Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
1. [ external image ]
2. [ external image ] (Tylko lekko "pozlepiane", kruszące się)
Moja substancja wygląda bardzo podobnie do 2, chciałbym się dowiedzieć czy jest wg was ok?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam :)
scalono - surv
Zrobiłem od nowa i po dodaniu HCL i wyparowaniu wody oraz dodaniu acetonu zrobiły mi się białe grudki takie niby kryształki.
Moje pytanie brzmi: Czy to są te "kryształki"? Myślałem że trochę bardziej będą je przypominać a nie białe kupki :P
Czy mogę już to spokojnie "posmakować"? :-D
Z góry dzięki za odpowiedzi i sugestie :)
Pzd. Mati
Dużo mniej zbędnych postów przez młodych kociarzy by było i mniej zmarnowanych produktów.
PZDR
kotek w strzykawce rozpada się bardzo szybko, im wyższa temperatura otoczenia, tym szybciej pójdzie się jebać, tak?
A próbował ktoś może kiedyś mrozić metkat? Tak powiedzmy w -20 stopniach. Dałoby się potrzymać kotka w takich warunkach chociaż przez jedną noc, żeby za bardzo nie stracił na wartości? A potem rozmrozić w temp. pokojowej?
Nie znam się na tym za bardzo, ale może ktoś kiedyś coś podobnego próbował?
Przypadkowo wpadłem na dobry trop, czy myśl kompletnie pojebana i powinienem 'spierdalać do szkoły'?
(chociaż wg mnie otrzymałeś kota "w proszku/pudrze", którego trzeba rekrystalizować).
2. Czy taki puder można spokojnie wciągać?
3. Co zrobiłem nie tak (trzymałem się cały czas przepisu):
0. umyj kurwa ręce jak chcesz to w kabel walić!
1. tabletki z pseudoefedryną dokładnie potłucz, gdy używasz sudafedu to najpierw zmyj otoczkę i je wysusz. preferowany jest jednak acatar, ze względu na znacznie mniejszą ilość wypełniaczy i brak otoczki.
2. proszek umieść w małej buteleczce po kroplach do oczu, zalej 5 ml etanolu, metanolu bądź izopropanolu. zatkaj palcem wylot i dokładnie wstrząsaj przez 2 minuty. odstaw na kolejne 2 minuty. w tym czasie przygotuj filtr - 1/4 chusteczki higienicznej zwiń w luźną kulkę i włóż do nowej strzykawki 5 ml (tak kurwa, musisz wyciągnąć tłoczek). po tym czasie roztwór w buteleczce będzie mniej więcej klarowny, a na dnie pojawi się osad. zlej roztwór znad osadu i przefiltruj przez wcześniej wykonany filtr do miseczki bądź innego, szerokiego naczynia. do osadu nalej 3 ml alkoholu, wstrząsaj, odstaw i przefiltruj, tym razem z osadem. w miseczce powinieneś mieć klarowny roztwór o intensywnym gorzkim smaku.
3. miseczkę umieść w garnku z wodą wrzącą i gotuj aż CAŁY alkohol wyparuje i pozostałość będzie już zupełnie sucha.
ALBO
do odparowywania alkoholu w mikrofalowce najlepiej uzywac szklanki z plaskim dnem, ale nie za niskiej, jakies 10cm, poniewaz alkohol bardzo intensywnie sie gotuje i moze troche chlapac! ustawiamy mikrofalowke na minimalna moc albo na program "micro", ewentualnie "defrost" na minute. caly czas obserwujemy gotujacy sie alkohol, jak zaczyna skakac na pare centymetrow w gore natychmiast otwieramy drzwiczki i wietrzymy mikrofalowke. jezeli nie "podskakuje" to i tak trzeba ja otworzyc co 15 sekund, zeby nie akumulowaly sie w srodku latwopalne opary etanolu. caly czas obserwujemy ilosc substancji w szklance, jak zmniejszy sie do 2-3ml wyciagamy i wachamy, jak smierdzi jeszcze alkoholem dajemy na 5 sekund do mikrofalowki i ponownie sprawdzamy. jezeli nie czuc juz alkoholu kladziemy szklanke na stole. w ciagu 15 sekund gesty plyn skrystalizuje na bialy osad. to nasza pseudoefka. dzieki tej sztuczce odparujemy 7ml etanolu w minute, na lazni parowej zajmuje to jakies 15min. przy wiekszych ilosciach roznica jest jeszcze wyrazniejsza.
4. buteleczkę dokładnie umyj i umieść w niej 3,5 tabletki nadmanganianu potasu (350 mg) dokładnie skruszonej na pył. zalej 4 ml wrzącej wody i mieszaj aż do rozpuszczenia. następnie wsadź do zamrażarki celem schłodzenia.
5. do miseczki z pseudoefedryną daj 7 ml wody i mieszaj, aż całość się rozpuści. przefiltruj do małego kieliszka i umieść w zamrażarce.
6. gdy oba roztwory będą już zimne, roztwór z pseudoefedryną przelej do tego z nadmanganianem (w takiej kolejności), buteleczkę zatkaj palcem i dokładnie wstrząsaj, następnie umieść w lodówce.
7. po 45 minutach zawartość będzie już brązowa, przygotuj strzykawkę z filtrem, używając jednak połowy chusteczki do strzykawki 5 ml. przefiltruj te brązowe gówno do jakiegoś kieliszka, koniecznie musi być on czysty, najlepiej wygotowany! powinieneś otrzymać klarowny roztwór. jeśli na filtrze zostały fioletowe "smugi" to do przefiltrowanego roztworu daj 1/10 tabletki witaminy C, lecz zazwyczaj nie jest to konieczne.
8. do roztworu dodaj teraz kwas solny, octowy lub cytrynowy. dodawaj tak długo, aż lekko zasadowy rozwór przyjmie pH~6-7 (lekko, powtarzam lekko! czerwone zabarwienie papierka lakmusowego). można kombinować tak, by roztwór miał po prostu lekko kwaśny smak, no ale bez papierków to się solnym nie bawcie. octowy lub cytrynowy da radę, jeśli produkt jest przeznaczony do natychmiastowego spożycia. chlorowodorek jest natomiast najtrwalszy i najlepiej przyswajany, a przy podaniu dożylnym resztki zostawiają fajny posmak w ustach, mniam
9. jeśli zapach migdałów/marcepanu wydaje nam się zbyt intensywny to produkt możemy przelać do zlewki i ostrożnie ogrzewać i mieszać przez 5 minut by pozbyć się benzaldehydu. jeśli roztwory były odpowiednio schłodzone to nie ma takiej potrzeby.
10. produkt można już spożyć. jeśli porządane są kryształki do odparowujemy wodę do zera, następnie dodajemy acetonu 10 ml, który spowoduje wytrącenie się małych kryształków. aceton najlepiej bezwodny (można odwodnić przez wymieszanie z bezwodnym MgSO4) i koniecznie czysty! tak przygotowane kryształki chlorowodorku metkatynonu można wciągać nosem, jeść, bądź rozpuścić we wodzie i podać dożylnie bądź doodbytniczo.
Pozdrawiam
1. Rozpuść puder w minimalnej ilości wody i pozostaw do odparowania, ale:
2. Tak, możesz to "spożyć". Krystalizacja po prostu zmieni Twój puder w formę krystaliczną, która, wg mnie, nie będzie się różnić ani trochę w działaniu od pudru.
3. Wygląda na to, że zrobiłeś dobrze.
1. Przed dodaniem HCl mój roztwór ma odczyn ph 6-7. Co mogę zrobić?
2. Czy przed dodaniem HCL mogę rozpuścić w nim sodę kaustyczną, dzięki temu otrzymam zasadę i następnie zakwasić ją HCL do ph 6?
3. Czy muszę dodawać DCM lub chloroform? Wydaje mi się że do kryształków nie jest od konieczny.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie
2.Jesli dodasz NaOH a potem zakwasisz to solnym, to w produkcie koncowym bedziesz mial rowniez NaCl. Po prostu dodaj ostroznie kwasu, uwazajac zeby nie przekwasic (wazne)
3.Nie musisz. Chyba, ze robisz ekstrakcje kwas\zasada.
1. Odnośnie odpowiedzi na pytanie drugie:
2.Jesli dodasz NaOH a potem zakwasisz to solnym, to w produkcie koncowym bedziesz mial rowniez NaCl. Po prostu dodaj ostroznie kwasu, uwazajac zeby nie przekwasic (wazne)
2. Chodzi mi o to żeby otrzymać duuuuże kryształki, a bez sprowadzenia roztworu do zasady, to chyba jest to niewykonalne... Może istnieje inny sposób uzyskania ładnych kryształków?
3. W jakim celu używa się chloroformu lub DCM? Oczyszczenie?
4. Czy coś się stanie jeśli przeprowadzę reakcje zasada/kwas bez DCM lub chloroformu, poza niedoczyszczonym produktem? Jak jest ze szkodliwością?
Wybaczcie takie pytania ale jestem "zielony" jak na razie i dopiero zaczynam
Z góry dzięki za odpowiedzi
2. Nie otrzymasz duuuuuzych kryształów z takiej ilości metkatynonu :huh: Nawet jak byś go miał dużo, to bez aparatury/specjalnych technik się nie obejdzie. To nie jest czary-mary.
3. Do oddzielenia wolnej zasady od śmieci reakcyjnych.
4. Będziesz miał tam masę wszelakiego, trudnego do przewidzenia syfu.
Jak dopiero zaczynasz, to polecam najpierw poczytać na ten temat (chociażby dział syntez), a nie zabierać się za robienie duuuuuuzych kryształów...
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/9a82c793-0b9a-4f0d-9733-d5dbe9258058/urfucked.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250713%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250713T174302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=850dcac77674c7361de8d2f890a872381479aa9e119b1b03bb58775ac2d3955a)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/norraena.jpg)
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna
Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/uber-eats.jpg)
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana
Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/new_york_weed.jpg)
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie
Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.