Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
hej, ma ktos z was moze pojecie dlaczego nie odczuwam fazy po opiatach? kodeine i tramadol jadlem co najmniej 5 razy, a najwiecej razy jadlem oksykodon. ani razu nie poczulem euforii po tych substancjach. jedyne co czego doswiadczalem po zazyciu tych substancji to wyrzut histaminy, lekkie uspokojenie i sennosc. nie biore zadnych antydepresantow i innych lekow. ktos cos?
  • 118 / 25 / 0
Normalne działanie u wielu osób to uspokojenie, senność i zniesienie bólu. Zostaw więc te leki na nieprzyjemne okazję czyli urazy, których możesz doznać i wtedy opio będą na ciebie działać prawidłowo a nie jak na opiożerców nie działa przeciwbólowo nic w normalnej dawce. Ciesz się i trzymaj się z daleka od tego syfu, który wiele osobom kształtuje życie i steruje nim. Zapewniam cię, że nie chciałbyś tego.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 1 / 0
Oj, stary jak przestajesz czuc to odstaw jak najpredzej i nie wracaj nawet kosztem tego kilkudniowego skreta. Naprawde
  • 28 / 2 / 0
Mam dostęp do lekarza z zagranicy który przyjmuje w Polsce Dostarczyłem mu dokumentację medyczną z której wynikało że dostawałem Tramadol w sporych dawkach dhc sporych dawkach ale w zasadzie nie było problemu że wypisywał mi też MST i oksy problem taki że dosyć drogo i wszystko na 100%. Mam już spalony do niego kontakt co bardzo mnie boli ale możemy się jakoś dogadać
Tyle że oksykontin 20 mg 60 tabletek 200 zł
40 mg 400 zł
Klony 0.5 - 50zł
Plus wykupienie recepty na 100% ofc
  • 3455 / 563 / 0
To trochę dziwne według mnie bo powinien ci przepisać opioidy ze względu na to że masz chory kręgosłup. Nagraj wypowiedzi lekarzy I zgłoś to kurde do sądu nie wiem stary.

Powinieneś mieć spokojnie morfinę i na duże bóle oksykodon na zniżkę 90 czy tam ile % nie wiem.

Kręgosłup to jest poważna sprawa powinni Ci wypisać dziwne.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / / 0
Czy ktoś orientuje się jak wygląda aktualnie sytuacja z oxy? Chodzi mi o te rozpuszczalne oxycontiny z napisem OC, oxydolor i xancodal/oxycodon sandoz. Gdzieś przeczytałam że w Polsce zaczynają się pojawiać tylko te nierozpuszczalne oxy i trochę mnie to martwi, bo oxy zawsze były moim ulubionym opio do brania IV, bardziej euforyczne niż morfina, trochę słabsze niż heroina ale za to dużo bezpieczniejsze i mniej szkodliwe.
zaproś mnie więc do obozu, nawet pomimo mrozu...♫
Spoiler:
[/spoiler][/spoiler][/spoiler][/s][/spoiler][/spoiler]
  • 118 / 25 / 0
Zacznij je więc jeść doustnie, z czego wyciągniesz 60-85% według ulotki, w zależności ile twoja wątroba jest w stanie wchłonąć i ciesz się z dłuższego działania niż z przerobionych oxy gdzie w pompce również masz 60-85% w zależności od umiejętności grzania rozpuszczonych tabletek przerobionych do podania dożylnego i wylecz się z podawania wszystkiego dożylnie. A nie czekaj, to element uzależnienia, możesz to chyba jedynie zrobić lecząc się z uzależnienia od opioidów w ośrodku długoterminowym. Ogólnie masz lipę jeśli musisz podawać oxy dożylnie jeśli z działania doustnego można wyciągnąć więcej.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 43 / 0
W piątek będę miał tabletkę oxydolor 40mg ile wziąść jeśli aktualnie wchodzi co tydzien 615mg kody na mocna satysfakcjonującą fazę (niestety bez magii już) aby osiągnąć podobny efekt? 30? czy od razu 40 wrzucać? a może 20 wystarczy?
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 2532 / 602 / 0
Jesli mimo tolerancji chcesz podejść maksymalnie ostrożnie,to zacznij od 20mg i potem ewentualnie dorzuć 20,oxy dobrze się dorzuca.Albo weź te 40mg na własną odpowiedzialność,chociaż biorąc pod uwagę tolerancję raczej nie będzie to za dużo a tak w sam raz mi się wydaje.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 31 / 0
Ja przy pierwszym i jedynym podejściu do oxy przy tolerancji na kodeine 450mg, zarzuciłem jedną tabletke 40mg oxydolorka. Przez pierwsze chwile działania odczułem ładującą się euforie, rozmowa ze znajomymi sprawiała mega przyjemność (duża wkrętka w rozmowę). Później jednak nie czułem nic oprócz sedacji oraz mocnego poczucia rozczarowania i niedosytu. Nie wiem czym to było spowodowane. Brałem tego dnia wczesniej metkata, czyżby to? Wątpie. Może nie powinienem się spodziewać niczego więcej, w co też powątpiewam, gdyż oksykodon to jednak nie byle co. Mam nadzieję, że następnym razem poczuje w pełni to co ma ta substancja do zaoferowania a szczerze wierzę, że ma nie mało.
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.