Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3490 / 57 / 0
Byłem z nią blisko 2 lata.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 638 / 10 / 0
ok, szacune :) szkode ze juz nie zyje a:(
  • 840 / 26 / 0
Szczerze od niedawna czytam tu na tym forum i pisze .. Ale zaobserwowałem ze wiele osób tu pisze takie głupoty .. Co to nie oni i wgl jakby nie wiadomo jakimi heleniarzami byli .. Ale od razu mozna poznać się kto wali towar naprawde a kto pisze tylko bo ma jakaś wiedze i jest tylko mozna powiedzieć '' obserwatorem '' i udaje pseudo kozaka !
peace! :cool:

Przenoszę, bo w tamtym temacie kompletnie nic nie wnosił, więc z dwojga (kosz v inny temat) wybrałem umieszczenie go tutaj. | idk
Ostatnio zmieniony 05 maja 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: repost
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 266 / 19 / 0
gupoty!

JA: (21:06)
nie wiem no, jakbym spotkał posiniaczoną młodą dziwkę siedzącą w ciemnym zaułku i strzelającą w żyłę to bym nie zrobił znaku krzyża ani nie splunął, tylko popatrzył z większą empatią niż na matkę płaczącą po synku który sie wyjebał motorem
JA: (21:11)
nic tak nie obnaża duchowych braków jak to w jaki sposób człowiek sie zachowuje pod wpływem wjebania sie w opio
JA: (21:11)
nie ma bardziej wymagającego testu chyba
JA: (21:12)
no i co - nawet ja zjebałem w sumie, hm
"nawet ja" - o kurwa
przy okazji uświadamiam sobie stężenie ego we własnym ego
wszystko jest pomyłką

:yay:
Ludzka morda to coś, co nakładasz jak wstajesz? Zespół nudy zdeptanych nawyków i orkiestra dęta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.