Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 638 / 10 / 0
Przetestowałem w ciągu kilku dni 500mg tej substancji, jak dla mnie jest lepsza od 3,4dmmc i bufedronu, które też miałem okazję spróbować. Ale i tak średnio podoba mi się działanie. W małych dawkach jest lekkie pobudzenie jak po kawie i nic więcej. W średnich(~100mg) dochodzi lekka euforia, podwyższona pewność siebie, chęć na aktywność, przyjemnie się pisze. Organizm mam raczej nie skalany beta-ketonami i mocnymi stymulantami (ostatnio trochę mefedronu pół roku temu). Ale mam ogromną tolerancję na kofeinę i ogólnie substancje działające na noradrenalinę, myślę, że mogłem nie odczuć w pełni działania. Trochę przeszkadzało szybko bijące serce i zimno w ciele. Niepokój który zawsze się u mnie pojawia po beta-ketonach prawie nie występował (muszę zauważyć, że ogólnie ostatnio jestem spokojny i wyciszony). Gdy substancja przestaje działać oczywiście pojawia się chęć na dorzutkę, ale nie ma to podejścia do ogromnego ciśnienia po schodzącym mefedronie czy kokainie. Jak dla mnie zejście było łagodniejsze od 3,4dmmc i bufedronu, ten drugi na koniec działania dawał na pół dnia spore przygnębienie i anhedonie, niewspółmierne do pozytywnych efektów jakie oferował. W przypadku pentedronu faza była średnia a zjazd łagodny co najwyżej średni.
Ostatnio zmieniony 05 października 2012 przez mesmerize, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 180 / / 0
Re: Pentedron
Nieprzeczytany post autor: telepa »
Pytając z ciekawości - czy można sensownie porównywać 3,4 DMMC do pentedronu?
Z wiedzy jaką posiadam pentedron działa jedynie na dopaminę, zaś 3,4 DMMC na serotoninę i nienachalnie na dopaminę, więc jak?
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Nie mozna, no chyba ze o tak zwane ogolne cpanie chodzi ;>
  • 4807 / 271 / 0
Nieprzeczytany post autor: TheLight »
pentedron nie ma żadnego porównania do 3,4dmmc (które jest bardzo fajne, o ile się stosuje raz na kilka tygodni). Najbardziej przypomina fetę, ale bardzo krótko odczuwalne jest podniesienie samopoczucia, za to bardzo długo czuć jego obniżenie. Śmiać mi się chce jak czytam, że to jest gonione jako koks w klubach, no ale kto wie.. skoro kofeina chodzi teraz po klatkach zamiast amfy :-)
Podobno też mają to zdelegalizować. Nie ma czego żałować.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 869 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: ohYeah »
niedawno przez przypadek wzięłam ~220 mg pentedronu sniffem, choć do tej pory maksymalną dawką było dla mnie 100 mg (powiedziałabym wręcz, że na granicy przedawkowania) i poczułam innej jakości fazę, przypominającą te z początków mojej 'przygody' z rc.
Euforia (potem pozytywny nastrój, w którym dominowała motywacja do robienia czegoś z drugą osobą i zajebista radość płynąca z każdej czynności), klarowny umysł i głębokie przemyślenia, potrzeba rozmowy oraz bardzo nienachalna stymulacja zastąpiły efekty, które od jakiegoś czasu osiągałam po pente, a mianowicie chwilowe podniesienie nastroju, nieprzyjemne pobudzenie i napięcie, zmieniające się po max. godzinie w rozdrażnienie.

Co więcej, nie odczułam psychicznego zjazdu, fizycznie także nie było dotkliwie.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 9 / / 0
jak to jest z tolerka

nie pizgalem duzo pentedronu albo innych bk, raz na tydzien a juz nie klepie jak kiedys - latwo zauwazyc bo kiedys jak przyjebalem to nie moglem jesc caly dzien a teraz o 11 i wlasnie zjadlem kawalek kurczaka
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
Nie bolal Cie nos? Ja mialam straszny, zielony katar.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 869 / 15 / 0
po pentedronie? :D dosyć lajtowy sniff, zresztą po 3-FA wszystko jest lajtowe %-D

primum non nocere
  • 14 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: muziq »
Po pentedronie umiera mi język. Wystarczy ciupka na niego, żeby przestał czuć smak przez minimum 30 minut. Mój język zachowuje się jak zęby po znieczuleniu u dentysty. Też tak macie?
  • 869 / 15 / 0
tak. jak jeszcze przyjmowałam pentedron oralnie, to wystarczyło, żeby płyn z rozpuszczonym pente lekko musnął moje wargi, żeby na chwilę zostały znieczulone. Często miałam też odczuwalnie znieczuloną końcówkę podniebienia i przełyk przy okazji spływu po sniffie.

primum non nocere
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.