Mam dość nietypowe pytanie,
w przeliczeniu
10 mg oksykodonu to ile mg tramadolu?
Wiem, że różnią się siłą działania ( oxy to pochodna tabeiny, itd), pytam się po prostu z czystej ciekawości.
Czy oksykodon ma mniejsze działania uboczne w porównaniu do tramalu?
Peace :)
Dzięki za odpowiedź.
Dziękuję Bogu, że byłem uzależniony od benzodiazepin w tym klonazepamu bo z oksykodonu chyba trudniej wyjść...
Mam na myśli samą stronę uzależnienia fizycznego, choć mogę się mylić.
Samo wyjście z benzodiazepin i klonazepamu było dla mnie piekłem a co tu mówić o powiedzmy prawie 6 letnim ciągu na oxycodonie...
Dodano mention. Nepenthee
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
06 marca 2020michass90 pisze: Co do pytania oksy a tramadol . To tramadol bardziej wali po watrobie .. wiem z wlasnego doswiadczenia jak lata temu bralem tramadol zanim lekarze ustawili mnie na morfine oksykodon i fenta
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. Nepenthee
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.