Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Ktoś próbował już zażywać wymienione substancje w większych ilościach? Chodzi o to że chcialbym skompletować już jakiś pokaźniejszy zestaw bo nie lubie się rozdrabniac ale wole tez nie wydawac na to fortuny, chetnie ograniczylbym sie do 6-7 MUST HAVEów tak zebym sie nie pogubil w codziennej suplementacji.
  • 16 / 1 / 0
Witam was,
tak czytam od paru dni ten temat i pokrewne, ponieważ zbliża mi się termin 'stopki'

co jakiś czas, jedząc tylko amfetamine, robiłem sobie miesiąc stopki. Nigdy nie było z tym większych problemów, ale nie stosowałem żadnych supli czy witamin, aby się zregenerować.

Ostatnie 2 miechy były bardzo intensywne. Od miesiąca nie tknąłem fety, za to raczyłem się bufedronem. Oraz przez ostatnie 3 weekendy kokaina.
Chcę zrobić sobie teraz taki okres regeneracji i dlatego mam pytanie do znawców tematu, na co szczególnie zwrócić uwagę w suplementacji i diecie.
( cały czas zapodaje kompleks witamin Olimpu oraz magnez z potasem )
Planuje witamina C, 5HTP, [ lewodopa ? ], i nie wiem co jeszcze jest istotne.
Proszę o sugestie
  • 811 / 5 / 6
Zdrowa dieta i ruch. Witaminy do tego i nic więcej Ci nie potrzeba.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
DOKLADNIE TAK!!!! I zeby utkwilo to kazdemu lepiej w pamieci powtorze

-zdrowa dieta, tylko żywe produkty i świeże bez obrobki termicznej, czytanie etykiet unikanie produktow z dodatkami. Zadnych slodyczy.
-ruch! biegac, tanczyc, grac z kumplami w kosza noge siate.

jak do tego dorzucicsz ostropest czy np sok noni i mlody jeczmien mielony to napewno pomoze.
  • 189 / 9 / 0
Według wielu najskuteczniejsze programy detoksyfikujące na świecie sprzedaje ten człowiek:
https://www.herbdoc.com/index.php/?c=1
  • 42 / / 0
A co powiecie na detoksykacje poprzez upuszczanie krwi.....kiedys tak robili jak czlowiek byl chory.

Upuszczali krwi a z nia syf czyli chorobe....organizm odnawial krew do odpowiedniej ilosci...pozniej znowu upust i taki kilka razy az choroba staje sie na tyle slaba ze organizm reszte robi sam.

Jezeli ktos ma nie zacpana krew moze oddawanie juhy bylo by dobre...krwiodastwo i tak te krew pozniej czysci. (i kilka czekolad by wpadlo hah:P)
  • 42 / / 0
Wg mnie do detoksykacji moze byc dobra metoda GARSONA. On ja wymyslil do likwidowania raka....ale na ogolne oczyszczenie tez bedzie super.

http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... rsona.html
  • 56 / / 0
Ja polecam zrobić sobie dwa dni głodówki w tygodniu (najlepiej nie dzień po dniu, ale np. co 3 dzień). Do tego należy się porządnie nawadniać- najlepsza będzie woda mineralna, raz dziennie jakieś suplementy witaminowe- w zależności od potrzeb organizmu. Warto zrobić sobie badanie na potas, żalazo itd, wtedy wiadomo, jakie niedobory uzupełniać. Co miesiąc lub dwa warto robić podstawową morfologie krwi, raz na kilka miesięcy badanie kału i moczu.
Dobrze jest unikać rzeczy wysokokalorycznych i tłustych, produktów zawierających cukry złożone i sztuczne barwniki. Nie warto eliminować mięsa z diety, trzeba je tylko mądrze łączyć z innymi produktami.
Jeśli ktoś jest w stanie trochę poćwiczyć, polecam wysiłek fizyczny, który znacznie przyspiesza metabolizm- organizm szybciej pozbędzie się toksyn. Dla tych, którzy nie mają dobrej kondycji, nie musi to od razu oznaczać biegania. Obczajcie w necie filmiki z zajęć stepu, fitness albo jogi- co kto lubi. Wystarczy Wam 30minut ćwiczeń dziennie- przy dobrej muzyce ten czas szybko mija, uwierzcie :cheesy: I zdecydowanie odradzam brać się za ćwiczenia, które mają trwać łącznie mniej niż 15minut, ponieważ dopiero po tym czasie organizm rozgrzewa się i zaczyna spalać kalorie, a przemiana materii przyspiesza.
Jak ktoś chce robić sobie detoks bez zbędnej redukcji tkanki tłuszczowej, bo np. ma jej i tak zbyt mało, polecam włączenie do diety białego sera, najlepiej półtłustego lub tłustego- jest zdrowy, a przy okazji dodaje energii. Tylko nie przesadźcie z ilością, bo cały detoks pójdzie się jeb...Wszystko z umiarem, kochani :)
Pozdro
  • 73 / / 0
SENIORSENIOR pisze:
Wg mnie do detoksykacji moze byc dobra metoda GARSONA. On ja wymyslil do likwidowania raka....ale na ogolne oczyszczenie tez bedzie super.

http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... rsona.html
Niczym nie poparte teorie. Heh, likwidowanie raka, trzymajcie mnie qrwa. Przestrzegam przed tego typu metodami, można sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc.

@DamaKier:

Detoks twarogiem jest rzeczywiście mądry, czy a powiedz ten twaróg to z marketu lepszy czy od chłopa?
I szczerze to cały czas sądziłem, że to cukry proste są niezdrowe, a nie złożone.

Ogólnie to oboje równo pierdolicie. Najlepsza jest warzywno-owocowa dieta oczyszczająca dr. Dąbrowskiej.
Ostatnio zmieniony 09 września 2013 przez szybki_gonzalez, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik szybki_gonzalez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 3 / 0
odradzam brać się za ćwiczenia, które mają trwać łącznie mniej niż 15minut, ponieważ dopiero po tym czasie organizm rozgrzewa się i zaczyna spalać kalorie
Następna specjalistka od fitnessu. Rozumiem, że jeśli ćwiczę dziennie 10 minut, to mój organizm nie spala kalorii, czyli moje zapotrzebowanie kaloryczne wynosi 0, czyli mogę żywić się powietrzem i światłem słonecznym? Uważaj - pieprzenie głupot i powtarzanie ludowych powiedzonek spowalnia metabolizm i zmniejsza cycki.

Żeby nie ograniczać się tylko do wytykania niekompetencji. Tym którzy wierzą, że kręcenie 30min+ aerobów to jedyna droga, polecam zaliczyć 3x dziennie 4 min tabaty - podzielcie się potem opiniami (oczywiście dietka musi być dopięta - chudnie się w kuchni, nie na siłowni)
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.