Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 156 / 2 / 0
Czyli wychodzi na to ze SSRI trza ładować całe życie by móc( jak zadziała oczywiście bo z tym tez są problemy )normalnie funkcjonować? Po odstawieniu wszystko wraca,utrzymuje sie jakis efekt leczniczy przez jakis okres,jak to z tym jest?
Jak byście porównali po całkowitym rozręceniu sie danego SSRI powiedzmy paroksetyny działanie przeciwlękowe do benzo i jakich dawek? :-)
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / / 0
krzeslo pisze:
Koda będzie osłabiona, jeśli w ogóle ją poczujesz. A alkohol niszczy działanie terapeutyczne leku, w każdym wątku o tym przeczytasz. Ćpasz albo się leczysz.
To prawda, że alkiem można sobie rozjebać działanie każdego antydepresantu. Tak po prostu jest - alkoholowa "górka" po czym kac, zjazd i ojej, antydepresant nie działa. Dzień, parę dni, a może nawet zjebać się konkretnie całkiem. Sobie tak kiedyś pojebałem citalopram - miałem okres, że przesadzałem z alkoholem i cital się wypstrykał i musiałem zmienić lek.

A co do kody (której nei biorę, bo mi nie pasuje, parę razy wziąłem i lipa jak dla mnie), to akurat sertralina w przeciwieństwie do pozostałych antydepresantów, a zwłaszcza paroksetyny w bardzo małym stopniu wykorzystuje enzym wątrobowy potrzebny do przerobienia kody na morfinę. A więc jest depresantem najmniej wpływającym na efekt zażywania kodeiny. Niemniej, działanie może być osłabione, bo sertra, szczególnei w wysokich dawkach 150-200 całkiem nieźle spiduje, a koda raczej uspokaja, więc siłą rzeczy lot może być trochę inny.
Ładnie proszę o odpowiedź: http://talk.hyperreal.info/benzodiazepi ... l#p1213984
  • 175 / 1 / 0
na mnie koda dobrze działała na sertralinie, tylko nie ruszajcie alkoholu, 3dni przyjmowania pod rząd ponad 100g etanolu sprawiło, że musiałem zmienić lek bo sertra nic nie dawała.
  • 161 / 2 / 0
zauwazyliscie zanik uczuc na sertralinie?Ja od jakiegos czasu nie wiem czy kocham czy nie jakos tak sie wszystko obojetne robi
  • 151 / 1 / 0
zacząłem terapie sertalina 10 dni temu od poczatku brałem 150mg dzis wzialem ostatnia dawke 250mg 29.10 mam kolejna wizyte. wczoraj złamano mi serce i czulem sie hu****czy dawka 250mg asertinu odetnie mnie od tych złych emocji ?
  • 454 / 26 / 0
ja zacząłem wczoraj farmakoterapie sertraliną od dawki 200mg,dzis przechodze na 300mg-libido ryje ostro ale złe emocje powinno tłumić.
  • 151 / 1 / 0
własnie za nic nie moge z partnerka dostac orgazmu no poprostu blokada po jakim czasie to przejdzie ?;/
  • 454 / 26 / 0
bierzesz nadal sertraline? bo jesli tak to zaburzenie libido moze sie jeszcze pogłębić.
  • 276 / 1 / 0
@up, 300mg? jak sobie radzisz z libido? ja czuje ubytki przy 25mg :<
  • 161 / 2 / 0
Ja od 6 miechöw biore 50/dziennie.W pierwszysch tygodniach libido wzroslo potem spadlo.Od trgo czssu raz lepiej raz gorzej ale ponizej mojej normy.Nieraz mam problemy ale nie jest tragicznie.Sex uprawiam bez prezerwatywy w gumie to pewnie bylaby tragedia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.