Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
x = x
meskalina - piękne wizje, dźwięki, ogólnie była to dla mnie przełomowa substancja, która mi dała pierwszy, mocny trip i pozwoliła mi zrozumieć pewne sprawy związane z medytacją.
2C-P - na które zagłosowałam. Barokowe wizuale, wspaniała muzyka, zapachy - ogólnie każdy zmysł dostaje cudowną dawkę bodźców. No i to "sigmowe" myślenie w stylu: wszystkie chwile w życiu chciały mi pokazać akurat tę myśl (którą odkryłam podczas tripa), widzę wszędzie boski przekaz - najpiekniejsze, co może być.
No i trochę niżej umieszczę:
DOB- zwariowana substancja pełna bogatych wizuali. Trochę miałam przez nią problemów ze snem, ale było warto dla tych pięknych widoków i cewóv - zwariowanych tygrysiątek, zwierzaczków i różnych abstrakcyjnych form. No i te mocne wizuale momentami przypominające filmik FLashback- Shpongle - Divine moment of truth.
2C-B - piękna, empatyczna i bardzo emocjonalna fenetylamina.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.