Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 39 / 2 / 0
siemacie. przy 600mg/dziennie moklobemidu na jaką dawkę aco można sobie pozwolić jednorazowo żeby... nie zejść :D
  • 234 / 7 / 0
Odkopuje, bo potrzebuje info od ludzi zorientowanych w funkcjonowaniu serotoniny oraz znajacych Moclobemide.

Otoz natknalem sie na nie jeden artykul mowiacy, ze Tauryna (suplement antykataboliczny) blokuje wytwarzanie serotoniny... Oto cos takiego:
Niestety, ale serotonina sprzyja aktywacji przemian katabolicznym, które jak wiemy hamują aktywność hormonów anabolicznych. Przy wysokim stężeniu serotoniny w organizmie, warto jest zatem sięgnąć po suplementy które będą ograniczały jej wytwarzanie. Jednym z takich suplementów jest tauryna, która poprzez oddziaływanie na mózg hamuje uwalnianie hormonu przysadkowego, który steruje tworzeniem min. serotoniny.
Spozywam 4-6gr / 24h tauryny... Zamierzam rozpoczac kuracje moklobemidem w dawce 150mg x 2 / 24h, a po jakims czasie moze 300mg x2 / 24h...

Chcialbym wiedziec jakich skutkow ubocznych badz interakcji moge sie spodziewac...??

Bylbym wdzieczny za kompetentne info...

Pozdro
  • 156 / 2 / 0
No jasne ze blokuje w niewielkim stopniu ale zmniejsza serotonine,Tauryna wpływa na ośrodkowy układ nerwowy. Przypisuje się jej funkcje neuroprzekaźnika. Jest m.in. agonistą receptorów GABA(A).A gaba hamuje nie tylko SER ale i DOP i NOR.
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 234 / 7 / 0
Tak, wiem, znam doskonale dzialanie Tauryny na nasz system nerwowy... Chce sie dowiedziec czy jesli tauryna w jakimkolwiek stopniu przyblokuje serotonine i ja ograniczy to czy moze to byc w jakis sposob odczuwalne gdy Moklobemid bedzie chcial zwiekszyc jej poziom w zwojach mozgowych ;)
  • 83 / 2 / 0
masakra z tym lekiem. Tzn jeśli chodzi o działanie, to zajebiście usuwa lęki i poprawia humor oraz daje pewność siebie ale po ok 2 miesiącach doszedłem do brania 10 tabletek, ówcześnie je rozgryzając i wszystko w jednej porcji z samego rana. Ale nawet to nie dawało podobnych rezultatów, jak te, które były na samym początku, później już zupełnie nawet ta dawka nie działa. Więc robiłem sobie przerwy czyli np nie brałem 3-4 dni i zaś 10tabs i działał. Aha, żadnych diet nie przestrzegałem, dragi też brałem. Łączyłem z amfą i metą oczywiście w małych dawkach, bo na prawdę Moklo masakrycznie podnosi działanie amfetamin. Ciekawy lek. Teraz pora na Selegiline, którą już kiedyś brałem z Escitalopramem w dawce hamującej tylko Mao B. Chce zobaczyć, jak działa w wysokich dawkach hamujących A i B monoaminokse ;)
  • 27 / / 0
Jest jakaś lepsza opcja na wyleczenie FS od moklobemidu SPOZA ssri i snri? bo wiadomo, że paro to rozpierdol itd., ale za PSSD i zastrzyki w kutange to bym podziękował, ogólnie czytałem, że jeszcze niby bupropion lub Sympatolityki ( propranolol, klonidyna, guanfacyna) wchodzą w grę, ale nie wiem, nie orientuję się, zarobiony jestem
  • 276 / 2 / 0
ja polecam polaczenie moklobemid plus sertralina w malych dawkach - nie wchodzi tak na pyte a dziala b.skutecznie - obecnie odstawilem sertre i jestem na samym moklo, czekam az mi libodo wroci - mam nadzieje, ze pozcuje zmiane jak nie to wracam do sertry
  • 198 / 7 / 0
Dostałem to od lekarza na anhedonie, brak chęci do życia, myśli samobójcze, ale raczej typowej deprechy nie mam. 300 mg dziennie, rano i w południe. Do tego Doxepin nasennie (20 mg) i Propranolol rano i po południu po 10 mg na drżenie rąk i bóle serca podczas zdenerwowania. (Chciawszy wyrwać benzo na uspokojenie, nie udało się) Wczoraj był pierwszy dzień tego mixu, a dzisiaj czuje sie zamulony i rozpierdolony do tego stopnia, ze nie dam rady wstać. Czuje jakby mi ktoś zajebał w tył głowy. Totalna apatia, a tu trzeba trochę spraw ogarnąć. Jak żyć.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 79 / / 0
Poczekać. Doxepin Cie zamuli Propranolol tez troche mógł dodam ze min. dawka dobowa propranololu to 30 mg. Z propranololu nie rezygnuj. Na stronach .us na wiki ang chyba tez ze niektorzy potrzebuja 900 mg moklobemidu albo nawet 1200 i to sie w angii stosuje. Nie wiem czy juz moklo zarejestrowali w usa , przynajmniej mieli kilka innych selektywnych odwracalnych IMAO-A.
  • 198 / 7 / 0
Też obstawiam Doxepin. Wcześnij jak go łykałem jako antydepresant (60 mg, i tak w tych dawkach nie działał chyba..) to zero zamulenia. Teraz 20 mg zrobiło mi wixe i wciągneło mnie w wir snu. Propranolol mam przepisany na 2 tygodnie, na 2 tygodnie po 20 mg na dobę i 300 mg dziennie moklo. Potem kontrola i pewnie będzie jakaś tam reakcja lekarza. Znając moje wcześniejsze podejście pewnie juz bym sie wpierdolil na 600 i wiecej, ale postanowilem 1 raz w zyciu zaufać psychiatrze. I tak sukces ze psycha na nfz nie wpierdoliła mi kolejnego SSRI klepiąc mnie po plecach że za 2 tygodnie moje życie będzie super extra, jak to te melepety do tej pory robiły. Pozdro.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.