Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Dopesmoker pisze:
... wykonujemy rytualny taniec wzmacniający maczankę...
Wyobraziłem to Sobie :D A żeby nie było że piszę znowu jednostrzałówkę,pytania bo dzisiaj robie :

czy bez podgrzewania dam rade rozpuscic ?
ile podkladu na ile ml spirytu przy okolo 0,3 g chyba AM ? (wiem jak to brzmi :P)
w czym przechowywac ?
po zalaniu podkladu co mam zrobic ile to ma sie moczyc az odparuje ? na kaloryferze moze byc ?

czy cos sie stanie jesli rozpuszcze prosze w zbyt duzej ilosci alkoholu ?
czy przedawkuje jesli zrobie w zbyt malej ilosci podkladu ?
czy mozna w czyms wymaczac juz po nasaczeniu ? jakby dla smaku ? mozna alkoholem ?
czy to prawda ze ilosc podkladu = moc palenia ?
jak nie przedawkowac ?

prosze wybaczyc glupie pytania robie pierwszy raz narazie to chyba tyle z pytan :P
  • 1392 / 10 / 0
Satif, spirytus w mikrofalówce jest aby na pewno bezpieczny? Pytam, bo nigdy nie próbowałem tak suszyć. Nie ma ryzyka zapłonu, czy coś? Wdzięczny był bym też za informacje o długości takiego procesu i mocy mikrofalówki. :-)
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2013 przez dsn, łącznie zmieniany 1 raz.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 484 / 3 / 0
Suszylem w mirofali pare razy i nic sie nigdy nie stalo. Ale nastawialem na minute, otwieralem, mieszalem maczane i tak do skutku. Ryzyko pewnie jakieś jest, ale minimalne przy zachowaniu srodkow ostroznosci (pozbywanie sie par spirytusu na biezaco)
  • 15 / / 0
A dam radę to zrobić nie podgrzewając bo nie mam trochę warunków ku temu.W sensie chodzi o domoników a raczej jedną osobę tak to bym nie czekał aż ta osoba opuści DOM żebym mogl zspokojnie odparowac i zeby nie walilo pozniej tym -przewietrze.
  • 1392 / 10 / 0
Jak zostawisz do odparowania w pokoju bez żadnych zabiegów, to jebie spirolem w całym pomieszczeniu przez dobę. Innych rozpuszczalników nie używałem.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 1521 / 72 / 0
@dsn duży talerz (21), na niego wrzucamy do 25g maczanki żeby kopiec się nie robił tylko było w miarę na płasko rozłożone. Mikrofalówka 700W u mnie bez bajerów typu jackuzzi i grill, trzymam na wyczucie aż maczanka zrobi się gorąca, ok. 15s, następnie wyjmuję i widzę jak spirytus wręcz znika z krawędzi talerza. Co jakiś czas przemieszam by schło równomiernie i powtarzam czynność aż woń spirytusu przestanie być wyczuwalna. Trochę maczanki tym sposobem zrobiłem, dotychczas obywało się bez pomocy straży pożarnej.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2013 przez Satif, łącznie zmieniany 1 raz.
tekst powyżej =/= prawda
  • 291 / 1 / 0
U mnie nawet jak się nie rozpuszczało wszystko w 100% (zostało jakieś 10% nierozpuszczone) to to olewałem. Robiłem zawsze tak, że już wcześniej odmierzoną ilość suszu wysypywałem na płaski talerz, a osobno w słoiku rozpuszczałem kanna. Jeśli te 10% się nie rozpuściło to ubierałem troszkę podkładu z talerza, polewałem to co zostało na talerzu roztworem spirytusowym, a resztę, którą ubrałem z talerza wrzucam do słoika i zbieram resztki tego co się nie rozpuściło (wycierasz słoik suszem).

Jak ktoś ma ciśnienie na jaranie, a już wszystko rozpuścił i namoczył to wystarczy wziąć trochę mokrego suszu na np. wieczko od słoika i podpalić na kilkanaście sekund. Czynność powtórzyć kilka razy. Wtedy opary spirolu spalają się na szybko, a maczanka nie traci na mocy - przynajmniej ja tego nie zauważyłem.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2013 przez Pani Jedyna, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2637 / 37 / 0
Aceton będzie najlepszy do rozpuszczenia nie?
Z 200 ml/100g?
  • 3898 / 238 / 13
ale co 100g kanna chcesz rozpuścić? To za mało acetonu i to whuj za mało.

A jeśli chodzi ci o 100g podkładu do zalania, to ja ci polecam rozpuścić w minimalnej ilości acetonu (min. 50ml, nie wiem co tam chcesz rozpuszczać), wlać do podkładu, dalej wymieszać dobrze, bo pewnie nie pokryje to całości i masz zajebiście zrobioną maczanę.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2714 / 512 / 0
Ja robiłem zawsze na acetonie, i nigdy nie było problemu z rozpuszczalnością, odparowaniem etc.

Poza tym aceton w porównaniu do innych rozpuszczalników jest tani (u mnie 6 zł za 0,5 litra), co też za nim przemawia, zwłaszcza gdy nie jesteśmy przy kasie.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2013 przez UltraViolence, łącznie zmieniany 1 raz.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.