Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Skoro już męczę pytaniami - jaką metodę płatności na konto zagraniczne polecacie? Po przemyśleniu sprawy, zostały mi 2 możliwości:
1. Wysłanie im pieniędzy w kopercie. Dopuszczają taką możliwość płatności, ale średnio mi się to podoba, bo: (a) trwa to znacząco dłużej, (b) są większe szanse na to, że pieniądze nie dotrą na miejsce.
2. Przelew międzynarodowy z Poczty Polskiej. Tu też mam wątpliwości, bo nie do końca wiem, czy da się to zrobić anonimowo. Ma ktoś doświadczenia z wysyłaniem pieniędzy zagranicę przez Pocztę Polską? I tak jutro, albo w weekend przejdę się do urzędu i zapytam - mimo wszystko wartościowe byłoby dla mnie przeczytanie kogoś, kto ma jakieś doświadczenie. Może jakieś rady w związku z tym?
Czy są jeszcze jakieś w miarę sensowne formy przesłania pieniędzy poza Polskę? WesterUnion spisuje dane przy przesyłaniu kasy, korzystanie z własnego konta wydaje mi się bardzo złym pomysłem. Sugestie?
Dzięki ;)
4nimol pisze: Czy są jeszcze jakieś w miarę sensowne formy przesłania pieniędzy poza Polskę?
Takie same pytanie co do 200g passiflory.
Parathormon pisze:Ayahuasce stosunkowo blisko do grzybów ;)
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.