Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
aha i takie pytanie, może sie ktoś troche na chemi zna, i ma jakies pojecie jak barzdo toksyczna może byc ta substancja, boje sie działnia rakotworczego bo mi rodzina jedno po drugim na raka umiera,no i zeby mi to dna nie zmutowało bo moze kiedys chciałabym dziecko urodzic za kilka lat. i troche sie obawiam, bo feta jest stara zbadana, i wiem ze tylko psychje ryje i to na długo, a to miłe pentedrone może zrobic bubu jakies poważne?
ohYeah pisze: sniff czy oral robisz, Avasamara? ja tylko oral, bardzo niewielkie dawki i dzialaja. mialam tylko jeden dzień, w ktorym bralam ten pentedron co 2-3 godziny, no i wtedy się wyraźnie 'przestymulowałam'. ale parę dni przerwy i już z powrotem było fajnie.
@Asinus, mnie się bardzo dobrze uczy po pentedronie, pewnie właśnie dlatego, że moja nauka zwykle jest krótkotrwała. : ] poza tym biorę bardzo niewielkie dawki, dzięki czemu nie chce mi się biegać i tańczyć, tylko jestem w stanie usiąść i przyswajać materiał, choć tempo robienia notatek jest zdecydowanie zwiększone. :)
zresztą, pentedron to mój zdecydowanie ulubiony stymulant- niewielkie modyfikacje dawki i połączenie go np. z gieblem czy alkoholem, dają zajebiste , tak jak pisałeś, pro-towarzyskie efekty, co jednak stosuję rzadko (tylko w razie mega zmęczenia przed wyjściem), bo nie potrzebuję. ;)
@zPc, no właśnie, slusznie zauważyłeś z tym jedzeniem, przyjmowanie płynów też było zmniejszone, bo totalnie nie odczuwałam takiej potrzeby. Przynajmniej teraz wiem, na co powinnam uważać przy dłuższym stosowaniu stymulantów i czego się spodziewać po 'odstawieniu' ich.
naprawdę jeszcze raz baaardzo dziękuję. ;*
primum non nocere
ohYeah pisze:to jest zwykłe zmęczenie, ktore nie różni się niczym od zmęczenia po zarwanej np. na naukę nocy ?
surveilled pisze: Nie do końca, po takiej nocy zmęczone jest ciało, a po stymulantach nie jest to brak odpoczynku, tylko uszczuplone zapasy neuroprzekaźników.
surveilled pisze: Jak tego uniknąć - pisałem niegdyś w wątku Minimalizacja zejścia... W szczególności chodzi o prekursory (5-HTP, albo zjedz kolację bogatą w wędliny, albo inne danie z mięsem).
surveilled pisze: Jeśli martwi Cię kwestia uzależnienia, to wiedz, że nie poznasz go po reakcjach organizmu. Elementem definiującym uzależnienie od stymulantów jest ciągła ochota na więcej, której nie możesz się oprzeć. Organizm nie strajkuje przy odstawieniu nawet po najdłuższych ciągach.
co do pentedronu to tolerka rośnie zajebiście szybko. właściwie tylko pierwszy raz mialem taką mega bombę jak lubię. potem nie wiem ;) teraz znowu zamówiłem i... szybko leci. przywaliłem godzinę temu 60mg i chyba zaraz zapodam 100, bo nic nie czuję.;)
uważajcie z tym bk.
swoją drogą popyt musi być konkretny skoro ceny tak szybko i konkretnie zlecialy.
scr pisze:wtrącę się ;) ciało też jest zmęczone po ciągach i brakach snu. i to nawet dużo bardziej niż głowa. po EPH tak miałem ;) [...]surveilled pisze: Nie do końca, po takiej nocy zmęczone jest ciało, a po stymulantach nie jest to brak odpoczynku, tylko uszczuplone zapasy neuroprzekaźników.
scr pisze:yuppi, no to jestem wpieprzony ;)
scr pisze:swoją drogą popyt musi być konkretny skoro ceny tak szybko i konkretnie zlecialy.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.