Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
362
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
331
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1015

ODPOWIEDZ
  • 77 / 1 / 0
adhesive pisze:
Pobudza, pobudza jak skurwysyn. Biore 50mg od 13 dni. Nie mogę po niej spać. Codziennie chleje wode i zagryza hydroxozyną. (ps. fajne sie człowiek rano wstając do pracy :rolleyes: ) Dzisiaj nie wziąłem i dalej jestem pobudzony strasznie. Proszę Was o pomoc co mam robić. Czy jest szansa, że to przejdzie? Czy może już jutro nie brać i pierdolić to. Można w ogole przerywac tak o antydepresanty?
Po 13 dniach bez problemu. Ja przerwałem branie Paro po 9 dniach i nic mi nie było, działało trochę po braniu i w sumie po 3 dniach mineło działanie całkowicie. Jest tak samo jak przed braniem i teraz spróbuję wenla wyłudzić i od czwartku kuracja :cheesy: Biorąc pod uwagę t 1/2 i czas brania to już 4 dzień o wzięcia ostatniej dawki powinien być normalny, czyli do dupy %-D
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 383 / 6 / 0
Podobno bez lekarza się nie powinno przerywać kuracji. Może jak bym zmniejszył dawkę do tych jebanych 25mg. Pewnie i tak by to nie zdało egzaminu. Wlasnie wczoraj do snu znadlem 100mg hydro i cwiartka wodki. I od 2 nie spie...
  • 77 / 1 / 0
Gdybyś nagadał lekarzowi tekstem takim jak ja, że mam objawy ZS to po krótkiej konsultaci natychmiastowa odstawka i do widzenia na następnej wizycie :-) 13 dni to jeszcze, gorzej gdyby był to miesiąc lub więcej i takie Paro...
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 175 / 1 / 0
Nie rozumię nitz już.

Pierwsze dni to wiadomo, efekty uboczne, przejebanix. Potem pobudzenie, radość, szukanie kontaktu z ludźmi, pozytywne myślenie, ogólnie życie zaczęło być dobre.
Po 2 tygodniach lęki i smutek, beznadzieja, ot, z dupy.

Brałem 50mg, lekarz zalecił zwiększenie do 75. "Przypadła" komuś do gustu ta dawka? Czytałem cały temat, i 75 występowało najrzadziej. Nie wiem, czy nie lepiej od razu zwiększyć do 100?
  • 3309 / 21 / 0
Podobno bez lekarza się nie powinno przerywać kuracji.
Głównie dlatego, że jak u kogoś jest poprawa, to często myśli, że może je odstawić, a wtedy mamy powrót do poprzedniego stanu. Oprócz tego są efekty odstawienne, ale rzadkie.
sqrt(666)
  • 693 / 7 / 0
asenjo pisze:
Nie rozumię nitz już.

Pierwsze dni to wiadomo, efekty uboczne, przejebanix. Potem pobudzenie, radość, szukanie kontaktu z ludźmi, pozytywne myślenie, ogólnie życie zaczęło być dobre.
Po 2 tygodniach lęki i smutek, beznadzieja, ot, z dupy.

Brałem 50mg, lekarz zalecił zwiększenie do 75. "Przypadła" komuś do gustu ta dawka? Czytałem cały temat, i 75 występowało najrzadziej. Nie wiem, czy nie lepiej od razu zwiększyć do 100?
Jestem w 5 dniu i dokładnie przerabiam ten etap o którym napisałes. ;-)
  • 175 / 1 / 0
Hehe, parę godzin temu myśli samobójcze, a teraz lekka euforia, ta sertralina w początkowej fazie jest bardzo kapryśna.

Eksperymentowaliście z dawkowaniem Rano/Południe/Wieczór? Rozkładaliście dawki? Jakie zmiany? Bo nie wiem, czy nie lepiej by było, jakbym całą dawkę (100mg) przyjmował po kolacji, zamiast 50mg wieczorem + 50mg rano.
Przeczytałem cały temat i raczej na ten temat jest niewiele.
  • 33 / / 0
bierze sie zawsze rano , po drugie dawki do 100mg nie działaja albo bardzo słabo jak sie zle czujecie to od depresji a nie leku i lek sie rozkreca to nastepuje pogorszenie stanu przy 125 -150 mg dopiero zaczyna działac jak trzeba, ale jak sie wkreca tez sa skutki uboczne to znak ze sie rozkreca i org ma niedobor serotoniny i ze lek działa trzeba to przetrwac, tak w drugim tyg na 150mg zaczyna sie czuc normalnie :-D
  • 693 / 7 / 0
Po chuj brać na start takie dawki kiedy już 25mg sertry blokuje wychwyt serotoniny w 80ciu paru procentach. A w dawce 50mg jest do ponad 90% i nie zmienia się znacząco z dawką. Ponad 150mg wychwytuje dopamine, ale to działanie jest niwelowane przez bardzo silny blok serotoniny-serta jest pod tym wzgledem zaraz za paro. Więc wniosek jest jeden- nie warto przesadzać z dawką i obciązać wątrobę kiedy jest to niekonieczne..
  • 7 / / 0
Witam. Rok temu podczas palenia standardowego dostalem ataku i wszystkich objawow, ogolnie masakra. teraz po tym wszystkim mam derealizacje, piski w glowie (uszach) 24h na dobe podobnie jak dd tez 24 h. Teraz biore sertraline ( stimuloton) Czy komus minela derealizacja po THC???
Uwaga! Użytkownik Usagiii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.