NMDA receptors are glutamate-gated cation channels that allow for an increase of calcium permeability. Blocking of NMDA receptors could therefore, in theory, be useful in treating such diseases. However, hypofunction of NMDA receptors [...] may be involved in impairment of synaptic plasticity and could have other negative repercussions
19 maja 2025Patrykpatyk pisze: Żeby offtopu nie było te 30-40mg oksykodonu kiedy znów poczuje tak konkretnie jak kiedyś? Bo to że szybciutko to u jednego może być godzina u drugiego miesiąc mordeczko
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
@Ukurwiony420
Oj raz w roku mam zawsze taki dzień dziecka tylko szkoda, że środek tyg. Bo życie ogarniać trzeba a tu takie smakołyki hehe. Na szczęście nawet jak polecę w ciąg ojebie, to tak, że się nie uzaleznie xd. Zawsze jak 1dnia ojebie oxy to grzeje i w ogóle. A na drugi dzień potrzeba mi co najmniej 2razy tyle żeby odtworzyć efekt eh albo dorzucić kody.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Possij tabletkę przez chwilę, otoczka na prawdę szybko schodzi. Mechanizm opóźniający wchłanianie czyli wosk znajduje się głębiej. Będziesz czuł gryząc tabletkę, że tabletka jest w środku 'tłusta'.
.1. Czy jeśli posiadam Oxydolory 80mg przecięte na pół na 2 części to na chlopski rozum wychodzi po 40mg substancji w jednej połówce?
2. Mam podzielone to w otoczce i trzymam w ciemnym słoiczku, jak wale to zlizuje otoczkę i krusze i sniffuje. Czy tak przechowywane podzielone na pół mogą stracić moc?
moja tolerka do niedawna to 8-10x80 żeby się dobrze ujebać, połowa tego żeby było miło. Ale do celu: zjadłem jakieś 3 tygodnie temu 32x80mg w celach samobójczych (bez komentarza) i nawet kurwa noddów nie było - zero, nic, nada. Ma ktoś jakieś wyjaśnienie na to?!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.