Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3406 / 534 / 0
okorekina pisze:
a co powiecie o Kurkuminie? stosowałem ja 30 dni, zauważyłem że twarz przestała sie przetłuszczać, zrobiła się gładka sucha, także myśle że na układ pokarmowy działa równie dobrze
Jaką stosowałeś i ile mg przez ten cykl ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 206 / 5 / 0
"Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceutą" ; )

Opakowanie to 60 kapsułek, dawkowanie to 2 tabsy dziennie, polecam zapoznać się z właściwościami tej rośliny, wszystko jest w sieci.
  • 46 / / 0
Mam swój- niezwiązany z dragami.
Otóż należy się przykryć na ze 2 noce dwiema grubymi kołdrami
Założyć piżamę- dużo gówna się wpoci.

rano prysznic (pozbyć się bakterii), wyprać pościel i znowu łóżko.
Ja leków nie stosuje na przeziębienia itp

lekki offtop, ale może się przydać bo dotyczy detoksykacji ale z zarazków :-)
Uwaga! Użytkownik SONY jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 4 / 0
Wypocenie calego syfu to dobra metoda.
Tylko po takim wypoceniu warto pamietac o elektrolitach i witaminach.
Magnez to tez chyba podstawa.

Przed detoksem warto zrobic badania krwi i sprawdzic poziom żelaza. Nie wiem znam rzeczywistych skladow kazdego RC oferowanego na rynku ale czytalem juz wielokrotnie ze po obecnych RC poziom zelaza we krwi jest znacznie podwyzszony. Mozna to zauwazyc chocby na skorze - zwyczajnie sie blyszczy. Ciezko jest zbic to zezalo a jego dlugotrwale kumulowanie sie w organizmie jest szkodliwe i dla serca i dla watroby.
Uwaga! Użytkownik BR3VIRA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1674 / 106 / 0
Moze i oczywiste, ale jednak zapominamy:
(art duzy i duzo czytaniny)
Spoiler:
niestety nie umiem tego sformatowac.
link:
http://www.izbalekarska.opole.pl/compon ... 671-nr-186
Pewnie czesc bedzie miec polewke z czytania pism izby lekarskiej, ale czesc tych informatorow to kopalnia wiedzy napisanej w przystepny sposob.

W innym miejscu polecalem publikacje p. Ambroziaka.
moze i duzo o musklach pisze, ale duzo tez opisow o zwyklych witaminach czy aminokwasach i o tym jak dzialaja na receptory:
http://slawomirambroziak.pl/legalne-ana ... a-terapia/
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 4 / 0
generalnie to probowałem suplementacji odpowiednimi witaminkami i uzupełnianiem organizmu w elektrolity, probowałem tez kurkuminy, żeńszenia, grejpfruta czerwonego, czegos dla zwiekszenia kwasowosci ph organizmu.. ale raczej wszystko nie działało, albo moze działało ale na poziomie, na którym działania nie było czuć
  • 1674 / 106 / 0
Rozumiem, ze nie spozywales zadnych lekow w miedzyczasie ?
Jesli zen szen nie dziala to albo kup inny albo zmien droge administracji.
Ten substancje maja dzialanie prozdrowotne, wiec ciezko odczuc tu i teraz ich dzialamnie.

Odpowiednie witaminki ?
To jakie to ?
Kazdy preparat zawierajacy wiecej niz 2 witaminy/mineraly mozna wywalic do kosza.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 4 / 0
głównie łykałem witaminy b6 i b12, witamina a+e, do tego jeszcze omega3 wszystko co brałem zawierało konkretną witaminę a nie całe kompleksy, także łykałem po kilka tabsów w ciągu dnia ale w zadnym nie bylo wiecej niz 2-3 witaminy, do tego magnez, potas, wapn + kwercytyna, no i oczywiscie starałem sie duzo przyswajac w posiłku owocach itd
  • 469 / 29 / 0
Woda mineralna. Ale mineralna kurwa a nie jakiś żywiec zdrój pobrany z kałuży.
Zielona herbata, orzechy włoskie, mielony len.
  • 40 / 1 / 0
Z tych popularnych;
herbata zielona
pieprz
vitotal - lek witaminowy
cytrusy, gama owoców, ograniczenie weglowodanow

Do testów pozostała; melisa, żeńszen. oraz
naturalne preparaty stosowane od wiekow w chinach

Te niedzialajace;
multiwitamina
paracetamol
lecytyna
Uwaga! Użytkownik 1cassidy1 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.