Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Kantem linijki się dobrze kruszy, praktycznie jest bo linijką od razu można uformować kreskę i zmierzyć długość. Wg moich obliczeń 3 cm kreska pentedronu = 60 mg (pyłowaty bufedron, 3 cm = 30 mg). Mniej wiecej rzecz jasna.
  • 1095 / 34 / 0
Jak się ma per rectum do innych dróg podania?

Dłużej działa? Czy krócej a mocniej?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 285 / 2 / 0
Czy po "kawowych" dawkach typu 15mg można potem lajtowo zasnąć?
Mógłbym wziąć ostatniego, małego shota koło 20, i potem iść do łóżka?
  • 253 / 5 / 0
U mnie nie było z tym nigdy problemów, nawet po trochę większych ilościach (30, 50 mg). Tylko raz miałem naprawdę problem z bezsennością przy pentedronie, ale to było po przerobieniu 250 mg w wieczór - ale problem ten został skutecznie ugaszony 1 mg etizolamu. Natomiast przy mniejszych ilościach (do przerobienia ok. 150 mg?) na sen całkowicie skuteczne są już nawet antyhistaminy pierwszej generacji (aviomarin, apap noc).
METAFIZYKA BETA-KETONÓW
  • 1472 / 197 / 0
Ja myślę, że zmęczenie na zejściu jest wystarczające, by w momencie zasnąć :P
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1251 / 4 / 0
Witajcie,

Czy moglby ktos bardzo szczegolowo porownac etylofenidat do pentedronu?

- codziennie funkcjonowanie na nim
- seks
- skutki uboczne po ciagach
etc.
  • 1522 / 73 / 0
Według mnie pentedron ma bardziej relreacyjne własciwosci, gdzie EPH bym uzywał jako mocniejszą kawę.
tekst powyżej =/= prawda
  • 211 / 6 / 0
Uczył się ktoś na tym - i jak ? Wydaje mi sie, ze nadawałby się idealnie. (pomijam kwestię głupoty/sensu tego zastosowania)
Można to jeszcze zamawiać legalnie czy ta ustawa weszła już w życie i mogę być problemy ? Nie chcę być przestępcą :finger: %-D jakby zrobili jakiś medialny nalot na tą sprawę..
  • 1472 / 197 / 0
pentedron dla mnie sypie mocniej noradrenaliną, tj. w dawkach "do pracy" i codziennych (ja wrzucam dziennie niskie dawki co ok. 2 h), daje niezłego "speeda". Jednak występuje szybko tolerancja. Bardziej męczy organizm, ale też daje bardziej stabilną fazę. Podejrzewam, że oprócz RI jest także releaserem katechyloamin.
Skutki uboczne - mocne rozszerzenie źrenic, typowo adrenergiczne. A tak poza tym to za bardzo nie zauważyłem nic, oprócz mocnej senności na zejściu (dorzutka jednak załatwia sprawę, a wieczorami można normalnie spać).

Jak dla mnie nie ma sensu porównywać EP vs pentedron, najlepiej brać oba razem jak ja :D
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 3205 / 176 / 0
Dla mnie 'codzienne funkcjonowanie' na pentedronie byłoby niemożliwe. Zjazd okrutny, bardzo męczył organizm. Po etylofenidacie mam dużo mniejszy zjazd, dużo praktyczniejsze i przyjemniejsze pobudzenie, można nawet coś zjeść, działa dłużej niż pentedron, gdzie pentedron to godzina działania i 2 godziny zjazdu.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.