Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 304 / 19 / 0
Jaką ilość diazepanu brac przy rozkruszanym tramadolu retard 200 ktorego biore od 400-800 mg? Tylko jako zabezpieczenie przeciwdrgawkowe?
  • 6 / / 0
Czy od tramadolu można uzależnić się fizycznie zażywając przez 17 dni 600 mg lub więcej dziennie?
Drugi raz po zaprzestaniu ćpania tramadolu odczuwam mniej więcej takie same skutki jak apatia, lekkie zimno i ciepło na zmianę, biegunka. Najchętniej przeleżałbym cały dzien.
Przy okazji odstawiam benzodiazepiny.
  • 262 / 100 / 0
@up
tak, można się od tramadolu uzależnic fizjologicznie .

ehh
  • 68 / 6 / 0
Miśki, na tyle stron w tym temacie, zakładam, że ktoś już o to pytał, ale nie znajdę tego, więc proszę o wyrozumiałość.

Tramal, jako lek mający aktywność SNRI (poza działaniem opioidowym), powoduje, że nie chce mi się spac, eliminuje zmęczenie. Innych efektów działania tego leku nie odczuwam. Ale z uwagi na pracę i konieczność nauki, jest to efekt pożądany.

Z waszego doświadczenia, ile można brać na dobę i jak długo? Dzisiaj wziąłem na przykład 7x50 mg i czuję się umiarkowanie pobudzony.
  • 5801 / 1193 / 43
25 stycznia 2024StanislawZoneLol pisze:
Jaką ilość diazepanu brac przy rozkruszanym tramadolu retard 200 ktorego biore od 400-800 mg? Tylko jako zabezpieczenie przeciwdrgawkowe?
10mg w zupełności wystarczy.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 304 / 19 / 0
Kolega mi pokazal tramal i sie nim troche za bardzo pobawilem przez dwa, trzy tygodnie.
Teraz mam chyba tzw skręta, na noc wzialem trittico sr zeby sie nie wybudzac bo wczesniej po tym tramadolu mialem jedna zle przespana noc z paralizami sennymi. Ale w ostatnie dwa tyg za duzo go zjadlem i jest masakra. Pierwszej nocy samo trittico nic nie dalo, masa paralizy sennych polaczonych z dziwnymi ryjacymj banie snami, koszmarami i świadomymi snami. Drugiego dnia sie zaopatrzylem w xanax.
Wzialem 2 mg, prrzymulilo mnie troche, wzialem 75 mg trittico sr i do spania. Dalej mialem paralize senne ale za to juz bez zjebanych snów, normalne sny, moze troche bardziej realne ale nie zryły mi głowy(zasługa Xanaxu jak miewam)
Dzis w nocy znowu tak zrobie z nadzieja ze trittico zadziala jakk nalezy i utrzyma mnie we śnie.
Długo jeszcze to będzie trwało? Ogolnie ciesze sie że to sie dzieje, bo tramadolu już w życiu nie użyje, jedna nauczka mi wystarczy.
  • 367 / 39 / 0
29 stycznia 2024lostboy pisze:
Czy od tramadolu można uzależnić się fizycznie zażywając przez 17 dni 600 mg lub więcej dziennie?
Drugi raz po zaprzestaniu ćpania tramadolu odczuwam mniej więcej takie same skutki jak apatia, lekkie zimno i ciepło na zmianę, biegunka. Najchętniej przeleżałbym cały dzien.
Mi wystarcza trzy dni po 150 żeby czuć się jak gówno. Kompletnie nic się nie chce, z łóżka nie można wstać, a gdzie tu iść do roboty i zapierdalać...
  • 2760 / 593 / 0
Moja tolerancja na kodeinę: 300mg żeby dobrze funkcjonować, 480mg żeby fazować.

Ile tramca na zaleczenie skręta? Według tabelki zamienników zamieszczonej tutaj na forum, 201mg tramca odpowiada 300mg kody. Ale ja kiedyś brałem 225mg Tramalu bez tolerki, więc coś mi tu nie pasuje.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 2392 / 654 / 0
Przelicznik git . 300 kody bez tolerki i analogiczna ilość tramadolu przecież jest gitara na pierwszy raz. Na skręta z tak małych dawek te 200-350 ( przez to że walisz czasem 2 duże McZestawy ) powinno styknąć
  • 262 / 100 / 0
31 stycznia 2024FotherMucker pisze:
29 stycznia 2024lostboy pisze:
Mi wystarcza trzy dni po 150 żeby czuć się jak gówno. Kompletnie nic się nie chce, z łóżka nie można wstać, a gdzie tu iść do roboty i zapierdalać...
serio ? 3 dni po 150 mg i od razu zjebe masz? trudno mi w to uwierzyć. Na pewno tramadol to dynks na maks 3 dni ciagu. Potem minimum tyle samo dni bez. Strasznie to masakruje na odstawce po 10 dniach i więcej. Rachunek bardzo na minus, stan od 4 dnia cugu nie warty tej zjeby.
Zablokowany
Newsy
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.