Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 92 / 1 / 0
SpalamTo pisze:
Po jakim czasie od ostatniej dawki zaczyna się odczuwać skutki odstawienia?
W pełnej krasie po dwóch dniach od ostatniej dawki, chociaż już na następny dzień zaczyna siadać nastrój wraz ze spadkiem stężenia baklo.
  • 9 / / 0
Cowboy pisze:
SpalamTo pisze:
Po jakim czasie od ostatniej dawki zaczyna się odczuwać skutki odstawienia?
W pełnej krasie po dwóch dniach od ostatniej dawki, chociaż już na następny dzień zaczyna siadać nastrój wraz ze spadkiem stężenia baklo.
Po 2-4h t1/2 pomnóż przez 2x i masz pełne skutki odstawienia, czyli średnio po 6h od ostatniej dawki. Kac jest strasznie nieprzyjemny, taki jak po alkoholu, do tego zauważyłem że drżenie mięśni/drawki są o wiele nieprzyjemne niż te po odstawieniu alkoholu po ciągu.
  • 9 / / 0
Do tego chciałem dodać, że można przysypiać podobnie jak po gbl tyle, że śpi się z otwartymi oczami, nie wiem ja to opisać, po prostu traci się świadomość na kilka godzin po przedawkowaniu, u mnie jak wezmę 75-100mg.
  • 92 / 1 / 0
Na pewno piszemy o tej samej substancji? Spalam to pytał o skutki odstawienia, czyli po cugu. Napisałem to co wiem z doświadczenia.
Obliczyłeś to patrząc na t1/2 z wiki? :-D Jakoś nie mogę znaleźć odzwierciedlenia tego co piszesz w rzeczywistości. Będąc w cugu waliłem jedną dawkę dziennie. Dopiero po ok. 30h od ostatniej dawki coś tam się zaczynało dziać z nastrojem, stopniowo aż do całkowitego wytrzeźwienia, brrr.
Po co ta ściema Kowalski? No chyba że masz taki hiper-metabolizm, to przepraszam.
  • 9 / / 0
Nie żadna ściema, tylko piszę jak to u mnie wygląda. Tak t1/2 zaczerpnięty z wiki.
Może u mnie to wygląda inaczej bo biore jednoczesnie moclobemid i clonazepam.
  • 96 / 1 / 0
Miał ktoś ból pleców po baclofenie? Jak temu zaradzić?
  • 168 / / 0
roger87 pisze:
nie brać
  • 1784 / 30 / 0
roger87 pisze:
Nie brać. Na baclo masz obniżony tonus mięśni. Bardzo łatwo sobie coś naderwać. Nawet nie uprawiając sportu. Plecy Cię mogą boleć od wszystkiego, może źle siedziałeś akurat przy komputerze, albo zarzuciłeś cięższy plecak przez ramię,
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1203 / 21 / 0
Serio!? Właśnie dorwała mnie rwa kulszowa, za cholerę nie łączyłem tego z braniem baklo... Nie biorę więcej niż 50mg dziennie, możliwe to jest przy takim dawkowaniu?
Cholera, czyli czas na powrót do benzo, po nich nie mam takich problemów.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 1784 / 30 / 0
Wystarczy gwałtowna zmiana pozycji, żeby bolało. Brałem mniej niż 50mg a i tak od codziennych czynności bolały łopatki, lędźwie, czasem mięśnie klatki piersiowej. Plus przeciążony biceps nawet nie wiem od czego.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.