Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
codeine pisze:Kodeina nie jest zbyt popularna. Moim zdaniem to dobrze. Wiele osób się do niej zraża, bo nie działa przez kilka pierwszych razy (lub działa słabo), trzeba przeprowadzić ekstrakcje, albo kupić droższy Thiocodin po którym bebech boli.I Bet You Look Good On The Dancefloor pisze: A wlasnie, ciekawi mnie jak duza jest popularnosc Antidolu tak naprawde. Tez nie chce zeby go nam "zabrali". Ja osobiscie chyba nigdy nie slyszalbym o nim gdyby nie to forum. No ale w jednej aptece kiedys uslyszalem "JUZ nie ma antidolu" powiedziane takim tonem jakby to byly jakies swieze buleczki o_O
Życie jest dziełem sztuki
codeine pisze:
NUDNOŚCI?
Życie jest dziełem sztuki
jezus_czarnuch pisze: problemu moze nie byc jeszcze przez jakis czas, gdyż to co apteki posiadaja w asortnencie moga sprzedawac, nawet jesli lek zostanie wycofany przez producenta bądz nadzór farmaceutyczny. tak samo bylo z psychedryna która wycofano w 1977 roku, a kupic ja mozna było jeszcze przez kilka lat.
To już chyba pare lat minęło, odkąd spróbowałam pierwszy raz tussipectu. I od tamtej pory mówi się że lada dzień tussi ma być wycofane z aptek...
A tak naprawdę myślę że tak stać się nie może. Tussipect jest słaby jako "narkotyk", za to skuteczny jako lek, wbrew pozorom nie jest aplikowany w większości przez zubożałych narkomanów, anorektyczki czy bulimiczki... A w aptece zawsze znajdzie się coś zastępczego o podobnym składzie, więc zaraz za herbapolem musiałyby polecieć inne firmy farmaceutyczne(pewna konsekwencja musi być-bo niby dlaczego herbapol ma tracić a inne firmy bogacić się tym właśnie kosztem...), dlaczego? Dla herbapolu to zysk i to nie mały, wątpię aby tak bez niczego dał dupy przed konkurencją...
racja. ale jak byłem w aptece to mloda pani farmacutka powiedziała]
Jak młoda to wie o co biega, wie po co Ci to, a mówić może to co jej się podoba.
Dramatyzujesz...
kurwa czytać nie umiesz tussipect jest chyba jedym z najbardziej znanych leków o działaniu rekreacyjnym(dla mnie nie) bez recepty! każdy kto choć troche siedzi w temacie to wie :scared:
burek123 pisze: każdy kto choć troche siedzi w temacie to wie :scared:
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.