Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 1107 / 52 / 0
Z czystej ciekawości zapytuje, czym się zaćpał?
Chuj na kaczych łapach
  • 15 / / 0
po tylu wałkach i wyłudzeniach warto zmienić tożsamość pewnie na to
  • 869 / 15 / 0
od roku zaczął brać opioidy (wcześniej stimy, zresztą nie zrezygnował z nich) i myślę, że to one go zabiły. był bardzo uzależniony, nie oceniam tego co robił, dla mnie zawsze był dobrym kolegą i dobrym, nieszczęśliwym człowiekiem.
średnio co tydzień lądował na toksykologii (w ciagu ostatnich 2msc), był w strasznym stanie, ale śmierć zawsze jest zaskoczeniem i nie bierze się tego pod uwagę. przynajmniej ja nie brałam.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 1680 / 267 / 0
Osobie uzależnionej od opioidów ciężko się przemieścić na tamten świat w nieświadomy sposób, więc raczej stimy.
Największy przegryw na forum
  • 869 / 15 / 0
myślę, że po 6 latach ostrego ćpania można po prostu powiedzieć, ze zabiły go narkotyki. Zwłaszcza , że nie zrezygnował ze stimów na rzecz opio . + alkohol i skrajne ignorowanie stanu swojego zdrowia.
Niestety :(
ps. bezpośrednią przyczyna smierci bylo zapalenie płuc - to chyba znamienne. pokazuje jak bardzo osłabiony był jego organizm.

edit:
zatem : nie opio, nie stimy, nie alko - wszystko na raz

primum non nocere
  • 157 / 8 / 0
Zabił się sam, narkotyki mu tylko w tym pomogły. ;)
Uwaga! Użytkownik latajacypisuar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 869 / 15 / 0
@up - niestety, dokładnie tak.

primum non nocere
  • 1680 / 267 / 0
Aktualizacja listy trupów tych bardziej znanych userów:
(brak chronologii)

Nof, konserwa, gofel, Dzielnicowy, c0deine (opiate warrior), papaver, jon, jarekjurek, rrd, Lorrenzo, The Cane, w3ird, scr, wintermute, miumin, Philipos, enjoythetrip, 69plateu, gzyp, r1ven, Marlboro_Red, Uhuru
Największy przegryw na forum
  • 272 / 38 / 0
scr [*]

Nie cytuj postów znajdujących się bezpośrednio nad Twoim; wyciąłem cytat - iuhanna
Uwaga! Użytkownik xSzuLeRx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Dziś, po długiej walce o życie w szpitalu, odszedł od nas wielki człowiek i przyjaciel - london5

WARN Trolling ~Duce
Unia Europejska stanowi przypadek sui generis („szczególnego rodzaju”) w stosunkach międzynarodowych, jest tworem, który nigdy wcześniej nie istniał w historii powszechnej i był nieznany historii stosunków międzynarodowych.
Zablokowany
Newsy
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.