Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 302 / 2 / 0
Będą mial listek oksy 80 jestem po detoxie tolerka 0. Ile jak na pierwszy raz, aby było ok. Droga podania donosowo, dosutnie, i.v i czy można i.m?
  • 3118 / 1070 / 0
ze względu na dobrą biodostępność polecam podanie doustne. na pierwszy raz 20 mg.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1509 / 223 / 0
@Downersonly, skoro masz trochę tego syropu, a 150 ml to wcale nie tak zaraz mało, jeśli to ten stężony, którego 1-2 ml bez tolerki wystarczają na drobne ujebanie, to masz szczęście i weź sobie to dozuj. Oxy zostaw sobie na dni, kiedy będziesz mieć ogarnięte też na inne dni. Albo odwrotnie - wyżryj oxy, ale nie tak pazernie, jak do tej pory, a jak skręcicho przyjdzie, to wal syrop. Po syropie oczywiście nie poczujesz działania oxy, jeśli walniesz od razu, to też odwlecze Ci trochę wąchanie tego, bo będziesz musiała odczekać kilka dni, zanim zaczniesz znowu czuć działanie oksykodonu. Bo wątpię, byś przy obecnych zapasach chciała wjebać w siebie tego tyle, by przećpać metadon (tak, jak alkusy przepijają wszywki). No i mietek ma dłuższe działanie niż - pfff - oksykodon, więc jak idziesz do tyry, to walisz parę ml i masz spokój na ten dzień pracy z gilami czy sraką.

@Dr Flave, ja bym strzelała iv od razu, zaczęłabym od 10-20 mg, ale to ja. Ja wszystko bym strzelała iv. A fakt, biodostępność oralna jest dobra, więc może na początek spróbuj sobie to p.o., a później sniff, następnie dopiero żyła.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 8103 / 914 / 0
16 kwietnia 2019Dr Flave pisze:
Ile jak na pierwszy raz, aby było ok. Droga podania donosowo, dosutnie, i.v i czy można i.m?
Wysoka biodostępność p.o. celuj w dawkę 25 mg - 40 mg.Najpierw wrzuć ta mniejsza i zobacz jak na Ciebie zadziała, czy w ogóle Ci się spodoba Oksykodon.Jak będzie okej to wrzucaj 40 mg. :pacman:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2198 / 715 / 0
UJebany, czy ty trolujesz czy masz jakieś uszkodzenia mózgu? Pytam poważnie. 20mg, może nawet 10. Przelicz 30-40 na kode i powiedz mi że to ok dawka startowa.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1916 / 335 / 2
Chłopak tak ma już że musi wszędzie pisać o wszystkim, starym opiowrakom to nie przeszkadza, szkoda tylko że moderacja pozwala na potencjalnie niebezpieczne posty. Ktoś kto się nie zna zasugeruje się karmą nabitą z ponad 6 tysięcy postów i zaufa, a (odpukać!) okaże się że jest jakiś nadwrażliwy na oksy i co wtedy... I tak, masz rację, UJebany jest chory psychicznie, ale to żaden wstyd akurat. Ja tam nic nie mam do niego, lubię ludzi którzy na spokojnie do wszystkiego podchodzą, ale merytoryka to jednak merytoryka, tym bardziej w wątkach o tak mocnych narkotykach jak oksy. Ja jak znajdę jego błędy to je prostuję, ale nie siedzę cały czas we wszystkich opio wątkach, nie mówiąc o reszcie forum.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2198 / 715 / 0
Też żadnej prywaty do niego nie mam, nawet jakoś go lubię bo tali miły prosty ćpunek. Tylko chciałbym żeby więcej myślał a mniej postował. Wiem że na benzo człowiek jest bogiem i ekspertem od wszystkiego ale tu chodzi o zdrowie i życie drugiej osoby które może być zagrożone bo ktoś chciał podbić ego/licznik postów.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1106 / 221 / 0
Będą mial listek oksy 80 jestem po detoxie tolerka 0. Ile jak na pierwszy raz, aby było ok. Droga podania donosowo, dosutnie, i.v i czy można i.m?
Przy zerowej tolerce spróbuj do 20mg (nawet p.o. pokruszone może mocno być). Brałbym doustnie, ale co kto woli, nie musisz nawet kruszyć, bo i tak musisz podzielić tabletkę na 4. Jak masz jakiś mały, ostry nożyk to może nawet do 10mg bym podzielił, albo możesz zeskrobać dosłownie jakieś opiłki na próbę uczuleniową. Co do postów wyżej to się zgadzam, ja przy tolerancji prawie 600mg na kodę pierwszy raz oxy wziąłem 40mg i było b.mocno.
  • 225 / 60 / 16
Pamiętam swój pierwszy w dorosłym życiu kontakt z opio. To było 10mg oksykodonu doustnie, skruszone. I porobiło całkiem nieźle, noddingu oczywiście nie było, ale czuć było wewnątrz solidne grzanie, no i źreniczki jak szpilki... Ogółem nie radzę brać więcej niż 20mg na pierwszy raz, najlepiej moim zdaniem w ogóle zacząć od 10ciu, zawsze to bezpieczniej, dorzucić przecież zawsze można, jeśli się ma.
I alone have known all shades of the horror.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell. 
  • 2116 / 631 / 0
16 kwietnia 2019UJebany pisze:
Ile jak na pierwszy raz, aby było ok. Droga podania donosowo, dosutnie, i.v i czy można i.m?
Wysoka biodostępność p.o. celuj w dawkę 25 mg - 40 mg.Najpierw wrzuć ta mniejsza i zobacz jak na Ciebie zadziała, czy w ogóle Ci się spodoba Oksykodon.Jak będzie okej to wrzucaj 40 mg. :pacman:
Poleciałeś trochę, cumplu. Lubię Cię, ale spójrz na dawki "drabinkowe" oksykodonu i zauważ, jaka tam jest rozpiętość, a tu gość pyta o pierwszy raz.

Zakładając, że nie jest kimś, kto przychodzi z działu "kodeina" i na kogo nie działa już 1,5g kodeiny, to 10, 15 czy 20mg jest jak najbardziej wystarczające (w zależności od drogi podania, gdzie dla i.v. najmniejsza, dla sniffu średnia, dla oralnej największa, a i tak oralna jest przy oksy spora), 10 może bardziej jako taka próba jak zadziała, którą i tak warto przeprowadzić. Patrząc na to, że gość pyta od razu o podanie i.v., to gdyby taki Kowalski z ulicy pierdolnął sobie i.v. 40mg oksykodonu, to byłoby z nim ciężko, a do tego jeszcze jakieś benzo czy alko, które działają synergicznie. Wiem, że tutaj zaznaczyłeś mu per os., ale i tak troszkę na wysoko, no i pozostaje jeszcze wspomniana w poprzednim zdaniu kwestia wspomagaczy, nie wiemy co dodatkowo bierze czy tam ma zamiar, może łykać sobie równie dobrze alprazolam 2-2-2 i o tym nie wspomnieć, bo to nie dział benzo.

Nie bez powodu oksykodon ma taką rozpiętość tabletek, podobnie zresztą jak morfina, bo ludzie podnosząc sobie dawki zapominają, że jak mają np. tabletki 20mg i jedna już nie wystarcza, to nie trzeba koniecznie brać od razu dwóch, czyli 40mg, tylko można wziąć (specjalnie nie piszę tutaj o ich dzieleniu, bo nie ma na nich podziałki = ergo, nie są równomiernie rozmieszczone i tak zakładamy, choć wiadomo, że i tak ćpuny sobie to dzielą we wszystkie cztery strony świata, oczywiście jest jeszcze dzielenie wolumetryczne, w cieczy) do tego np. oksy 10mg, czyli łącznie 30mg, i będzie pożądany efekt bez podnoszenia sobie tolerki. Tutaj omawiam przykład, nie pierwszy raz tego gościa.

Bo taki, na przykład, Sevredol ma już podziałkę, przez co proces podnoszenia dawek nie musi być aż tak drastyczny, ale i tak większość jebnie raczej więcej, niż mniej, tak mi mówi prawdopodobieństwo. I doświadczenie.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.