Pytam poważnie, nagłe zaprzestanie zażywania = przeogromny lęk, niepokój, naprawdę mocne martwienie się o przyszłość, uczucie beznadziejności, bezsensu. Chce się płakać, krzyczeć z rozpaczy. A powrót działania fluanxolu po zaprzestaniu trwa ok. 3-4 dni.
Teraz się czuję, jakbym się od niego uzależnił. Kiedy nie wezmę przez 2-3 dni, czuję lęk przed wszystkim, dosłownie. Lęk nawet gdy nie ma czego się bać.
Jak to odstawić? :(
Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Nadal odczuwam drobne problemy z opanowaniem nadpobudliwości ruchowej - przykładowo, leżąc na łóżku, czuję przymus poruszania lewą stopą. Ustały niekontrolowane drżenia mięśniowe. Wahania nastroju ustabilizowałem poprzez ponad 3-miesięczną kurację paroksetyną 20mg 1-0-0.
Nie radzę bawić się tym lekiem.
Co dokładnie powiedzieć lekarzowi by mi odstawił ten lek, a zostawił benzo i dał może jakiś inny lek. Dostałem to[+benzo doraźnie] bo SSRI źle działają na mnie. Po opiniach jednak chyba wolę tego nie testować.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.