Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
btw. dorwalem hoffmany za 25 zł w sobote bedzie moj pierwszy raz z kwazarem, troche sie boje :-D (sorry za oftopic, ale lepiej przytripowac w domu czy w plenerze? bo nie chce zeby wkrecila mi sie jakas korba ze nagle uciekne z mieszkania i bede biegal po osiedlu...)
newbe pisze: Inne składniki leku: alkohol izopropylowy, gliceryna, hydroksyetyloceluloza, zapach
lawendowy, woda oczyszczona.
dawka jest spoko - 5g benzy na 100 gr to jest 5 saszetek rosa na żelik, jak mi się po ostatnim wypłucze to może się na niego skusze, alternatywnie pójdzie Rosa jakieś 3 albo 4,
a propos, jakie są granice benzydaminy dla dorosłego człowieka (jakieś 85-90 kg) bo korci mnie z 6 albo 7 następnym razem
that is I think I disagree.
Propanol i jego roztwory są cieczami łatwopalnymi, tworzą z powietrzem mieszaniny wybuchowe. Na organizm człowieka działa narkotycznie
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ps Kurwik
[quote="Kurwik"]
Wtedy byłoby powdówjnie fajnie ]
raczej nie liczyłbym na to - zakładam ze większość tego żelu to gliceryna, parę g to benza, izopropylu jest tam tyle co kot napłakał
that is I think I disagree.
Z checia bym zjadl benzydamine ale w jakis tabletkach ale nie znam zadnego takiego leku wiec pzy nastepnej wizycie w aptece koniecznie kupuje DXM.
Ekstrakcja przy pomocy alkoholu:
1. Proszek zalewamy alkoholem [nie wiem jak jest z rozpuszczalnością, dlatego używałem tylko spirytusu rektyfikowanego, ale możecie poeksperymentować wódką].
2. Dokładnie wszystko mieszamy, alkohol powinien zmętnieć.
3. Przesączamy wszystko przez odpowiedni filtr, dobrze nadają się do tego filtry do kawy - wkładamy do szklanki o odpowiedniej średnicy, wlewamy roztwór i czekamy aż się przesączy - w alkoholu mamy benzydamine a na filtrze została sól.
4. Czynność powtarzamy dopóki alkohol którym zalaliśmy proszek [tutaj sól z resztkami benzydaminy] będzie się robił mętny.
Następnie możemy odparować [również częściowo] alkohol w celu zmniejszenia efektów które będą miały miejsce w wyniku jego spożycia ;). Osobiście nie stosowałem ale chyba zacznę ;P.
Roztwór wypijamy odpowiednio popijając, ostrzegam - smak wyjątkowo paskudny, dobrze mieć pod ręką coś o intensywnym smaku J
Ekstrakcja przy pomocy wody - trzeba zrobić nasycony roztwór soli[nie próbowałem, tylko powtarzam]:
1. Proszek zalewamy chłodną wodą [25 mililitrów na 1 saszetkę tantum rosa].
2. Wszystko dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia soli.
3. Przesączamy to przez odpowiedni filtr - w wodzie jest sól, a na filtrze benzydamina.
Tutaj można ją zapewne zeskrobać, rozpuścić w alkoholu etc. a następnie spożyć :>.
Dawkowanie:
0,5 g - lekkie przewidzenia i przesłyszenia, 'widmowe kształty' znikające po spojrzeniu na nie, 'przeciąganie' świateł i jaśniejszych punktów. Mimo świadomości tego można się ich bać.
1 g - jw. z mocniejszymi przewidzeniami, będącymi już w zasadzie halucnacjami [wzrokowymi i słuchowymi], wszystkiego więcej. Trochę trudniej ocenić niektóre z /widziadeł/, łatwo się czegoś wystraszyć przy nieodpowiednim nastawieniu. Lekko upośledzone funkcje motoryczne i umysłowe.
1,5 g - halucynacje wzrokowe i słuchowe mogące być łatwo pomylone z rzeczywistością, mimo iż wiemy że coś takiego nie ma miejsca, bardziej upośledzone funkcje motoryczne i umysłowe.
Myśl szerzej.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.