Ale obawa, że nie zadziała jest tu chyba uzasadniona.
Ale gdzie ktoś z jakąś teorią jest? Toć opinia przećpania się i pomysły na zrobienie przerwy naprawdę mnie nie przekonują...
Ale jeszcze jedno mnie ciekawi. Nie czujesz wcale działania danej substancji? np amfetaminy. Nie ma stymulacji, braku łaknienia, nieodpartej pokusy robienia czegoś, słowotoku, problemów ze snem po zażyciu itd. Czy brakuje tylko euforii?
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
0202122 pisze:Ale jeszcze jedno mnie ciekawi. Nie czujesz wcale działania danej substancji? np amfetaminy. Nie ma stymulacji, braku łaknienia, nieodpartej pokusy robienia czegoś, słowotoku, problemów ze snem po zażyciu itd. Czy brakuje tylko euforii?
Oltun pisze:byc moze to poczatek choroby parkinsona - twoj mozg powoli przestaje wytwarzac dopamine. masz jeszcze jakies objawy?
Z tych z wikipedii to jedynie "dyskretne zaburzenia węchowe", bo delikatnie mi się zepsuł, ale wątpię że to to...
Tym bardziej, że jeśli by chodziło tylko o dopaminę, to co z serotogenikami? Albo opio, które działają na endorfiny?
Gdyby mój mózg nie produkował żadnych substancji z tych grup, to bym był człowiek-depresja, a czuję się dobrze.
parkinson moze postepowac latami, bardzo powoli
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
0202122 pisze:A nie nadużywałeś czasem fety, mety albo jakiś RC?
No więc jaki jest mechanizm powstawania euforii przy psychodelikach? czemu one działają, a reszta nie :-/
Dziwna sprawa.
Edit:
No i trochę patowa sytuacja. Bo jak już wcześniej pisałeś, nie pójdziesz przecież do lekarza i nie powiesz mu, że narkotyki nie działają na ciebie euforycznie i niech pan coś na to zaradzi
Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.