Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 50 / 1 / 0
nie słyszałem, żeby się skarżył na jakieś problemy ze zdrowiem a szczególnie z sercem, nie słyszałem też, aby w okolicach feralnego dnia coś w siebie ładował

nie wiem, kto jest w stanie dostarczyć oficjalną przyczynę zgonu/jakiś papier. jeśli chodzi o mnie, nie mam zamiaru pisać do jego matki i ją dodatkowo dołować, by komuś coś udowodnić. nie wystarczy informacja, że jj każdą wolną chwilę spędzał na hajpie, nieraz kosztem innych rozrywek? :(

prawda jest taka, że jj się już na konto nie zaloguje
  • 4807 / 268 / 0
JJ pisał ostatnio że ma problemy ze stymulantami i trzymaniem ich w ryzach w dodatku w przeszłości też lubił zaszaleć. Jeśli miał jakieś schorzenia związane z sercem czy układem krążenia wszystko zaczyna do siebie pasować. Szkoda gościa bo wydawał się dość ogarnięty, może jednak niewystarczająco, kto wie.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2881 / 302 / 0
A możliwe że przyczyną zgonu jest znana i lubiana w tym wątku mieszanina benzo i opio bo jarek ostatnio pisał w knajpach że wrócił do kodeiny a i cały czas leciał na benzo przez ten chujowy okres w życiu (umierająca bliska osoba).
Jeśli i ta druga osoba się nie uratowała to podwójny ból dla rodziny. Współczuje bo miło kojarzę...
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 2949 / 248 / 0
Pewnie zabrzmi to mocno bezdusznie a może nawet skurwiale, ale ta informacja mnie zbytnio nie ruszyła, ot przyjąłem z myślą "chujowo, szkoda gościa" i tyle, zero jakichkolwiek emocji, totalna obojętność. A znałem go mniej-więcej na tym samym poziomie co scr-a, czyli tyle co nic. A po nim ryczałem pół dnia i z tydzień jak nie więcej dochodziłem do siebie psychicznie, bo tamto info rozjebało mi psychikę na drobne kawałki. Nie rozumiem tego.
  • 2008 / 495 / 0
4szamba pisze:
prawda jest taka, że jj się już na konto nie zaloguje
Smutne albo bardzo trafne podsumowanie. Bardzo mi szkoda człowieka. Nie znałem osobiście ale miło się czytało jego posty. Mam nadzieję, że część życia, którą przeżył bałby i tak najlepsza. Narkotyki są często rodzajem długu dobrych doznań w początkowych okresach eksperymentów, który jest zaciągany na rzecz problemów w przyszłości. Z tego co kojarzę to jest jakiś język używany w europie, w którym odpowiednik naszego polskiego słowa uzależniony to w dosłownym tłumaczeniu więzień za długi. Skoro już Jarekjurek musiał odejść tak wcześnie to żywię chociaż nadzieję, że wyciągnął z życia jak najwięcej mógł i oszukał system unikając konsekwencji.
  • 2881 / 302 / 0
tur3k pisze:
Pewnie zabrzmi to mocno bezdusznie a może nawet skurwiale, ale ta informacja mnie zbytnio nie ruszyła, ot przyjąłem z myślą "chujowo, szkoda gościa" i tyle, zero jakichkolwiek emocji, totalna obojętność. A znałem go mniej-więcej na tym samym poziomie co scr-a, czyli tyle co nic. A po nim ryczałem pół dnia i z tydzień jak nie więcej dochodziłem do siebie psychicznie, bo tamto info rozjebało mi psychikę na drobne kawałki. Nie rozumiem tego.
kurwa znowu karma zamiast cytatu, zwolnić administrację skoro nie potrafią przesunąć kolejności jebanych dwóch przycisków...

już jesteś zbyt wypruty przez opio i dlatego Ci to zwisa, a przy śmierci SCR może byłeś na odstawce i dlatego tak rozpaczałeś

mi po prostu żał chłopa bo odwalał kawał dobrej roboty i miło się go czytało
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 2949 / 248 / 0
JestemSoba-Chyba pisze:
już jesteś zbyt wypruty przez opio i dlatego Ci to zwisa, a przy śmierci SCR może byłeś na odstawce i dlatego tak rozpaczałeś
Wręcz przeciwnie - na trzeźwo mam stany depresyjne i zwykle wyjebane, po opio empatia sięga u mnie zenitu, na trzeźwo zdarza się powiedzmy w miarę często. Ale to nie temat o tym.
JestemSoba-Chyba pisze:
odwalał kawał dobrej roboty i miło się go czytało
Zgadzam się, był jednym z bardziej aktywnych moderatorów i rzetelnie wykonywał swoją "pracę", do której nikt nie miał zastrzeżeń.
  • 5188 / 917 / 0
Z jego niektórych postów wynika, że lubował się w róznorakich mixach i niekiedy jechał po bandzie . Miał trudną sytuacje i może to nasiliło jego brak "czujnosci" . scr czy jj to nie byli byle seby. Posiadali wiedze na temat w ktorym siedzieli a mimo to...
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3 / / 0
Wie ktoś, co się dzieje z użytkowniczką JameDris, (albo ciut inny nick, mogłem walnąć literówkę). Konto na hypie usunięte, a jej fejs został zdezaktywowany, ogólnie rzecz biorąc aktywność internetowa na wszelkich portalach obumarła.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2016 przez Lecterious, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Lecterious nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4954 / 868 / 0
Kurwa szkoda JJ, lubilem go choc nie znalem. Klatwa moderatorska , to jednak nie mit . Kolejny zgon po awansowaniu na moda.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.