4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 126 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: psychedrine »
greenz pisze:
mam nowy ulubiony przepis na metkat, ekspresowy i wydajny ;]

9 tabl acataru rozgniesc w kieliszku, dodac 4ml ostudzonego wrzatku, odstawic na 10 min mieszajac co chwile

3 tabl KMnO4 rozgniesc w fiolce po nim, dodac 2ml wrzatku, mocno wstrzasnac i schlodzic w zamrazarce

przelac zawartosc kieliszka do pompki 5ml z zoczonym filtrem i przefiltowac do drugiej strzykawki.

dolac jeszcze 1ml do strzykawki z filtrem, potrzasac i przefiltowac

do strzykawki z roztworem wodnym PE zaciagamy jeszcze 1-1,5ml octu i mrozimy 10min

"wstrzykujemy" to do fiolki z KMnO4, lekko wstrzasamy i z powrotem do zamrazarki na 15min

odstawiamy na 10min w temp pokojowej i filtujemy do czystej strzykawki

pukamy

ide wlasnie przeprowadzic powyzsza procedure ;]
Rozumiem ze moze byc suda zamiast acataru? %-D
  • 469 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: circus »
To znowu ja...

Czy dobrze kombinuję, że przy podaniu oralnym nie jest potrzebne dodawanie octu, nawet PO reakcji? W końcu w żołądku znajduje się całkiem spora ilość HCl, wikipedia podaje
W skład soku żołądkowego wchodzą:
[...]
* kwas solny w dużym stężeniu, który nadaje sokowi żołądkowemu odczyn kwaśny (ok. 1,5 pH),
Nowy smak Tymbark - jabłko homet!
  • 1211 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
psychedrine pisze:
Rozumiem ze moze byc suda zamiast acataru? %-D
tak
circus pisze:
To znowu ja...

Czy dobrze kombinuję, że przy podaniu oralnym nie jest potrzebne dodawanie octu, nawet PO reakcji? W końcu w żołądku znajduje się całkiem spora ilość HCl, wikipedia podaje
W skład soku żołądkowego wchodzą]
* kwas solny w dużym stężeniu, który nadaje sokowi żołądkowemu odczyn kwaśny (ok. 1,5 pH),
piłem kota z 2 razy więc tego nie sprawdziłem, ale duża szansa że jest to prawda. sprawdź czy poklepie bez i nam napisz.
pozdro %-D
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 26 / 0
mi wystarczy wiedza, że do i.v. musi być kwas ;-)
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: czarnoskory »
Witam!
Ostatnio robilem metkat metoda Jona i wyszedl mi roztwor przezroczysty (albo prawie przezroczysty). Ale bardzo mocno bylo czuc smak octu. Czy to oznacza ze cos spierdolilem? :D
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: czarnoskory »
Poklepalo, bez emocji Greenz. Pokój
  • 835 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
hehe, spoko, po prostu za duzo glupich pytan sie w tym dziale pojawia :-P

mnie tez dzisiaj poklepalo i to zdrowo %-D
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 26 / 0
ja chciałem raz walnąć wczoraj, a skończyło się na trzech paczkach. nienawidzę się %-D

w czwartek pójdę greenz.
  • 133 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: cough »
co jeśli podczas etapu odparowywania w mikrofali cześć sie lekko przypali?
love wd

yo, ninja, go !
  • 1211 / 26 / 0
będziesz walić lekko przypalony.
Zablokowany
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.