A co do dawek oxy w stosunku do dawek kody to tak naprawdę nie do końca prosto da się określić bezpośredni "przelicznik", bo i tak mimo wszystko stosunkowo sporo może zależeć od cech osobniczych. Moim zdaniem powinieneś mimo wszystko wziąć 20 - 40mg i potem dorzucać po kolejne 20 jeśli nie będziesz nic czuł. Tak będzie chyba najrozsądniej.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Na pierwszy raz tez bym nie gryzł. Wejdzie później, ale faza będzie stabilniejsza, bez tego jebnięcia, które może zaskoczyć no i dłuższa. Jeszcze zdążysz gryźć, snifować i walić w kabel...
pamiętaj, że to gówno wyrabia tolerkę jak nic innego...Zdrowia.
PS. Miej coś na swędzenie pod ręką, możesz się zdziwić.
A próbowałeś Hydrocodonu? Mniej popularna (u nas chyba niedostępna?), ale w moim odczuciu przyjemniejsza substancja. Bliżej jej z tym ciepłem do Kodeiny + moc porównywalna z Oxy. Miałem w sumie tylko 1 słoiczek Vicodin'u, ale nigdy go nie zapomnę : )
Próbowałem też Dilaudid (hydromorfon), ale dawka 2mg była zbyt mała, żebym mógł ocenić działanie.
@Cooba83 thiocodin się bardzo słabo nadaje na skręta od oksy, to prawda, ale ten arsenał co wymieniłeś też nie jest w całości potrzebny. Najlepsza jest bupra albo metadon, do tego jakieś benzo w małej dawce i jedynie czasem glut z nosa poleci, tak to jest okej. Da się przeczołgać jakoś dzień, a to najważniejsze. No, chyba że mamy DHC, wtedy solidna dawka rzędu 900 mg i się nawet coś tam uwalimy, nie mówiąc o skręcie.
I w jaki sposób utlenić kodeinę, żeby otrzymać oksy? Masz jakiś przepis?
"Oksykodon to jest to mocny środek, w sferze euforycznej/fazowej :) to jest bardzo efektywny, jest trochę mocniejszy od majki, a dokładnie 50% mocniejszy niż hydrokodon (poprzez grupę OH podstawioną w 14 pozycji, hydrokodon ma tam tylko wodór), który posiada siłę 3/4 majki i jest 6x mocniejszy od kody."
Czytam też forum brytyjskie dla ćpunów, tutaj to dopiero święty Graal :)
Na mnie i.v. działał bardzo mało euforycznie nawet na skręcie (A nawet potem zwiekszylem dawkę żeby sprawdzić czy to coś zmieni), i w dodatku dużo mniej euforycznie niż hel. Ale ja mam jakiś zjebany organizm skoro koda gdy miałem jeszcze tolerke na poziomie 450mg działała na mnie przyjemniej niż obydwie w/w substancje.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.