skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
@Dr Flave, ja bym strzelała iv od razu, zaczęłabym od 10-20 mg, ale to ja. Ja wszystko bym strzelała iv. A fakt, biodostępność oralna jest dobra, więc może na początek spróbuj sobie to p.o., a później sniff, następnie dopiero żyła.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
16 kwietnia 2019Dr Flave pisze: Ile jak na pierwszy raz, aby było ok. Droga podania donosowo, dosutnie, i.v i czy można i.m?
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
16 kwietnia 2019Dr Flave pisze: Będą mial listek oksy 80 jestem po detoxie tolerka 0. Ile jak na pierwszy raz, aby było ok. Droga podania donosowo, dosutnie, i.v i czy można i.m?
I am the pit without sun, where blind beasts dwell.
16 kwietnia 2019UJebany pisze:Wysoka biodostępność p.o. celuj w dawkę 25 mg - 40 mg.Najpierw wrzuć ta mniejsza i zobacz jak na Ciebie zadziała, czy w ogóle Ci się spodoba Oksykodon.Jak będzie okej to wrzucaj 40 mg.16 kwietnia 2019Dr Flave pisze: Ile jak na pierwszy raz, aby było ok. Droga podania donosowo, dosutnie, i.v i czy można i.m?![]()
Zakładając, że nie jest kimś, kto przychodzi z działu "kodeina" i na kogo nie działa już 1,5g kodeiny, to 10, 15 czy 20mg jest jak najbardziej wystarczające (w zależności od drogi podania, gdzie dla i.v. najmniejsza, dla sniffu średnia, dla oralnej największa, a i tak oralna jest przy oksy spora), 10 może bardziej jako taka próba jak zadziała, którą i tak warto przeprowadzić. Patrząc na to, że gość pyta od razu o podanie i.v., to gdyby taki Kowalski z ulicy pierdolnął sobie i.v. 40mg oksykodonu, to byłoby z nim ciężko, a do tego jeszcze jakieś benzo czy alko, które działają synergicznie. Wiem, że tutaj zaznaczyłeś mu per os., ale i tak troszkę na wysoko, no i pozostaje jeszcze wspomniana w poprzednim zdaniu kwestia wspomagaczy, nie wiemy co dodatkowo bierze czy tam ma zamiar, może łykać sobie równie dobrze alprazolam 2-2-2 i o tym nie wspomnieć, bo to nie dział benzo.
Nie bez powodu oksykodon ma taką rozpiętość tabletek, podobnie zresztą jak morfina, bo ludzie podnosząc sobie dawki zapominają, że jak mają np. tabletki 20mg i jedna już nie wystarcza, to nie trzeba koniecznie brać od razu dwóch, czyli 40mg, tylko można wziąć (specjalnie nie piszę tutaj o ich dzieleniu, bo nie ma na nich podziałki = ergo, nie są równomiernie rozmieszczone i tak zakładamy, choć wiadomo, że i tak ćpuny sobie to dzielą we wszystkie cztery strony świata, oczywiście jest jeszcze dzielenie wolumetryczne, w cieczy) do tego np. oksy 10mg, czyli łącznie 30mg, i będzie pożądany efekt bez podnoszenia sobie tolerki. Tutaj omawiam przykład, nie pierwszy raz tego gościa.
Bo taki, na przykład, Sevredol ma już podziałkę, przez co proces podnoszenia dawek nie musi być aż tak drastyczny, ale i tak większość jebnie raczej więcej, niż mniej, tak mi mówi prawdopodobieństwo. I doświadczenie.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.