Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
A wiec mam zrobiona nalewke z powoju (Argyreia nervosa). Na innym forum wyczytalem ze fenomenalnie poprawia pamiec. Chcialbym przetestowac. Dosypalem 100 ziaren do 0.3L 40% alkoholu i stoi to juz 4 dni. W miedzyczasie jednak znalazlem informacje ze skorupa zawiera jakas trucizne. Stad moje watpliwosci.
Co zrobic zeby w tej sytuacji uzyskac najzdrowsze lekarstwo.
Daj znać czy widać efekty.
Pzdr
Mnie tez bardzo interesuje nalewka z powoju a konkretnie ta poprawa pamięci równie dobrze może być to zwykły mit, ale póki, co będę przeprowadzał badania z nasionkami extrakcja jest w toku. Ciekawe, jaki to składnik tych nasion ma tą pamięć niby poprawiać ja próbowałem juz wielu sposobów na poprawienie zdolności zapamiętywania i jak na razie nic nie działało lepiej niz. stary sprawdzony stymulant, którego wolę unikać żeby sie nie wkopać w coś. Ostatnio coś widzę ze na forum mało, kto sie interesuje powojami a mi tak sie marzy ta czysta krystaliczna kwaśna fazka.
PS. jak z legalnością takiego trunku?
oto moja lawina pytań mam nadzieję że przynajmniej na część ktoś mi odpowie.
( generalnie ZAWSZE spirytus MAX % )
Leżakowanie każdej to ok 4 tygodni, by całkowicie wyciągnąć zawartość surowca.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.