Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 914 / 0
@Jamedris
Na trochę przeholowałem z dawkami - to fakt.Ale ja bym tak ładował, lubię mocne noddy.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 225 / 60 / 16
@UJebany dobrze, że lubisz i miło, że starasz się pomóc/doradzić innym, ale trzeba pamiętać, że czyjś organizm może być znacznie bardziej wrażliwy na daną substancję aniżeli nasz i trzeba zawsze brać na to poprawkę przy doradzaniu komukolwiek. Wszak to o czym tu rozmawiamy to narkotyki, nie cukierki...
I alone have known all shades of the horror.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell. 
  • 687 / 149 / 2
Zażyłem to cudo- jedna tabletka 10 mg pod język, czekałem aż się rozpuści popijając sokiem grejpfrutowym. Gdzieś po godzinie były jakieś tam efekty, ale to się np. do dobrego PST nie umywa. I ciekawa sprawa, następnego dnia po zażyciu, PST działała wyraźnie słabiej.
Miłość jest jak opium...
  • 1008 / 204 / 2
Trochę bez sensu. Sok grejpfrutowy działa, ale jak się go wypije jakieś 2h przed zapodaniem opio. No i to 10mg spokojnie mogłeś pokruszyć i zjeść, albo pogryźć, wtedy byś poczuł jakieś wejście. PST zadziałało słabiej, bo Oxy to już mocniejsze opio i tolerka wzrosła, to normalne.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 687 / 149 / 2
Tabletka pod językiem się dość szybko rozpuściła (nawet nie była taka gorzka) tego się rozgryźć nie da, bo za twarde. O tym 2 godz. z sokiem wcześniej to nie wiedziałem. Wcześniej brałem 2 tabletki, ale też żadnych rewelacji, brak było euforii takiej, jaka jest po PST. Tolerka nie mogła się jeszcze wyrobić, brałem to chyba ze 3 razy, nigdy dzień po dniu.
Miłość jest jak opium...
  • 3118 / 1070 / 0
w moim przypadku jest odwrotnie, oksykodon jest bardziej euforyczny, a przepłuczka bardziej sedacyjna. mimo bardzo przyjemnego działania oksykodonu, to wolę PST, bo łatwiej o przysypki, a także długo działa.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 2198 / 715 / 0
Oxy lykaj, nie pod język. Sok dziala pity przez kilka dni, zmiany w enzymach nie zachodza tak szybko, pijac 2h przed dawką nie wyciągacie maksimum jego potencjału.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 415 / 55 / 0
Ostatnio wziąłem najpierw 30 mg rozkruszone, po pół godziny kolejne 30 mg także rozkruszone no i oczywiście na ból 10 mg w całości. Powiem, że po trzy miesięcznej przerwie znowu przy małych ilościach robi się miło.
  • 225 / 60 / 16
Wyciągnięte z psychonautwiki nt. oksykodonu:

"- Tolerance decreases to half after 3 - 7 days
- Returns to baseline after 1 - 2 weeks"

U Was się sprawdziło czy potrzeba było więcej/mniej czasu?
I alone have known all shades of the horror.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell. 
  • 2198 / 715 / 0
Nie ma opcji. Początkujący może walić co drugi dzień i będzie to samo. Po latach nawet bez ciągów trzeba tygodni jak nie miesięcy.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.