Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 192 / 5 / 0
23 grudnia 2024Packie pisze:
Jem na lęki rano escitalopram 10 mg a wieczorem trazodon 50 mg od 2 tygodni. W Sylwestra chcę się napić z kumplami, tak bez przecinki jakieś 5 zwykłych piw. Czytałem że łączenie tego leku z alkoholem może przynieść parę dni powrotu do lęków. Pytanie czy w Sylwestra gdym nie wziął po jednej dawcę esci i trazodon tylko wziąłbym je na następny dzień jak wytrzeźwieje to jest szansa że nie spowoduje to u mnie efektu ubocznego?
Moim zdaniem spoko. Sam na twoim miejscu też bym pił te 4-5 góra, gdyż jak się leczysz chodzi o to przecież by letko poczuć alko towarzysko a nie najebać. Nic nie powinno być, escitalopram i trazodon nie są lekami bardzo silnie działającymi. Nie bierzesz też ich wielkich dawek. Tylko nie nawal się bo możesz już coś pogorszyć. (z doświadczenia głownie kac będzie cięższy i dłuższy i nawet wieczorem możesz mieć nasilenie lęków) pzdr
  • 105 / 25 / 0
23 grudnia 2024sclero2014 pisze:
22 sierpnia 2024magdalena84 pisze:
Ja dostalam Trazodon na bezsennosc... Z tego co wiem leczy rowniez depresje - ja je nie mam.

Sprawa wyglada tak, ze poczatkowo nie moglam go brac bo wpadalam w "dol", przy czym wczoraj wzielam jedna tabletke przed pojsciem spac (a w umysle: a niech to, sprobuje!) i usnelam bardzo dobrze bez zadnych skutkow ubocznych...

Tak wiec lek polecam dla osob cierpiacych na przewlekla bezsennosc,

pozdrawiam :-)
A powiedz jak ta bezsenność u ciebie wygląda ? Ile nie spalas najdluzej nocy ile to czasu trwa .. ? . Bo chyba nie chciałabys naprawdę mieć bezsennośći .. mnie nawet 150-200 tritico nie moglo pomóc zasnąć więc wiesz ..
Strasznie wyglada. Nic nie pomaga. Najdluzej nie spalam 9 noc. Bralam wyzsze dawki Trittico...

zdrowia zycze!
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2809 / 364 / 0
@magdalena84 to ja mam njestety chyba gorszy " bilans" bez snu np taki wrzesień 24r snem tego nie nazwe bo 2-2.5h to nie sen .. ale do sedna we wrześniu 24r łącznie " spałem " 4x po 2.5godz także masz moje statystyki .. o lekach jakie wtedy stosowałem na noc nie jeden by chcial takie mixy spróbować
  • 6 / / 0
Brałem Trittico CR w różnych dawkach (25mg - 75mg) na przestrzeni dwóch lat. Poza całkowicie zatkanym nosem i zamule rano nie zauważyłem żadnego działania. Po 2 latach odstawiłem cold turkey, nie zmieniło się nic poza brakiem ww. skutków ubocznych. Straszny syf.
  • 106 / 32 / 0
Na mnie działa, ale 100 mg w połączeniu z 20mg escilatopramu to za dużo, czuję się jak na kacu. Zredukowałem na 50mg i jest lepiej. Postaram się zjechać do zera, bo już z 4 lata będzie jak to jem.
  • 7 / / 0
Cześć biore trittico 150 mg o przedluzonym uwalnianiu juz okolo 3-4 tygodnie. przestalem brac okolo tygodnia temu, razem z neurotopem (mialem padaczke). tydzien temu bralem 4cmc i MDMA i dzialalo normalnie. dzisiaj bralem 4cmc i nic, jakies 20-30% efektu pozadanego, wczesniej te same dawki wystrzeliwywaly mnie w kosmos. skonczylem brac i wzialem benzo na zjazd. kilka msc temu wyladowalem na sor z padaczka po przedawkowaniu kilku substancji, ale jak wrocilem do domu, to wszystko dzialalo jak nalezy. benzo, alko tez dziala, tylko nie beta ketony, dokladnie 4cmc, bo to jem aktualnie. moze to byc spowodowane trittico? widzialem opinie, ze to usuwa lub zmniejsza efekt stymulantow, empatogenow itd. jesli tak, to jaki czas poczekac, jesli trittico rzucilem jakis tydzien temu (faza ogl byla, ale bardzo slaba, jakbym z 20mg krysztalu nosem przyjal)
  • 2656 / 559 / 0
Mieszanie neurojebów ze stymulantami to dobra droga do uszkodzenia sobie układu nerwowego. To ma na celu zjebanie sobie życia? @farqol
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 7 / / 0
@Vetulani44 slyszalem wiele historii o miksie MDMA z ketonami... poczekam az trazodon zejdzie calkowicie z organizmu i wtedy sprobuje. oprocz mnie, brali to inni, i normalnie dalej biora. przegialem troche z dawkami, ale czy tyle starczy by uszkodzic OUN? oprocz tego tez, nagle przestalo na mnie dzialac benzo, zaczalem je brac od swiat, wzialem na zjazd, raz stracilem swiadomosc, opieprzylem pol sloika i nagle 30-40 mg dziala jak 1-2 mg. 4cmc mysle ze jest kwestia tranzodonu, ale dziwi mnie to benzo, ludzie biora po kilka lat, by sie uzaleznic, ja po kilkunastu dniach dostalem tolerke, jakbym jadl to z rok i to co raz wiecej... samo 4cmc i slabe dzialanie dla mnie dziwnym nie jest, ale dziwi mnie to benzo.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2025 przez farqol, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1588 / 254 / 0
Biorę 150 mg trazodonu od kilku dni do paroksetyny i póki co jest gorzej, zwiększony lęk, napięcie fizyczne, wkurw (ale to ostatnie aż tak mi nie przeszkadza, wolę złość niż smutek). Wcześniej trazodon tak nie działał na mnie, może to kwestia dawki bo 75 mg lepiej usypia ale słabo działa przeciwdepresyjnie i przeciwlękowo. Ale nic to, biorę dalej i czekam bo mam zaufanie do tego leku.
  • 813 / 194 / 0
Mi lekarz tak opisał trazodon. Jest to lek potencjalizujący działanie głównych leków. I u mnie się to sprawdza. Niestety nasennie już nie działa. Tu wspieram się hydroksyzyną a w ostateczności tisercinem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.