Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
Ogolnie to na maxa długi temat ze zdrowiem,ale warto sie zainteresowac,bo zdrowko ma sie tylko jedno...Pozdrowka dla wszystkich,ktorzy nie zapominają w tym wszystkim o swoim zdrowiu
Ciekawe są również badania przeprowadzone w USA. W grupie kontrolnej przyjmującej MSM w dawce 700 mg do 2000 mg przez 4 miesiące zauważono zanik chorób pasożytniczych. Naturalne żródła to owies, groch, kapusta, kalafior, brokuły, chrzan, rzodkiewka, rzepa, rzeżucha, karczochy. Znajduje się również w produktach odzwierzęcych takich jak mięso, podroby, jaja, mleko.
Randy pisze:MSM- metylosulfonylometan, organiczna postać siarki. Działa przeciwbólowo, ponieważ hamuje impulsy bólowe wzdłuż włókien nerwowych.
Nitek pisze:Czy ktoś stosował Curcumin Complex Swansona i chciałby się podzielić wrażeniami ?
Jak po kilku dniach oporowego palenia trawy zalałem się alko, a następnego dnia na kacu wziąłem JEDNĄ kapsułkę to po około 20 min bekania kurkumową wonią nastąpiło ZNACZNE polepszenie zarówno fizyczne jak i psychiczne. Podniesiony nastrój, zastrzyk energii itp.
acetyl l-carnitine,
acetyl l-tyrosine,
Tauryna,
Cholina,
EGCG - zielona herbatka,
Siligilina - ostrokrzew plamisty,
MYO Inositol,
Magnez - cytrynian, aktualnie używam, czytałem, że może powodować "zespół jelita leniwego"? mnie to raczej nie przeszkadza,
ewentualnie magnesium bisglycinate (chelat?) - okropny zasadowy posmak - z tego powodu nie używam,
w przyszłości kupię: Magnesium L Threonate - treonian magnezu - MgT - "Magtein"
Żeby się nie pierdolić, mieszam zalecane ilości razem w niewielkiej ilości wody.
Tak powstały miks wypijam z wielkim niesmakiem jak najszybciej zapijając już sporą ilością wody.
W związku z tym, bardzo mnie ciekawi, czy przypadkiem któreś z powyższych substancji nie powinny być ze sobą mieszane?
Fainie by było też wiedzieć czy powyższe suplementy można miksować bardziej optymalnie, żeby zwiększyć przyswajalność, zmniejszyć obciążenie układu trawiennego, np: może coś innego niż roztwór wodny;
które z powyższych suplementów nie powinny mieć bezpośrednio kontaktu z gardłem i przełykiem, etc...?
Suplementuję się jeszcze, rzadziej lub częściej (tabletki / kapsułki):
tran, witamina C, E, multiwitamina z probiotykiem, Q10, kwas alfaliponowy (ale go czuć w moczu..), kwercytyna.
Inspirację do konsupcji powyższych smakołyków zaczerpłem z przewodniego posta / artykułu tripman'a - który to jest dla mnie niezbędnikiem w epizodzie (?) z amfetaminą.
acetyl l-carnitine,
acetyl l-tyrosine,
Tauryna,
Cholina,
EGCG - zielona herbatka,
Siligilina - ostrokrzew plamisty,
MYO Inositol,
Magnez - cytrynian, aktualnie używam, czytałem, że może powodować "zespół jelita leniwego"? mnie to raczej nie przeszkadza,
ewentualnie magnesium bisglycinate (chelat?) - okropny zasadowy posmak - z tego powodu nie używam,
w przyszłości kupię: Magnesium L Threonate - treonian magnezu - MgT - "Magtein"
Żeby się nie pierdolić, mieszam zalecane ilości razem w niewielkiej ilości wody.
Tak powstały miks wypijam z wielkim niesmakiem jak najszybciej zapijając już sporą ilością wody.
W związku z tym, bardzo mnie ciekawi, czy przypadkiem któreś z powyższych substancji nie powinny być ze sobą mieszane?
Fainie by było też wiedzieć czy powyższe suplementy można miksować bardziej optymalnie, żeby zwiększyć przyswajalność, zmniejszyć obciążenie układu trawiennego, np: może coś innego niż roztwór wodny;
które z powyższych suplementów nie powinny mieć bezpośrednio kontaktu z gardłem i przełykiem, etc...?
Suplementuję się jeszcze, rzadziej lub częściej (tabletki / kapsułki):
tran, witamina C, E, multiwitamina z probiotykiem, Q10, kwas alfaliponowy (ale go czuć w moczu..), kwercytyna.
Inspirację do konsupcji powyższych smakołyków zaczerpłem z przewodniego posta / artykułu tripman'a - który to jest dla mnie niezbędnikiem w epizodzie (?) z amfetaminą.
fladerka pisze:ja kiedys slyszalamo takiej metodzie, ze wchodzi sie do miski z woda i po jakims czasie woda jest czarna, a my oczyszczeni:) to dziala jakos na zasadzie elektrochemicznych reakcji czy jakos tak...
Edit: Czy używał ktoś Enterosgelu?
cyt. ze strony produktu: "ENTEROSGEL to coś jak "inteligentna" gąbka z porami, których wielkość odpowiada cząsteczkom substancji szkodliwych. Korzystnych substancji preparat nie absorbuje.
Co ważne, Enterosgel nie wchłania się do błony śluzowej jelita i dróg przewodu pokarmowego. Enterosgel naturalnie przechodzi przez przewód pokarmowy i pochłania toksyny, szkodliwe bakterie i wirusy, w ciągu 12 godzin jest wydalany z organizmu.
Działanie Enterosgelu jest udowodnione klinicznie, pomaga w zarówno zwykłych zaburzeniach jelitowych, zatruciach żywieniowych, na kaca jak również w leczeniu ciężkich chorób ogólnoustrojowych, alergii i innych chorób, spowodowanych zatruciem organizmu."
Detoksykacja organizmu następuje poprzez niećpanie, dostęp do czystego źródła wody (czyli takiego nie skażonego bakteriami, tudzież metalami ciężkimi), picie odpowiedniej jej ilości każdego dnia, (czyli ok. 2 litry) oraz szeroko pojęte zdrowe jedzenie. Najlepiej do tego dodać jakiś sport, choćby podnoszenie ciężarów i ot cała filozofia. Można dodać suplementy diety wedle uznania. Ja dojadam multiwitaminę, omega-3, cytrynian magnezu i lecytynę, jako dodatkowe źródło choliny i fosfolipidów.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/1/1910265f-4bea-44ee-9f3a-1eb71f51bfcd/suple.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20251007%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20251007T131002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=908b052b80e80bed4b8a3e17a8ea1d6461e5b87ecfa022c2e216f67bac35b234)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/modulacja_aktywnosci_kory_przedczolowej_szczura.jpg)
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie
Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/methandanmalshelter.jpg)
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"
Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/niemcy-polska.jpg)
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie
Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.