Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
Po 2.5h: Nie jest zle, ale chyba wiekszy wplyw na dobre samopoczucie ma pelny asortyment (no moze pelny to za mocne slowo) postaci etylofenidatu, pentendronu, 6-APB. w tym momencie czuje głównie działanie noradrenergiczne. W ogóle, czym jest spowodowane, ze kazdy stymulant dziala dluzej noradredrenergicznie niz dopaminowo? Szybsza fagocytoza pecherzykow synaptycznych (reuptake), szybszym znużeniu receptorów dopaminonergicznych, mniejszą trwałoscią dopaminy( moze ma wieksze powinowactwo do mao) czy po prostu mniejszym zasobie dopaminy pod bloną presynaptyczna? Bd wdzięczny za odp. Pozdrawiam ;-)
kowalskii pisze:Wziąłeś 2x więcej niż powinieneś. Po 150 sniffem jest optymalnie.
Raz próbowałem bufa (miałem jako sampla i całkiem przyjemne coś, dosyć łagodne i być może nadawałoby sie na everyday stimulant, bo za takim się rozglądam, bo chcę wyrobić miesięczną normę w dwa tygodnie ;-) heheh)
kowalskii pisze:A coś mi sie pomyliło, widocznie bo odpisywałem na post kolesa w stylu "wziąłem 300mg pente i za dużo".
Raz próbowałem bufa (miałem jako sampla i całkiem przyjemne coś, dosyć łagodne i być może nadawałoby sie na everyday stimulant, bo za takim się rozglądam, bo chcę wyrobić miesięczną normę w dwa tygodnie ;-) heheh)
Tylko aminorexy dają radę jako "everyday", bo można je brać co 2-3 dzień. Jednak niezbędna komponenta charakterystyczna dla benzo, aby się uśpić. Pamiętam maraton: xanax, direx, xanax, direx... Mózg rozjebany...
Reez pisze:kowalskii pisze:A coś mi sie pomyliło, widocznie bo odpisywałem na post kolesa w stylu "wziąłem 300mg pente i za dużo".
Tylko aminorexy dają radę jako "everyday", bo można je brać co 2-3 dzień. Jednak niezbędna komponenta charakterystyczna dla benzo, aby się uśpić. Pamiętam maraton: xanax, direx, xanax, direx... Mózg rozjebany...
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.