Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 243 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Gliceryna nie jest słodka, i ja bym jej nie podawał dozylnie, to dość gęste jest. Chyba chodziło o glukoze ;)
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Gliceryna nie jest słodka
Trochę jest. Taka słodkawa.

A co do wzmacniania działania metadonu, tudzież innych doustnych preparatów to można je podać też IA (w tyłek) co zwiększy wchłanianie i jest znacznie bezpieczniejsze od podania IV.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
metax
Nieprzeczytany post autor: tinuviel »
metax jest słodki i nie można go podać w kanał
Słyszałam o gorzkim metadonie w płynie i widziałam tabletki ale nie wiem jak mocne
Ogólnie po wypiciu"syropku"po 40min masz odjazd
Ktoś nie wpieprzony w ciąg opiatowy lepiej niech nie pije więcej jak 10-15ml
Może się źle poczuć
pa
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2006 przez tinuviel, łącznie zmieniany 1 raz.
tinuviel
LIBERATION-NAMA affiliated
together we can make a difference
  • 172 / 13 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: wsburroughs »
ponoc tam w krakowie dobry odpal macie, jak rozmawialem ktoregos razu w gdyni z MM (po koncercie) to opowiadal co nieco. ja tylko jechalem na gdanskiej, no i na braunie (warszawski to moj ulubiony), i tak sie lata ciagna, dzis jest 5ty dzien bez opiatow, kurwa w koncu udaje mi sie wychodzic z tego gowna po 7 latach
Uwaga! Użytkownik wsburroughs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
m
super,powodzonka ;-)
ja nigdy nie wytrzymałam dłużej niż 2 dni ,w domu,bo detox czy ośrodek to co innego
Dziś ide na impre i wiem że bedzie tam amfa
ci ludzie nie stukają ale wciągają(tonic złego,ha,ha) i boje sie że sobie nie odmówie jak podstawi mi ktoś pod nos
mogę nie iść ale święta też nie chce byc
dylemat??!!
narazka
tinuviel
  • 11 / 1 / 0
m
Burroughs jak sie trzymasz? :cool: ??
tinuviel
  • 172 / 13 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: wsburroughs »
dobrze, teraz na fentanylu lece 1 plaster setka/dziennie
Uwaga! Użytkownik wsburroughs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
a białą here da sie palić czy jest tak ze braz to zasada dlatego sie pali , a białe to sól i tylko rozpuszczenie ewentualnie sniff???a może sie mylę ? a co z morfiną jeśli by powiedzmy ampułeczke nalac na łyche podgotować , aż wyodrebni sie proszek ostrożnie to osuszyć na to kropla bezwodnika i znów osuszyc dokładnie , to czy otrzymamy czysty hel w ilości jaka tam była morf.?? da sie to póżniej spalić czy trzeba innymi metodami???robił już ktoś tak??
  • 493 / 15 / 0
masz racje sprawdziłem ,w wodzie sie nie rozpuszcza trzeba dodać kwasu kw cytrybowt np i jest ok
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.