Moznaby zadzialac na dwoch frontach:
- dostarczyc pewnej ilsoci prekursora (np. 400mg dziennie) 5-htp
- zwiekszyc zywotnosc serotoniny w synapsach po przez jakies lekkie imao - mniejsza dawka deprimu (obecnie jade na forte i jest ok)
Faktycznie na samym poczatku (1-2 dzien kuracji) przez 1h od wziecia zachowywalem sie jak wariat - jakbym sie nacpal czyms ale nie bylo to porownywalne do zadnej znanej mi substancji.
Mimo obledu w moich oczach, bylem bardzo pewny siebie, naergetyzowany i bylo mi dobrze z moim szalenstwem.
Szczerze powiedziawszy wole byc pojebany ale miec na wszystko wyjebane niz byc normalnym i jednoczesnie kurewsko sie wszystkim przejmowac (nerwica + depresja).
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Przy imao + zen-szen sypiam 7h na dobie do 8 max wiec roznica jest maksymalna.
Moge tez spac 5h i byc w stanie jako tako funkcjonowac - wczesniej bylo to calkowicie niemozliwe.
Po 5-htp faktycznie jest milo i przyjemnie oraz spokojnie ale to nie jest rozwiazanie.
Amplifa pisze:Co do ostatniego to nieprawda. Ludzie wkrecaja sobie faze ze nie poradza sobie bez prochow. No to jak chcesz przeciwdzialac, to pal trawe zeby miec gastro to bedziesz jadl, pij GBL zeby chcialo CI sie ruchac :] Chyba ze mowisz o czyms na dluzsza mete, to tabletki na wzrost libido i cos na apetyt, pelno tego swinstwa jest.
Kurwa mac, amplifa, ty skretynialy idioto. Twoj leb nie jest w stanie pojac, ze niektorzy po prostu potrzebuja tych lekow, bez wkrecania? Zapraszam na zmiany nocne na pelen etat i zmiany w biochemii mozgu poprzez pojebanie z serotonina. Takich jak ty powinno sie tepic.
CO do tematu to mozliwe ze zmiana lekow by pomogla? mialem Citrazepam, a przy tym 0 ochoty na seks, przy Wenafleksynie jest juz znacznie lepiej (choc i tak jest zmniejszona, jednak juz niewiele). Trawa NIE pomoze, podobnie jak GBL.
Fakt, ze polowa forum zachowuje sie jak ciotki i na chwilowe delikatne pogorszenie nastorju po cpaniu od razu siega po ciezkie antydepresanty nie oznacza, ze kazdy tak ma.
Wyobraz sobie, ze w moim przypadku bez antydepresantow spalem 12-14h na dobe, zawsze bylem smutny i zmeczony, rozdrazniony, unikalem swiatla i ludzi jak ognia a jednorazowe wyjscie do sklepu spozywczego pod moim domem bylo nielada wyzwaniem.
Jesli na dodatek byla kolejka to byl to istny horror.
Pewnie, moge odstawic leki i sie powiesic - swietne rozwiazanie :)
Astralny, ja tez kiedys nie wychodzilem do ludzi, nie mialem znajomych, do sklepu isc i odezwac morde to tez byl problem. Pierwszy raz z kims nie w szkole to chyba sie spotkalem w wieku 17 lat. Tez zawsze lazilem przyjebany i chcialem sobie tylko jebnac w leb. Ale chociaz do teraz tez mi troche z tego zostalo, bo np zebym zaczol rozmowe z kims obcym to jest cud. Ale jakos poslady spiolem i nie wmawiam sobie ze potrzebuje tableteczek.
Przykład, depresja spowodowana jest niskim poziomem niektórych neuroprzekaźników, rozumiem że "spinasz poślady" i podnosisz sobie poziom serotoniny albo dopaminy? Genialna metoda, proponuje postarać się o patent i zarabiać na tym miliony.
Najwidoczniej nigdy nie miałeś poważnych problemów psychicznych skoro tak piszesz, ŻADNA osoba po przejściach nie wyrobi sobie takiego zdania, jesteś tylko przykładem jak zacofani potrafią być ludzie
I tak, uważam że z niektórych chorób nie da się wyjść bez leków, sam byłem w stanie i znam pare osób które prędzej by popełniły samobójstwo niż zrobiły coś żeby sobie pomóc, najpierw leki które pomogły wyjść na prostą, później długa praca nad sobą
Zresztą, ta rozmowa nie ma sensu, bo ani ja cie nie przekonam ani ty mnie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/listrzaskowski.jpg)
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/tom-hanks-cast-away-fex-ex-product-placement-.jpg)
Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich
Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ukrakcja.jpg)
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób
Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.