Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jakie benzo najłatwiej zdobyć ?
Clonazepam(clonazepam)
234
20%
Temazepam (singnopam)
25
2%
Diazepam (relanium, valium)
248
21%
Alprazolam (afobam,xanax,alprox)
367
31%
Lorazepam (lorafen)
61
5%
Midazolam (dormicium)
17
1%
Nitrazepam (nitrazepam)
12
1%
Oxazepam (oxazepam)
40
3%
bromazepam (sedam,lexotam)
79
7%
clorazepat(cloranxen,tranxene)
108
9%

Liczba głosów: 1191

ODPOWIEDZ
  • 825 / 14 / 0
Dyndas pisze:
dostalem hydroksyzyne, dlatego że pani doktor mnie zna od bardzoo dawno (od 3roku zycia jest moim lekarzem) i nie chciała mnie skrzywdzić przepisujac mi benzo, trudno, trzeba sie przepisac do innego lekarza.
U pediatry byłeś po benzo :-D ?? Jak jestes małolat nie ździw się że kolejny nie wypisze, w innym wątku jakas panienka pisała że w takiej Danii przyjęte jest benzo dla pacjentów ok.30 r.ż, w PL bierwsze benzo wyciągnąłem mając prawie 20.

Chyba że u was jakieś inne podziały u mnie nie ma jakiś rodzinnych chyba że jest rodzina pełnoletnia i leczy się u 1 internisty, dla dzieci, młodzieży - pediatra. Jak co to prosze o pouczenie.
  • 1177 / 138 / 0
bo to chodzi wlasnie o to jaki jestes podczas wizyty. Jak udajesz zagubioną osóbke, ktora ma problemy to lekarz przepisuje slabe leki i antydepresanty. A jak wpadasz, siadasz na krzeslo mówisz wprost co jest co bierzesz, i jestes pewny tego, masz przepisywane to co chcesz.
  • 292 / 5 / 0
@Lucek - to co mówić ? Idę jutro do rodzinnego. Myślałem o użyciu argumentów takich jak nieuzasadniony strach, odwracanie się na ulicy bo ktoś mnie śledzi, zdenerwowanie, nieumiejętność panowania nad emocjami oraz brak snu

Czy ewentualnie mogę powiedzieć że podobnie miałem np w gimnazjum, brałem klonazepam, potem wszystko minęło i przestałem brać, a teraz to się pojawiło znowu od 2 tyg?

Chciałbym dostać klonazepam. Fakt że ma mi pomóc wyłącznie na zaśnięcie w czasie gdy odstawiam mj.

EDIT: do tego co napisałem wyżej o rzekomym powrocie choroby - mogę powiedzieć lekarzowi że jak choroba wróciła to mama dała mi opakowanie klonów które miała od kiedyś, i pomagały przez tydzień dopóki się nie skończyły?
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012 przez Jasny, łącznie zmieniany 1 raz.
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
  • 1293 / 20 / 0
nie nie, mam 19lat, po prostu nie jest to typ lekarza 'benzo,lajtowe,na wszystko ' bo tlumaczyla itd, ale powiedziala ze jakby hydro nie dzialalo to przyjsc i 'cos na to poradzimy i zapiszemy cos mocniejszego' czyli pewnie benzo, pojde za tydzien i sie zobaczy
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2518 / 27 / 0
Jasny pisze:
@Lucek - to co mówić ? Idę jutro do rodzinnego. Myślałem o użyciu argumentów takich jak nieuzasadniony strach, odwracanie się na ulicy bo ktoś mnie śledzi, zdenerwowanie, nieumiejętność panowania nad emocjami oraz brak snu

Czy ewentualnie mogę powiedzieć że podobnie miałem np w gimnazjum, brałem klonazepam, potem wszystko minęło i przestałem brać, a teraz to się pojawiło znowu od 2 tyg?

Chciałbym dostać klonazepam. Fakt że ma mi pomóc wyłącznie na zaśnięcie w czasie gdy odstawiam MJ.
I tak w większości przypadków, musisz mieć zaświadczenie od lekarza specjalisty, że brałeś dany lek. Dlaczego akurat chcesz załatwić klonazepam. Odradzam, jest wiele słabszych benzodiazepin, które warto spróbować i nacieszyć się ich działaniem, zanim sięgnie się po klona. W przypadku klonazepamu tolerancja rośnie bardzo szubko i występuje krzyżowo z innymi benzodiazepinami. Wniosek z tego taki, że zaczynając od tak mocnej benzodiazepiny, nigdy możesz nie poznać działania tych słabszych, które w odpowiedniej dawce mają ciekawsze działanie od białej tabletki z krzyżykiem. Myślę, że łatwiej zdobyć jest temazepam, czy bromazepam. Idziesz do lekarza mówisz, że masz jakieś lęki i wcześniej brałeś dany lek, który pomógł. Czyli podobnie jak napisałeś, tylko nie proś o klonazepam, bo większości lekarzy, kiedy słyszą tą nazwę, od razu zapala się czerwone światełko - UWAGA ĆPUN.
  • 1177 / 138 / 0
Nie wiem czy tak mozna pisać, ale jezeli powiesz ze masz tam 2x pare lat i pare lat temu brales antydepresanty i mowisz jakie, tam ze 2 nazwy znajdz. Miałes problemy ze snem od dawna i nadal masz, bo masz problemy z nerwami. I nie chcesz sie pakować znowu w to i czy (podajac nazwe kolejnych 3 leków nasennych nasen, estolazam, klonozepam) mowisz, ze byly najlepsze, i chcialbyś paczke klonozepamu jezeli to możliwe, bo ten lek jednoczesnie mnie uspokaja i pozwala zasypiać panie doktorze. Ciezko Ci to bedzie powiedzieć, tak jak napisalem, bo bedziesz sie stresował, dlatego przez wizyta zawsze lepiej wziasc jakies benzo.I najlepiej pustą paczke po klonach 2mg pokazać, ze to wlasnie mialeś kiedyś. W najlepszym wypadku masz klony, w najgorszym coś słabszego, ale też benzo. Za 2 miesiące przychodzisz tym razem po 2 opakowania i tak wkręcasz sie w benzo. hehehe

edit. to zalezy co kto chce. Ja np bralem pare leków benzo, i uważam ze tylko klonozepam jest dobrym skutecznym na pewno, i pozwalającym czuć ewidentnie uwalenie co lubie. I ja wcale nie musialem mieć żadnego zaswiadczenia, ze to brales. Po prostu mówiles, ze pare lat temu prywatnie chodziles do psychiatry i nie chcesz, bo wiesz jak u niego leczenie wygląda, bo zawsze antydepresanty daje. Mi u 2 lekarzy sie bez zadnego problemu udalo skolować sobie klona, chociaz ja akurat go potrzebuje, bo mam problemy z nerwami i snem i jak najbardziej służy mi, i to dobry lek dla mnie.
  • 292 / 5 / 0
Dzielnicowy - Dzięki za radę :cheesy:

Myślałem o klonazepamie, bo miałem okazję go już brać (~5razy ?) i mniej więcej znam jego działanie.. Od benzo oczekuje głównie porządnego snu, ale fakt iż zaczęcie od słabszych i czerpanie z nich satysfakcji wydaję się rozsądny.

Odnośnie zaświadczenia że brałem dany lek mogę powiedzieć lekarzowi że w gimnazjum chodziłem prywatnie do psychiatry, ale teraz nie mam pieniędzy żeby iść prywatnie ? Czy lepiej nie wspominać o tym, tylko powiedzieć że lęki przeszkadzają mi w pracy na tyle że szefowa widzi że coś jest nie tak?

Wiem że moje pytania mogą być głupie, ale nie chce spalić wizyty ;p

EDIT: Lucifer odnośnie tego że będę się stresował to o to się nie boję. Grunt to pewność siebie ;) Serdeczne dzięki, pjona
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012 przez Jasny, łącznie zmieniany 1 raz.
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

• 1177 / 138 / 0
to na sen dostaniesz nasen, senzop, zolpidem - to wszystko ten sam lek, ale to nie benzo. Powiedz, ze chcesz estazolam to bezpieczny lek nasenny chetnie przepisywany przez lekarzy. Dobre benzo :)
  • 292 / 5 / 0
estazolam na sen, plus poproszę o coś mocnego na dzień - żeby normalnie funkcjonować :-)

Podając lekarce przykładowe nazwy leków jakie brałem i nie działały jakie mogę wymienić? Czy jak powiem że brałem klonazepam, ale w szkole mnie zamulał to będzie git ?

Jeśli zaproponuje przepisanie klonów będę :yay: ale po tym co napisał dzielnicowy chętnie zadowolę się czymś innym
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.

• 2518 / 27 / 0
@Lucifer_sam Substancją czynną leku Nasen jest zolpidem, Senzop natomiast zawiera zolpiclon. Czyli leki z tak zwanej grupy Z-drugs, lub też nazywane niebenzodiazepinami. Oczywiście łatwiej je dostać od większości lekarzy niż zwykłe benzodiazepiny. Wystarczy powiedzieć, że masz problemy ze snem i delikatnie zasugerować lek zawierający np. zolpidem. Lekarze zazwyczaj przepisują to jak cukierki, napewno większe opory mają przed wypisaniem benzodiazepin. Jasny jednak jeśli koniecznie chcesz jakieś benzodiazepiny, to typowe nasenne działanie wykazuje nitrazepam, estazolam, oraz fenazepam. Ten ostatni idzie kupić w internecie w proszku, albo od naszych sąsiadów - Ukraińców. Jednak fenazepam ze względu na długi okres półtrwania odradzam. gdyż można przespać kilka dni, jeśli weźmie się za dużo, a przez kolejne wyglądać jak żywy trup.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.