Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1100 / 273 / 0
jak chcesz przerobić jakieś 20 mg, czyli 4 tabletki, to możesz się bawić, z większą ilością w przypadku piątek nie ma sensu, ew. stuknąć 20 a resztę zjeść, czy tam per os

Fuzja - D5

sorry za post pod postem, ale nie mogę edytować, a trochę przybzdurzyłem, gdyż tabletka 5 mg do podania przez nos to jednak słabo się nadaje
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
04 września 2019NiedzwiedzJanusz pisze:
Chyba IV mi zostaje, a tak na marginesie da się 5mg przerobić czy za dużo zabawy? Przerobienie i wkłucie się najtrudniejsze by było :)
I zastanawia mnie ten ostatni raz, bo nie spodziewałem się, że prawie nic nie poczuję poza nudnościami. Chociaż nawet ostatnio po tych 40mg donosowo do pełni możliwości które inni opisują to też daleko było, po prostu było w miarę miło i przyjemnie. :/
Po iv-ce poczujesz mocniejsze jebnięcie jak obuchem w łeb, u mnie to takie na granicy kręcenia się głowie jak po lekko za dużej ilości alkoholu, tylko że bez innych nieprzyjemnych dolegliwości. Oprócz tego swędzonko i ciepło się rozchodzą po ciele, wyjebanie jest obecnie. Tylko, że to cholerstwo straszliwie krótko działa.

W sumie iv to taka niby ostateczność, ale jeśli bierzesz to pod uwagę, nie masz oporów... Przyznam szczerze, że gdybym miała teraz do dyspozycji oxy, to walnęłabym w nos, a nie w żyłę. Tak dla testu. Ty możesz stestować w drugą stronę. ;) Tylko upewnij się, że sobie z tym poradzisz, bo jeśli piszesz, że "przerobienie i wkłucie" miałoby być najtrudniejsze, to zostań przy podawaniu oralnym albo donosowym, nie ma co się bawić w coś, w co nie umiesz i narobić sobie krzywdy (patrz: podanie podskórne przerobionych tabsów, etc.) i użerać się później z łażeniem po lekarzach, żarciem antybiotyków, itp.

Ale jeśli masz tylko 5 mg (a nie kilka tabsów po 5 mg), to nie wygłupiaj się z taką ilością iv, weź to p.o./w nos, bo to niewarte zachodu. Jeśli masz kilka takich 5-tek, to pobaw się z przeróbką do iv (proste jak plucie!) i zobacz czy to Ci bardziej nie odpowiada.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 1916 / 335 / 2
Pomijając dyskusję i nie odnosząc się do żadnego posta - 5 mg to jakby rzucił wygłodniałemu pieskowi, który nie jadł od 3 tygodni, trzy kosteczki czy tam grudki czapi. Jedyne co można z tym zrobić to dorzucić do miksu, solo nie ma sensu, nawet bez tolerki. U prawie każdego tylko ślinka pocieknie, aby więcej przyjebać. Żeby poczuć coś przyjemnego (ale nie pokazało by to nawet 50 % potencjalu oxy), tolerka musiała by być zerowa. Tu musiałby być jako obiekt naukowy ;) młody opiowrak zabawiający się thiocodinem w ilości 150 mg.

Nawet CHYBA biednym, cierpiącym z bólu ludziom się nie przepisuje 5 mg na start. Nikt tu chyba nie pytał o taką dawkę, ale wystarczy sobie zwizualizować, powiedzmy że początkujący oxyMonster potrzebuje minimum 30-40 mg żeby naprawdę przyjemnie się poczuć, odejmijcie od tego aż do 5 mg.

A i jeszcze świetne zastosowanie 5 mg to sprawdzenie reakcji organizmu na oksy, zamiast dzielić okularki, wystarczy zapodać taką malutką tabsę i coś już zaczynamy wiedzieć.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Hehe. Na oknologiach wypisują częściej 5mg niż Ci się Gucclui wydaje. To jest dawka, która bardzo dobrze pokazuje poziom bólu u nowego pacjenta. Jeżeli 5mg uśmierzy ból np o 30% (wg skali 10pkt) to wiadomo, że trzeba docelowo dać 20mg. Natomiast jeżeli "nie zmniejszył sie ból wogóle" to znaczy że albo pacjent wymaga interwencji chirurgicznej od razu (ale wcześniej robi się wywiad i to wiadomo i wtedy się 5mg nie pisze, tylko 20 mg n start) albo pacjent już m wyrobione doświadczenie na opio o tórym w wywiadzie nie powiedział.

Generalnie jeżeli to Twoje pierwsze silne opio nie ma wała, że 5mg nie zadziała przeciwbólowo (albo zniesie całowicie albo częściowo).

Dlatego dobrze jest pacjenta sprawdzić. A WY ja będziecie kiedyś na onkologii to nie mówcie że 5 nie działa nic, a nic... Dacie sporo do myślenia lekarzowi

PS. Jest też duże grono lekarzy którzy mają w dupie czy się uzależnicie i wam od razu 40 wypiszą... Tych raczyłbym unikać jak wam zleży na zdrowiu, ale chodzić do nich jak chcecie się ućpać... ;)
  • 225 / 60 / 16
Właśnie co do tych lekarzy o których Dexu piszesz, to matka mojego kumpla miała nowotwór złośliwy z przerzutami w wielu miejscach (dlatego właśnie miała, bo ostatecznie ją zabił) i dostawała chyba co tydzień czy tam co dwa reckę na opakowanie Reltebon 40mg. A że zużywała z tego może z 1/5 i nie miała nikogo procz syna, to nie tylko i kumpel sie wjebał w oxy, ale też sprzedawał je innym.

Nawiasem mówiąc to właśnie on mnie w oxy i w opio w ogóle wprowadził. Dlatego moja przygoda zaczęła się od razu od oxy.
I alone have known all shades of the horror.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell. 
  • 415 / 55 / 0
@guccilui - ja miałem najpierw przepisane 5 mg aby sprawdzić jak zareaguje organizm i ból. Po dwóch tygodniach do kontroli i zwiększenie o kolejne 5 mg. I tak aż doszedłem do dawki, która likwiduje u mnie ból.
  • 2814 / 367 / 0
Ja mam oxy rozpisane 80mg 3xdziennie do tego fent w plastrach ...
  • 4603 / 2217 / 1
A to rozpisał takie absurdalne połączanie? Tylko leki retard? Nic o szybkim działaniu? Jakie koanalgetyki do tego?
  • 2814 / 367 / 0
Dex u mnie jest skomplikowana sytuacja .. ze nikt zbytnio nie chce sie podjac leczenia bo poprostu sie boja ...bo zadka choroba i ciezki przypadek itp .. czesto od lekarzy uslyszalem ze latwiej byloby mnie leczyc jak mialbym nowotwor . oxy jest lekiem ktory biore min 3x dziennie fent jesli chodzi o plastry to leci na noc jak sa bole " przebijajace " do tego klonazepam na uspokojenie do oxy po zmianie opatrunku .. eh duzo tu pisania jesli chodzi o moj przypadek i moje " leczenie "
  • 4603 / 2217 / 1
A takie substancje jak amitryptylina, duloksetyna, pregabalina, jakieś NLPZ, TLPD? Leczenie bólu to działanie wielokierunkowe. Same wypisanie oxy 3x80 jest bez sensu. W ciągu roku będziesz potr4zebował 3x160 itd.
Natomiast dobranie leu głównego i koanalgetyków spowoduje, że dawką działającą może być 2x40mg.
Myślałeś o neurolizie albo termolezji splotów? Wyniszczenie splotu nerwowego spowoduje, że ból nawet na pół roku do roku może zniknąć lub bardzo zelżeć. Serio. opio i benzo to nie leczenie przeciwbólowe. O twierdzeniu, że lepiej żebyś miał nowotwór się nie wypowiem, bo to wstyd...

Myślałeś o konsultcji u innego lekarza? Jak coś zgłoś się na PW. Pomogę

PS. W jaki sposób stosujesz plstry doraźnie na noć, ja boli? One nie są do tego stworzone. Uzywałeś Instanylu? Pacfentu? To są leki na nagłe bóle. Działają w ciagu kilku minut i masz spokój.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.