Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 554 / 3 / 0
mlodymechanik pisze:
Buprenorfine trudniej dostać niż Tramadol ?
Zależy o jaki kraj ci chodzi, bo u nas zdecydowanie tak.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
I zależy od lekarza. U mnie magik wypisuje na zwykły ból pleców (tramadol). bupry nigdy by nie wypisał.

Ma zasadę: na ból - tramadol, na głowę - alprazolam, na padaczkę - klonazepam. I kropka.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 1 / 0
Jak to to bupra jest na biala jak tramal? 8-(
Uwaga! Użytkownik 3F nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
u nas bupra jest na zwyklej recepcie w ilosci do 8mg
jesli ma byc wypisana na 2 dni albo 20 dni wtedy jest na niebieskiej recepcie na ktorej moze byc maxymalnie 16mg/d
przy mojej dawce 20mg dostaje 2 recepty np. ostatnia byla na 14 dni na pierwszej bylo 2 x 8 mg tab /d przez 14 dni
druga recepta miala 2x 2mg tablets przez 14 dni mysle ze w polsce tez sa tego typu regulki i pewnie lekarz moze wypisac mala ilosc bupry na zwyklej recepcie ... zgaduje tylko napewno psychiatra moze
  • 189 / / 0
ja jebe wy przyklejacie te plastry? %-D
nie wiem jak mozna trzymac go godzine w gebie, ja jak wkladam to na kolacje wyjmuje %-D %-D
  • 221 / 4 / 0
nowy przyklejam do suchego podniebienia a po bokach, pod policzki idą wczorajsze plasterki złożone na pół tak żeby matryca z buprą była na zwenątrz, nic mi to nie przeszkadza ani nikt nie wie że własnie
wchłaniam buprę :)))
  • 268 / 6 / 0
u nas bupra jest na zwyklej recepcie w ilosci do 8mg
jesli ma byc wypisana na 2 dni albo 20 dni wtedy jest na niebieskiej recepcie na ktorej moze byc maxymalnie 16mg/d
przy mojej dawce 20mg dostaje 2 recepty np. ostatnia byla na 14 dni na pierwszej bylo 2 x 8 mg tab /d przez 14 dni
druga recepta miala 2x 2mg tablets przez 14 dni mysle ze w polsce tez sa tego typu regulki i pewnie lekarz moze wypisac mala ilosc bupry na zwyklej recepcie ... zgaduje tylko napewno psychiatra moze
Dobrze ze 8mg to twoim zdaniem mala ilosc. Niewiem Coto u was w twoim wypadku znaczy, niechce mi się czytać twoich postów, starczy mi już jeden zjebany jak ten wyżej. W Niemczech obojętnie jaka ilośc na żółta receptę(narkotyki)

EDIT: wie ktoś jak wydobyć z subutexu(leku) strzala ?
  • 1241 / 8 / 0
ja biore 20mg bupry dziennie nA PROGRAMIE -> co masz do mojego postu zal Ci czy qrwa co
a jak bys nie byl takim ignorantem to kilka stron wczesniej ktos pisal jak przygotowac tego strzala

i u nas drugs to drugs a narkotyki wymyslili politycy
  • 72 / 1 / 0
@ PcP- Dzieki.Dziwie sie troche ze bupra na rozowa a hydrokodon na biala ale ok,logiki pierwszego rzedu szukac tu nie bede.

@ Felgood- Mozesz mi wyjasnic jaki sens ma miec przyklejenie plastrow do policzkow odwrotna strona matrycy ?

28 gru 2011, 12:58
Sory ale nie moge narazie edytowac.

Ile trzeba trzymac bupre w jamie ustnej by wchlonela sie calosc plastra? przecietnie . I ile dziala wtedy tym spospbem podana bupra?

Scalono. a.a.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2011 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
Uwaga! Użytkownik 3F nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.