Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 81 / 0
Podejrzewam, ze w dzialaniu to wariacja Baklofen><GHB .
  • 204 / 6 / 0
Oj ma potencjal uzalezniajacy, nie zwazajac na nieumiejetne balansowanie cialem jaki ten lek powoduje, pomimo przejrzystosci jaka ma sie w glowie. No i mozna tez nie zwazac na dusznosci jak sie przesadzi :P Sam sobie jestem vendorem :D Fajnie by bylo gdyby wpadl na ten topic jakis ogarniety i napisalby jak podbic stymulacje. Ten lek co prawde aktywizuje, na pewno na poczatku peaku, ale pozniej przechodzi to w 'stymulacje' opiatowa.
  • 1425 / 81 / 0
To dziala na gabaB i jak wszystko co dziala na ten receptor uzaleznia.
Na pewno nierozsadne jest branie tego dzien po dniu.
Pregabalina na pewno znajduje zastosowanie w odstawiniu gbl/ghb, baklofenu, phenibutu.
  • 204 / 6 / 0
Uzaleznienie - widze to po sobie. Ale jak z odstawka, umiesz odpowiedziec na pytanie wyzej?
  • 1425 / 81 / 0
Jakie pytanie wyzej? jak odstawic Pregabaline? Czy jak podbic stymulacje ;p
  • 204 / 6 / 0
Chodzi mi o ta tolerancje. Zeby dzialalo,mam na mysli profil dzialania prozdrowotny.
  • 425 / 33 / 0
U dużej liczby osób pregabalina znosi efekty odstawienia opioidów a więc jest idealna na detoks. 450 mg na pierwszy raz wywiera silny efekt. Stan przypomina działanie alko + opio i jest mocno przyjemny. Prawdopodobnie znosi efekty odstawienne od benzo i GBL ale nigdy od powyższych substancji nie byłem uzależniony więc nie wiem.

Jak wszystko co działa na mózg powoduje uzależnienie a więc zalecam ostrożność. Miałem kiedyś opakowanie 56 x 225 mg i odstawiłem na tym heroinę. Bezboleśnie prawie. Brałem ja przez 3 tygodnie nie przekraczając dawki 600 mg i nie poczułem żadnych efektów odstawienia. Na Bluelight można znaleźć opisy odstawienia pregabaliny i nie są one przyjemne, niemniej nie występują u każdego.

W nawale nowych leków włączając różne SSRI, SNRI itp. pregabalina jest unikalna i wartościowa. Mechanizm działania wbrew nazwie nie opiera się na działaniu na receptory GABA tylko na wiązaniu się z podjednostką alfa-2-delta kanału wapniowego w mózgu, sterowanego zmianą potencjału elektrycznego. Nie wywiera bezpośredniego działania na receptory GABA, opio, kanna ale działa w unikalny sposób.
  • 63 / 9 / 0
Z Lyricą jest ten problem, że Pfizer ma wyłączność na produkcję pregabaliny na rynku zachodnim
ale na szęście patent wygasa w UE w 2016 i w USA w 2018, więc jest szansa niebawem na jakiś tańszy zamiennik.

Co do mojego doświadczenia z pregabą:
Sama jest świetna do codziennego użytku, tak jak z resztą baclo. Obecnie używam combo
pregabalina+baclo+piracetam+tianeptyna+doraźnie nitrazepam i jestem bardzo zadowolony.
Sama pregabalina oraz vs baclo, wypada mizernie pomimo tego co mogłaby świadczyć cena - ~312zł@56kaps Lyrica 150mg
vs ~15zł@50tabl Baclofen 25mg. Natomiast połączenie pregaby i baclo jest moim zdaniem świetne - dużo
lepsze niż samo baclo a uzależnienia nie odczułem jak np. w wypadku fenibutu.

Łaczenie agonisty GABA-B (baclo) oraz modulatora owego receptora (Pregabalina) z
naukowego/teorytycznego punktu widzenia nie jest tak korzystne jak łączenie gabapentinoidu
(tzn. gabapentyny/pregabaliny/... ) z benzo, tzn.

Jak wiemy (bądź nie) benzodiazepiny zwiększają powinowactwo GABA do receptora GABA-A, natomiast
min. pregabalina zwiększa ogólną ilość GABA w mózgu, więc teorytycznie powinny działać synergicznie. Z mojego
doświadczenia nie jest to tak korzystnie jak powinno wynikać z teorii i wątpie, żeby była to wina nitrazepamu, którym
obecnie się raczę, choć moja wiedza z zakresu combo prega + benzo ogranicza się wyłącznie do nitry - nie miałem
okazji łączyć innych benzo z lyricą.

Dużo lepsze efekty daje u mnie wspomniane wyżej połączenie pregabaliny i baclofenu.

Dawka 150mg pregaby i 10mg baclo.
Zaznaczam, że nie jestem obecnie na odstawce płynu więc tak mała dawka baclo jest przeze
mnie wyczuwalna.

Korzystając z okazji, chciałbym zapytać czy ktoś ma doświadczenie z Tiagabiną lub Wigabatyną?

Info z wiki, po angielsku:

Tiagabina: https://en.wikipedia.org/wiki/Tiagabine
Wigabatyna (winyl-GABA): https://en.wikipedia.org/wiki/Vigabatrin

Będę wdzięczny za jakieś info @ powyższe oraz czy ktoś zna jakieś inne substancje z cyklu GABA-B oprócz wymienionych
przeze mnie powyżej, tj. baclofenu, phenibutu, gabapentyny, pregabaliny oraz GHB/GBL/1,4-BDO/GHV/GVL/...?

Pozdr.
  • 108 / 11 / 0
Użytkownicy, jak to coś porównali byście do Fenibutu? Czy łączenie jednego z drugim przyniesie dobry efekt?
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 9 / 0
Wszedł Preparat Pregabalin Zentiva 56kaps 150mg wg. cennika mp.pl 120zł - ja kupowałem za 99zł - działanie identyczne jak Lyrica.
W polsce są zarejestrowane 2 preparaty, oba 56kaps - 75mg i 150mg.
Jak widać patent Pfizera wygasł. Polecam bo vs gabapentyna naprawde warto.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.