowne wystawienie - typowy farmaceuta zawsze wyda bardziej "za mało" niz "za duzo"

PS.: Ja miałem wiele razy ostatno niezgodnosci od pewnego lekarza, a nawet jednej recki od neurologa nie mogli mi nigdzie wydac z powodu nieczytelnego pisma
Widziałem rękę jego
[...]
  • 207 / 1 / 0
Okej, ale problem leży w tym, że ona może i chce mi wydać te 2 butle, z tym, że tylko jedno refundowane. W takim razie co? - W refundowanym dawkowanie się zgadza, a w nierefundowanym już nie?
  • 207 / 1 / 0
Mógłbym prosić Noda albo innego moda o wyrzucenie posta powyżej, albo scalenie tych dwóch? Z góry dziękuję.

No więc, moi mili, udało mi się. Mam nadzieje, że post nie poleci, bo nie nakłaniam nikogo do fałszowania recept, ale ja swoją delikatnie zmodyfikowałem.
[ external image ]
Co prawda coś tam mruczała pod nosem, że tak nabazgrolone, to jej odpowiedziałem: " a gdybym ja Panią obudził o 3 nad ranem, to była by Pani w pełni sił? " Popatrzyła tylko i poszła skasować receptę. Wymyśliłem na poczekaniu historię o tym, że doktor mieszka u mnie na osiedlu - blah, blah - ale i tak o to nie pytała.

Wziąłem do tego paczkę Antidolu, jutro dokupię ze 3 i lecimy z koksem! Jeszcze u mnie, tj. w mojej miejscowości ma być słonecznie i 25'C to się uwalimy nad stawem i zapowiada sie cudoooooowny piątek. Kodeina, tramadol, diazepam, piękna, wiosenna pogoda, dobra miejscówka (jezioro, las, łąka), ja no i dwie koleżanki! Czego chcieć więcej? A tymczasem moi kumple będą oglądać mecz, albo zalewać ryj gorzałą w jakiejś kanciapie, bo to seria "młodzi, wykształceni". Ja to mam w dupie - jestem skromny chłopak, nie potrzebuje otaczać się trylionem znajomych - wolę mieć kilku, ale zaufanych.

Ok, mykam, bo już noddy wchodzą i zaraz posta będe 5h pisał. Cholera, tyle lat się zabieram za prawko, ale jakoś nigdy nie umiałem go skończyć - teraz, na szczęście, sąsiad jest instruktorem, to jazdy są przynajmniej milsze. Mam nadzieję, że bania zejdzie w miarę do 12, bo o tej zaczynam.
luminal_100
  • / / 0
Re: Tramadol - wątek ogólny
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
Jasne że przy dawkówaniu jest błąd masz tak rozpisane że 1butelka jest wzięta pod uwagę policz sobie 1.2x90dni mi się niechce ją zawsze kawę sobie pisać żeby dawał 3x 1ml i wtedy butelka jest na miesiąc z lakiem i dlatego niechcą dać bo nfz nie zwróci im za dopłatę 2butelki ją mnie to proste jak huj ją nawet z gabinetu bym nie wyszedł jak bym widział coś takiego pozdrawiam
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.