Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
wtedy zamiast docipnego proszku tantum rosa z solą kupowalibysmy jeden żelik wystarczający na mocarny trip ;D
btw. dorwalem hoffmany za 25 zł w sobote bedzie moj pierwszy raz z kwazarem, troche sie boje :-D (sorry za oftopic, ale lepiej przytripowac w domu czy w plenerze? bo nie chce zeby wkrecila mi sie jakas korba ze nagle uciekne z mieszkania i bede biegal po osiedlu...)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 422 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cyrio »
newbe pisze:
Inne składniki leku: alkohol izopropylowy, gliceryna, hydroksyetyloceluloza, zapach
lawendowy, woda oczyszczona.
a od tej gliceryny nie dostaje się jakiś sensacji żołądkowych ? - poważnie pytam, to jest zjedzenie ponad 40 gr gliceryny
dawka jest spoko - 5g benzy na 100 gr to jest 5 saszetek rosa na żelik, jak mi się po ostatnim wypłucze to może się na niego skusze, alternatywnie pójdzie Rosa jakieś 3 albo 4,

a propos, jakie są granice benzydaminy dla dorosłego człowieka (jakieś 85-90 kg) bo korci mnie z 6 albo 7 następnym razem
I think I know I mean a Yes, but it's all wrong,
that is I think I disagree.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
O alkoholu propylowym z wiki:
Propanol i jego roztwory są cieczami łatwopalnymi, tworzą z powietrzem mieszaniny wybuchowe. Na organizm człowieka działa narkotycznie
Ciekawe czy izopropylowy też. Wtedy byłoby powdówjnie fajnie :P
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1071 / 10 / 0
Cyrio ile najwiecej zapodales?? I czy ostro bylo? czy tylko marne powidoki bez specjalnych sensacji, halucynacji etc ?
  • 422 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cyrio »
hyh - poszły na 1wszy raz 2 saszetki na głowę - mini raport jest parę postów wcześniej - na początek na spróbowanie polecam co najmniej tyle - jedna by chyba była zbyt cicha, ale ostrzegam, ze po 2ch miałem pewien niedosyt potem i myślówke co by było, gdyby 3 weszły

ps Kurwik
[quote="Kurwik"]
Wtedy byłoby powdówjnie fajnie ]

raczej nie liczyłbym na to - zakładam ze większość tego żelu to gliceryna, parę g to benza, izopropylu jest tam tyle co kot napłakał
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2006 przez Cyrio, łącznie zmieniany 1 raz.
I think I know I mean a Yes, but it's all wrong,
that is I think I disagree.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Ostatnio zapodalem dwie saszetki Tantum Rosa(z ekstrakcja) i jak weszlo to wyjebalem 4 piwa mialem wrazenie ze moglbym jeszcze wiecej. Coz ogolnie to ciekawe efekty te rozmycia i ciagle kreski jakbym mial jakies problemy z oczami(te efekty jak dla mnie bardzo pozytywne) niestety nie doswiadczylem zednych konkretniejszych halunow ze cos mi biega lub cos w tym stylu i za taka cene to warto czasami zapodac. Tylko strasznie mnie to wkurwia ze po pewnym czasie czuje sie jak naspidowany z dodatkowymi efektami a mam wstret do fety wiec ten srodek jak dla mnie odpada. Jedynie od czasu do czasu moge zapodac ale to raz na kilka miesiecy.
Z checia bym zjadl benzydamine ale w jakis tabletkach ale nie znam zadnego takiego leku wiec pzy nastepnej wizycie w aptece koniecznie kupuje DXM.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Topozz »
Chce się upewnić: Robiąc ekstrakt ze spirytusem trzeba wypić przefiltrowany płyn?? A robiąc z wodą trzeba zjesc to co zostało na filtrze?? Ile ml spirytusu trzeba dla 2 saszetek?
...bolą mnie plecy biorę tramal i poprawiam buchem...
  • 1071 / 10 / 0
czytamy faqi :)

Ekstrakcja przy pomocy alkoholu:

1. Proszek zalewamy alkoholem [nie wiem jak jest z rozpuszczalnością, dlatego używałem tylko spirytusu rektyfikowanego, ale możecie poeksperymentować wódką].
2. Dokładnie wszystko mieszamy, alkohol powinien zmętnieć.
3. Przesączamy wszystko przez odpowiedni filtr, dobrze nadają się do tego filtry do kawy - wkładamy do szklanki o odpowiedniej średnicy, wlewamy roztwór i czekamy aż się przesączy - w alkoholu mamy benzydamine a na filtrze została sól.
4. Czynność powtarzamy dopóki alkohol którym zalaliśmy proszek [tutaj sól z resztkami benzydaminy] będzie się robił mętny.

Następnie możemy odparować [również częściowo] alkohol w celu zmniejszenia efektów które będą miały miejsce w wyniku jego spożycia ;). Osobiście nie stosowałem ale chyba zacznę ;P.

Roztwór wypijamy odpowiednio popijając, ostrzegam - smak wyjątkowo paskudny, dobrze mieć pod ręką coś o intensywnym smaku J

Ekstrakcja przy pomocy wody - trzeba zrobić nasycony roztwór soli[nie próbowałem, tylko powtarzam]:

1. Proszek zalewamy chłodną wodą [25 mililitrów na 1 saszetkę tantum rosa].
2. Wszystko dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia soli.
3. Przesączamy to przez odpowiedni filtr - w wodzie jest sól, a na filtrze benzydamina.

Tutaj można ją zapewne zeskrobać, rozpuścić w alkoholu etc. a następnie spożyć :>.

Dawkowanie:

0,5 g - lekkie przewidzenia i przesłyszenia, 'widmowe kształty' znikające po spojrzeniu na nie, 'przeciąganie' świateł i jaśniejszych punktów. Mimo świadomości tego można się ich bać.

1 g - jw. z mocniejszymi przewidzeniami, będącymi już w zasadzie halucnacjami [wzrokowymi i słuchowymi], wszystkiego więcej. Trochę trudniej ocenić niektóre z /widziadeł/, łatwo się czegoś wystraszyć przy nieodpowiednim nastawieniu. Lekko upośledzone funkcje motoryczne i umysłowe.

1,5 g - halucynacje wzrokowe i słuchowe mogące być łatwo pomylone z rzeczywistością, mimo iż wiemy że coś takiego nie ma miejsca, bardziej upośledzone funkcje motoryczne i umysłowe.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
To dawkowanie to wyjęte z dupy jest za przeproszeniem, ja wziąłem ponad 2 gramy i oprócz fajnych smug niczego nie zauważyłem.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 2 / 0
Siedzę,siedzę mięsaki ok. 20m ponad powierzchnią.. światem rządzą mgły trujące,mgły drapieżności,mrugają do mnie wysuszone ,miękkie ,tak misterne a i zbyt słabe cóje .. powiedzcie mi jak wy sie czujecie ze swiadomoscia bycia mieszanka,krucha,mieszanka-rekcja,zwana miesem?? Słabowita,plastyczna,kleista,pełna śluzu i i wciaz plynacej wciaz mi szumjacej w uszach krwi.. rozpadajaca sie ,a i tak misterna,ale dziwna ,niesamowite,włokna ,rurki,ośrodki,przemiana,ruch,kule-atomki=My=roboty,twor bezwolny,programowalny... kros patrzy na mnie zna przeciwnego oikna.. macha,taki sliski,glutowaty,ciekawe co tam ukrywa wewnatrz siebie.. benzydamina smakuje obrzydliwie ale za to z brzuchem ok,odurzenie ok,do ceny bardzo ok,ale ekstakcja przez zadne woreczki od herbaty czy higieniczne,wszystko przepływa.. czas zejsc 20m w sekunde.. yol;)
Zobacz więcej niż możesz zobaczyć, poczuj więcej niż możesz poczuć, usłysz więcej niz możesz usłyszeć.
Myśl szerzej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.