dubzky pisze:
Czy to jest ta skala dolomitowa...? Czy mi babsko dało jakis badziew? Zawsze mi sie wydawało, że dolomit będzie koloru bialego a tu masz...
DOLOMIT CaMg(CO3)2
CECHY MAKROSKOPOWE]Barwa: biała, szara, żółtawa, brunatna aż do prawie czarnej, w zależności od domieszek.
Połysk: szklisty lu perłowy. [/color]Rysa: biała.
Twardość: 3,5 - 4,0.
Łupliwość: doskonała.
Gęstość: 2,85 - 2,95 g . cm-1.
Inne właściwości: burzy z 10% HCl po sproszkowaniu lub po podgrzaniu kwasu.
Fubar pisze: to może być to ;)
Znajomy działkowiec też mówi, że to dolomit....
Cóż... Jutro na rower i do roboty
Dzia za pomoc
Spko kobiecina, ja swoja mamuśke wrkecalem przez 3 miesiace ze mam pomidory w tym swiecacym pudle..
nawet wyobraź sobie ze podlewala mi i pomagala.. do czasu kiedy roslinka nie zaczela "dziwnie znikac"
wtedy mama sie kapnela :/
4 miesiace wyrwane z zyciorysu
ps. sorry za maly offtop ale musialem o tym komus powiedziec.. :D
ale za to dzięki Jah mam cos takiego jak outdoor:) spot jest, rosliny sa, zeby tylko nikt mi nic tam teraz nie "pozyczyl" to mialbym kolorowe wakacje:D
pozdrawiam
-------------------------
edit
Co do ph.. ja uzywalem standartowo (tak sie to pisze?) skorupek od jajek :) + tester do ph
sprawdzalo sie elegancko
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.