Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 353 / 5 / 0
Który środek będzie najlepszy waszym zdaniem 5-API, apb, mdai ?
  • 49 / / 0
Moim zdaniem THC najlepiej działa na samo słuchanie muzy, a najgorzej psuje muzykę sam DXM.
Popadając w skrajności, nie zapomnę o rodzinie i ich miłości. Popadając w rutynę, nie przemienię się w padlinę. Wybijając się ponad wszystko, pamiętam o tych co nisko. Spadając w społeczne niziny, wymyśle alternatywne rozkminy
cesky_kozel
  • / / 0
THC jest dobre na wszyyyyyyyystko, wszy też oczywiscie muzke to przy mj zawsze było zakurwiscie nawet przy DP
  • 1052 / 77 / 0
Zdecydowanie LSD i homet. Chociaz nie powiem, na meth tez sie idzie konkretnie wczuc w kawalek ;p. Ale to juz nieco mniej wartosciowe doswiadczenie, niz w/w psychodeliki
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2012 przez zioloziolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zioloziolo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
Zdecydowanie DXM.

Co prawda nie jadłam tego od prawie trzech lat, ale kiedyś lubiłam zarzucić jeden listek Aco tylko po to, aby posłuchać sobie muzyki przed snem <3. Wszystko inne biorę w towarzystwie i muzyka nie odgrywa tu istotnej roli. Acz muszę przyznać, że praktycznie po każdym psychodeliku odpowiednie brzmienia są mile widziane. :3 Przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń.
  • 8 / / 0
zdecydowanie 2 C-P
pamiętam jak raz zarzuciłam sama 14 mg i słuchałam muzyki na full. Nigdy w życiu nie przeżyłam czegoś podobnego.
  • 5985 / 1237 / 43
Maczany .
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 205 / 1 / 0
Lubie słuchać muzyki na dobrych słuchawkach, dlatego moim faworytem jest marihuana.
Skurwysyn.
  • 312 / 12 / 0
Zalezy jaka muzyka ;-)

Ambient typu Carbon Based Lifeforms/Solar Fields na dysocjantach.
Trance, Techno, Dance na stymulantach.
GOA/Psytrance na psychodelikach.

Na kazdej substancji tak samo dobrze mi sie slucha, kwestia podpasowania muzyki pod substancje.
moor1992
  • 3900 / 245 / 13
Dla mnie chyba... na trzeźwo... serio ;).

A z dragów, THC chyba najlepiej, MDA i 6apb bardzo fajnie, stimsów nie walę (próbowałem mefa, koki, fety razem parę razy na przestrzeni kilku lat i jakoś nie pamiętam, żeby była rewelacja, choć samo tańczenie sprawiało olbrzymią przyjemność), z depresantów tylko alko - bez szału, psychodeliki - różnie, ale czuć jakiś taki niedosyt z tej muzyki, mimo że brzmi to paradoksalnie (ale wkoncu psychodeliki są jednym wielkim paradoksem). Z dysocjantów też zrezygnowałem na dobre, ale w czasie moich kilkunastu tripów w życiu fajnie było pierwszy raz na ketaminie (racemat, vet) i na deksie nie było źle; muza na metoksie męczyła moją zaćpaną głowę niczym młot pneumatyczny.

poza tym - nie lubię ćpać jak siedze sam w domu - dla mnie bez najmniejszego sensu więc mało mam takich tripów z słuchawkami na uszach (prędzej jakiś klub albo klubokawiarnia no i na domówkach czasem też coś leci fajnego ;D )
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012 przez Parathormon, łącznie zmieniany 2 razy.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.