Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
Z przykroscia stwierdzam, ze moklo dołącza do dlugiej listy lekow, ktore nie maja na mnie absolutnie zadnego wplywu. Pojscie w strone Sele to dobry pomysl (jako ostatnia deska ratunku?)
  • 1141 / 9 / 0
Pomysł może i dobry, tylko zależy ile będziesz mieć tej sele. Przykładowo 10mg dziennie samej tylko sele to dla większości może być mało, choć mi ta dawka w zupełności odpowiada. Nic ci nie szkodzi spróbować, a ja sama sele będzie mało to zawsze możesz dowalić plaster nikotynowy ( o ile nie palisz fajek ). Zapraszamy do działu Zdrowie i tam uzyskasz bardzo dokładne informacje, tam nie tylko się poleca i odradza, tam się rozbiera na czynniki pierwsze ;-)
  • 198 / 7 / 0
Dziwny jest ten lek, albo mój mózg. Jednego dnia jestem wystrzelony, a dzisiaj mam jakiś zjazd samopoczucia i zero mocy... Odkąd stosuje Moklo boli mnie często w okolicach trzustki.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 693 / 7 / 0
Odstawiam wenle w trybie ekspresowym wczoraj 225mg dzis 75mg jutro zero. Jednoczesniw wlaczajac moklo. Wczoraj niestety wrzuciłem po poludniu moklo 150mg i niestety mialem zaczatki ZS, dzis jest ok. Wspomagam sie diazepamem.
  • 83 / 2 / 0
gdyby nie to, że na lek wzrasta tolerancja i pamięć krótkotrwała szwankuje, to byłby jak dla mnie idealny.
  • 4 / / 0
witam

Parę dni temu psychiatra przepisał mi Mobemid jako lek na apatię, chroniczne zmęczenie, lenia i tumiwisizm :). Deprechy raczej nie mam. Inna sprawa że pan doktor nie bawi się w długotrwałe grzebanie w psyche pacjenta tylko od razu łapie za długopis i pisze reckę. Dawka jaką zalecił to 2 tablety na dobę - z rana i w południe po 150 mg. Biorę to trzeci dzień i wydaje mi się że jest do bani. Boli mnie głowa, pobudzenia nie odczuwam a raczej lekkie zamotanie (na szczęście bez lęków), dodatkowo w nocy nie mogę spać (wczoraj o 3 skapitulowałem i wrzuciłem 5 mg relanium). Pytanie do osób które to dłużej zażywały: przemęczyć się jeszcze jakiś czas czy odstawić w cholerę? Ile z praktyki trzeba czekać na działanie i czy można spodziewać się efektów pobudzających?

Do tej pory brałem incydentalnie różne benzo, Seronil (brak efektów), Fevarin (strachy i szybkie odstawienie), Trittico (fajnie się śpi ale zmuła na drugi dzień), oj długo bym jeszcze wyliczał. Dragów nie praktykuję, 2-3 razy w miesiącu alko.
  • 28 / / 0
napisz wiecej co o tym decyduje.
  • 198 / 7 / 0
Ja po blisku 2 tygodniach stosowania na pamięć krótkotrwałą nie narzekam. Jedyny lek który mnie stawia na nogi. Dawka 300 mg jest idealna. Podwyższenie jej dało mi tylko straszne zmęczennie i senność. Jednak trzeba sie słuchać pani psychiatry.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 693 / 7 / 0
Doszedłem do dawki 1050mg i na fobie to to porywnywalnie z sertralina dziala do paroksetyny sie nie umywa jezeli chodzi o dzialanie antylękowe.
  • 92 / 2 / 0
Ja z wielkimi nadziejami rozpoczynam moklo jutro o poranku... zobaczymy!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.