Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
potrzebny jest poprostu dobry sprzet
roman pisze: Jaka jest różnica między DMT a 5-MeO-DMT ?
https://hyperreal.info/node/5531
Ostatnio poczułem silną potrzebę zażycia jakiejś tryptaminki (kwasów mam dosyć, a psilo jeszcze nie ma :/) i wybór padł na N,N-DMT. Jako, że zdobyć ten związek jest raczej ciężko a bawić się w syntezę od początku do końca nie mam zdrowia po małych poszukiwaniach okazało się , że w sprzedarzy znajdują się leki, które są niczym innym jak... 4-podstawionymi (ostatni 5-podstawiona) pochodnymi N,N-DMT. Nie wtajemniczonym przypomnę, że np. psylocyna (aktywny metabolit psylocybiny) to właśnie 4-OH-N,N-DMT. Popatrzcie na rysunek: [ external image ]
To są wzory tych naszych ciekawych tryptaminowych leczków. Teoretycznie rzecz biorąc wystarczy zredukować ten lewy łańcuszek w odpowiedni sposób i możemy w zależności od metody redukcji otrzymać różne pochodne związku macierzystego. Aby np. uzyskać wcześniej wspomnianą psylocynę powinniśmy potraktować związek KMnO4, w wyniku czego łańcuszek zmieni się w rodnik karboksylowy (-COOH). Tak powstały związek wystarczy potraktować LiAlH4 w wyniku czego nastąpi dalsza redukcja najpierw do grupy aldechydowej, a następnie do alkocholowej ( -OH). i mamy psylocynę. :) Na razie teoretyzuję, bo nie wiem jak się zachowa prawy łańcuszek podczas redukcji. Jak będe miał chwilę czasu to usiądę i to zrobię.
wujek supra
Raczej bedzie ciezko sie pzobyc tych dodaktowych krup pewnie trzeba by zadzialac czyms selektywnym bo tlen dop zbyt wielu rzeczy sie chetnie podczepia a te metyle az kusza zeby cos znimi zrobic
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.