Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1665 / 1039 / 7
Nieprzeczytany post autor: CATCHaFALL »
Kołatania serca wywołanę są właśnie tym, że pewnie zasypia z trudnością, do tego towarzyszy jej ten lęk, nie rozumiem dlaczego cały problem odnosisz do tematu o leku na serce. Preparat z tematu być może i uspokoi troche walące nierówno, bądź szybko serducho, ale nie pomoże na "lęki przed zaśnieciem, i baniem się dnia następnego", patrząc obiektywnie problem tkwi w psychice, a nie dlatego, ze ma kołatania %-D
Więc radziłabym raczej wrzucić coś na uspokojenie, i ułatwiające zasypianie, chociażby głupi diazepam, czy fenobarbital ;)

Druga sprawa: o Acodin bym się nie bała, bo ja mam milion dolegliwości psychicznych, a i tak waliłam w przeszłości w chuj często końskie dawki i żyję, choć nie wiem, czy staż z tą substancją nie pogłębił tych dolegliwości w teraźniejszości. Również cierpię na tego rodzaju napięcia, gdy zasypiam, obecnie nie ćpam takich bajerów, a mam je nadal. No mniejsza.
Za to z grzybami byłabym bardziej ostrożna, bo wiadomo, że różnie postrzegana rzeczywistość w zależności od osoby prowadzi do różnych konsekwencji, jeżeli ma świadomość tego, jakie ma problemy, to ja bym zaryzykowała %-D
No i doradził ćpun ćpunowi :)
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2010 przez CATCHaFALL, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik CATCHaFALL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: drt »
wie ktos jak to w koncu jest z tym thc ?
bisoprolol nic nie zmienia, z nim czy bez tak czy siak serducho zapieprza fest, raczej nic wspolnego z lękiem bo mozna nawet nie zwracac na to uwagi. Adrenalina ? Noradrenalina ? A moze tylko receptor CB2 ?
  • 155 / 3 / 0
a o atenololu ktos slyszal?
mam w apteczce, moze mi ktos opisac efekty, czy sa podobne do propranololu?
  • 1743 / 26 / 0
Nie rozumiem tematu :zzz:

Jest o propranololu, ale porównuje się go z atenololem - tego drugiego mam w domu wagony ;-)
Nie wiem jak reszta nie chce odpowiadać co jak z czym łączyć, ale jak mi serducho daje w znaki, że trzeba uspokoić się to sięgam oczywiście po benzodiazepiny, w ostateczności biorę tabletkę betalocu (jak te dolne ciśnienie mam ponad 100, a puls ponad 110...). I pomaga.

Rozważania, czy jest faza po beta-blokerach, uważam począwszy od śmiesznych skończywszy na dziecinnych - dostał jeden z drugim w posagu po dziadku parę tabletajek i teraz chce to skonsumować :-D ;-)
  • 845 / 12 / 0
Propanolol likwiduje skitki stresu ale go nie niweluje, po rpostu zwalnia pracę serca, nie czujemy się tacy "naspidowani" i tyle ale nie działa przeciwlękowo sam z siebie.
Prawda.
Gwynnbleid pisze:
kodziarz pisze:
Propanolol likwiduje skitki stresu ale go nie niweluje, po rpostu zwalnia pracę serca, nie czujemy się tacy "naspidowani" i tyle ale nie działa przeciwlękowo sam z siebie.
nie masz racji gdyż w ten sposób każdy bb działałby przeciwlękowo. A tak nie jest, po prostu akurat propranolol ma działanie przeciwlękowe. Taki już z niego chuj.
Nie prawda.

Proponuje Gwynn nie siac dezinformacji na tym forum, szczegolnie, ze piszesz to kategorycznym tonem, a sie myslisz. Jak bys pisal jak ci sie wydaje to by bylo co innego.

Pojawiaja sie czesto dwa pytania, wiec odpowiem na podstawie wiedzy jaka mam na ten temat i ze swojego doswiadczenia.

W moim przypadku propranolol pomaga na szybkie bicie serca po paleniu THC i do tego sie jak najbardziej nadaje. Taka moja opinia.

Natomiast co do stymualntow, nie mozna brac, nie chce mi sie pisac dokladnie dlaczego, pisalem to juz w innym watku.

Branie nieselektywnego beta-blokera jakim jest propranolol do stymulantów może zakończyć się nawet śmiercią. Niech nikt nawet tego nie próbuje.
  • 3 / / 0
Może ktoś mi wyjaśni czy jesli mam bardzo przyspieszoną akcje serca po THC (po prostu kapota czasami nie do ogarniecia) to czy zarzycie propranololu albo innego beta-blokera powino pomoc i przy okazji nie powodowac innych skutkow ubocznych ?
  • 96 / 2 / 0
Szkoda zdrowia, lepiej odstawić mj. Z objawów ubocznych, które pamiętam po propranololu to np. zimne kończyny (głównie palce) i nieprzejmne zmulenie.. Moim zdaniem nie warto
  • 1 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: pomen91 »
fiziumiziu pisze:

Edit: Moze ci sie przyda co znalazlem na wikipedii: Działania niepożądane :oszołomienie, depresja, zaburzenia widzenia, halucynacje, "niezwykłe" sny.
ostatnio te tabletki w domu zatem trzeba było sprawdzić jak to działa. piwko + 4 tabsy i rzeczywiście w ciemności jakbym widział jeszcze jakieś postacie ze mną. nigdy nie miałem jeszcze halucynacji a wtedy się troszeczke zesrałem jako że sam w domu byłem. wzrok troszke mętny i rozmyty. humor średnio dopisywał. co niezwykłych snów muszę się również.
"Szaleństwo to niemożność przekazania swoich myśli."
  • 1 / / 0
Wiem, że to mój pierwszy post i na bank nikt nie weźmie mnie na poważnie, ale niewiele mnie to obchodzi, wystarczy, że sam wiem, że biorę Propranolol od jakichś 8 lat (arytmia, wypadanie zastawki i takie tam mało istotne "sprawy sercowe"). Jeśli ktoś lubi być spetryfikowanym, to polecam zapodać sobie pół opakowania (tabletki 10 mg), nic mądrego, przyjemne też toto nie jest. :rolleyes:
Dzienne dawki stricte terapeutyczne w moim przypadku to 30 mg i nie powiem, pomaga tak samo jak przeszkadza. Niby ręce mniej się trzęsą, nie zatyka jak zastawka wypadnie i w ogóle komfort życia niby poprawiony.
Ceną jest całkowita niechęć do czegokolwiek, chociaż może to moje podejście odgrywa tu główną rolę, chociaż aby się przekonać odstawiałem parę razy na 3-4 tygodnie.
Obserwacje:
-Człowiek nie jest tak tragicznie zamulony.
-Łatwiej się budzić (względem tych "niezwykłych" snów - jedyne co jestem w stanie potwierdzić; sny są dziwne, trudno powiedzieć coś konkretniejszego, myślę, że to cecha osobnicza; ponadto bardzo zaciera się granica między snem a jawą - trudno wyczuć czy się już obudziło czy to dalej sen, lepiej tego nie da się opisać)
-Lepiej się oddycha, tak po prostu.

W ogóle bez jest dużo lepiej, bardziej... Żywo. Do momentu kiedy nie wypadnie zastawka, wtedy człowiek żałuje, że odstawił. %-D

Ponadto, z autopsji, alkohol w jakiś sposób zatrzymuje działanie propranololu, więc kto wie, jakby ktoś zechciał przesadzić i nadal był w stanie ruszyć się na tyle, żeby wypić ćwiartkę, to mógłby się uratować. Wolne dywagacje oczywiście, jakoś nigdy nie testowałem, jakbym chciał zostać po drugiej stronie Tęczowego Mostu to nie zawracałbym w pół drogi. :-p
  • 62 / / 0
odkopuje...

Propanolol nadaje sie do nast objawów: kołatania serca i mini depresyjka po ciągu na kanna (am i ur), dodatkowa depresyjka i lęki z powodów prywatnych i do redukcji ciągu po kanna?

e: ja pieprze, co to za schizogenne gówno jest, ciągle słysze jakies szmery, tupoty, widze cienie, kontury postaci... straszniej niż na benzie, a chwilę temu byłem na 100% pewny, że w domu jest uzbrojony złodziej. akurat lubię strach, więc nie narzekam ;]

e2: w sumie dobrze już jest.

wzięta niecała dycha, jako proba uczuleniowa i odczucie subtelnych efektow %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.